Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


Zoppo kaarten

Het laatste nieuws over Zoppo kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Zoppo beschikbaar.

artiest informatie

Zoppo

Zoppo is een band uit Amsterdam, aanvankelijk een lo-fi duo, later uitgegroeid tot een 5-mans formatie.

Biografie

In de zomer nemen Cees Van Appeldoorn en Yuri Landman muziek op in de huiskamer. De viersporen-opnamen belanden op de vinyl LP Chi Pratica Lo Impare A Zoppicare! uitgebracht op het eigen The Drowning Man. Het lo-fi-album laat invloeden horen uit de jaren tachtig (new wave) en heeft raakvlakken met Minny Pops, het Nieuwzeelandse Tall Dwarfs en het Amerikaanse The Residents. De eerste uitgave van het label is Je Mag Alles Met Me Doen, een stripboek van Landman.

De eerste 7' single verschijnt bij het in lo-fi gespecialiseerde Amerikaanse label Blackbean And Placenta. Samen met het Belgische project Frambooze delen ze de 7 Double The Fun. Landman publiceert Het Verdiende Loon, zijn tweede stripalbum voor The Drowning Man. Het nummer Radio Racer krijgt een plaatsje op de eerste compilatie-cd bij het muziekblad Opscene. Zoppo wordt een band als Asta Cat, Arjan Tuin en Bas Ernst de gelederen versterken. Het label Transformed Dreams toont interesse in de band.

In juni 1999 verschijnt de eerste Zoppo-cd Belgian Style Pop, een titel die is ontleent aan een beschrijving uit een recensie van het eerste album. Het wordt een co-release van The Drowning Man en Transformed Dreams. De muziek voor de cd is door Van Appeldoorn, Landman, Tuin en Cat in huiselijke kring opgenomen, maar wijkt steeds meer af van de eerder gebruikte lo-fi-esthetiek. De plaat krijgt overwegend positieve besprekingen in de muziekpers en leidt onder meer tot een optreden op het Crossing Border Festival en sessies voor de VPRO, zowel Radio 3 als in het programma De Avonden op Radio 5.

Zoppo speelt in januari 2000 op Noorderslag. Het optreden wordt gadegeslagen door BBC-DJ John Peel die in dezelfde maand nummers van Zoppo draait in zijn vermaarde programma op Radio One. Terwijl de voorbereidingen voor een nieuwe plaat in volle gang zijn, stapt Yuri Landman uit de band en formeert later de noiseband Avec-A. Zijn plaats wordt ingenomen door Jeroen Kuiper. De groep trekt twee maal naar het Franse Les Aumonts om zich voor te bereiden op het nieuwe album.

Labelgenoot Seesaw zit plotseling zonder zangeres. Terwijl de band op zoek is naar een geschikte vervangster vallen Zoppo's Asta Kat en Cees van Appeldoorn enkele keren in. Zoppo levert een bijdrage aan de compilatie Hometaping Is Illegal (And It's Killing Music) op het label Living Room Records. Het derde album Les Aumonts verschijnt half oktober. De plaat laat een veel krachtiger geluid horen dan op de vorige, thuis opgenomen albums. Drummer Ernst (nog wel te horen op de cd) wordt vervangen door Paul van der Maas (December Boys). Asta Kat wordt definitief de zangeres van Seesaw en verlaat Zoppo.

Yuri Landman kan het musiceren niet laten en richt Avec Aisance op. Hij speelt op 17 mei ook live in Paradiso mee als gastmuzikant tijdens een optreden van Pfaff (het soloproject van Seedling-bassist Bas Jacobs). Zoppo verzorgt in maart het voorprogramma van de Belgische band Millionaire in Doornroosje te Nijmegen en speelt enkele malen in België: Tienen (mei), Bo 'dlo 2002 Festival te Gent (juli) en Page 3ree3 Festival te Brussel (september).

Jeroen Kuiper verlaat de band en wordt vervangen door Corno Zwetsloot (Seesaw).

Op 12 januari verschijnt een split-7' samen met de Haarlemse groep El Camino. Zoppo werkt in de verbouwde studio Next To Jaap van Corno Zwetsloot aan het vierde album.

Tijdens optredens voegt Ineke Duivenvorde (ex-Seesaw) zich bij de band op toetsen en samples. In het najaar verschijnt via Drowning Man, het eigen label van Zoppo, het album At Jenny Richee van El Camino.

Vijf jaar na Les Aumonts komt op 13 maart het vierde album Don't Trust Scarred Survivors uit. De titel is een variatie op een tekstregel uit het nummer Tragic Carpet Ride van Polvo. Live speelt Zoppo ook af en toe een cover van deze Amerikaanse band. In het nummer Get Over Cute levert voormalig bandlid Asta Kat gastvocalen.