Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


Young Marble Giants kaarten

Het laatste nieuws over Young Marble Giants kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Young Marble Giants beschikbaar.

artiest informatie

Young Marble Giants

Young Marble Giants is een New Wave groep uit het begin van de jaren 80 die zich van de massa onderscheidden door een vrouw op zang te nemen. Het trio Young Marble Giants heeft slechts enkele jaren bestaan, toch hebben ze vele musici geïnspireerd met hun muziek. Ook opmerkelijk is dat ze geen drummer hebben.

Bandleden

  • Alison Statton: zang
  • Stuart Moxham: gitaar, keyboards
  • Phil Moxham: bas

Biografie

De band kwam bijeen toen gitarist/toetsenist Stuart Moxham terugkwam naar zuid Wales. De man had eerst een tijd in Duitsland gewoond. Samen met zijn broer Phil Moxham ging hij in coverbands spelen. In één van deze bands kwam hij zangeres Alison Statton tegen. Stuart besloot samen een nieuwe formatie op te richten. Een naam was snel gevonden. De naam is afgeleid van een boek over de Griekse oudheid.

In 1979 maakte de band een demotape. Sommige songs van deze demotape zouden later op het album Colossal Youth terecht komen. Ook zou later deze demo nog uitgegeven worden, in 2000 onder de naam The Salad Days Collection.

De band kreeg een contract bij het Rough Trade label. Het album Colossal Youth werd opgenomen en hetzelfde gebeurde met single Final Day. De band is nooit een commercieel succes geweest, maar daar ging het de bandleden ook niet om.

In 1980 heeft de band een tour door Amerika en Europa gedaan. Tijdens de tour door Amerika viel de band uiteen, doordat de bandleden verschillende muzikale ideeën bleken te hebben. Ook waren er spanningen in de band. In maart 2001 was het idee om een reünie te houden, maar dit is er nooit van gekomen.

Young Marble Giants heeft diverse latere bands beïnvloed. Tot de fans van de band behoorde Kurt Cobain, de zanger van Nirvana. De band Hole heeft Credit In The Straight World gecoverd.

Discografie

Cd's/lp's

  • Colossal Youth (demo)(1979)
  • Is The War Over? (compilatie) (1979)
  • Colossal Youth (1980)
  • Testcard EP (1981)
  • The Peel Sessions (1991)
  • Nipped In The Bud (1983)
  • Salad Days CD (2000)
  • Live At The Hurrah! (2004)

Singles

  • Final Day (1981)

Video

  • Live At The Hurrah! (1994)

DVD

  • Live At The Hurrah! (2004)