Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


Young Buck kaarten

Het laatste nieuws over Young Buck kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Young Buck beschikbaar.

artiest informatie

Young Buck

David Darnell Brown (ook bekend als Young Buck) werd geboren op 15 maart, 1981, in Nashville, Tennessee. Hij is lid van de G-Unit hiphopgroep.

David 'Young Buck' Brown groeide op in Nashville en begon rond zijn dertiende met rappen. Binnen twee jaar zat hij in de studio, terwijl hij zich onderhield door op straat drugs te verkopen. Naar eigen zeggen was hij de jongste drugsdealer in zijn buurt en hield hij daar zijn artiestennaam aan over.

Op zijn zestiende hoorde hij dat de rapgroep van label Cash Money uit New Orleans in zijn woonplaats opnames aan het maken was en hij kreeg het voor elkaar auditie te mogen doen voor labeldirecteur Brian 'Baby' Williams. Daarvoor moest Young Buck een battle aangaan met Lil' Wayne van Cash Money. Williams was daar zo van onder de indruk dat hij Buck meteen bij Cash Money haalde.

Na vier jaar, waarin hij bijna niets had gedaan, keerde Young Buck terug naar Nashville, waar hij betrokken raakte bij een bijna dodelijke schietpartij.

Daarna zocht hij de studio weer op en nam hij samen met jeugdvriend D-Tay het album 'Thuggin' till' the end ' op. Dit album bracht hij uit via een onafhankelijk label. Het album trok weinig aandacht en Buck zat vast aan een onaantrekkelijk platencontract. Met veel moeite wist hij onder het contract uit te komen.

Baby Williams vroeg hem toen om terug te komen bij Cashmoney. Cashmoney was bezig een nieuwe groep te formeren en wilde Young Buck er graag bij hebben.

Wederom mocht hij bij Cashmoney niks doen en hij wilde na een paar weken alweer vertrekken. Toen liep hij echter Juvenile tegen het lijf. Deze rapper had op dat moment ook onenigheid met de bazen van Cashmoney en was bezig zijn eigen label, UTP Records, op te richten. Hij vroeg of Young Buck bij zijn label wilde komen. De deal stelde niet veel voor, maar Young Buck kon in elk geval aan de slag.

Toen de bus van UTP in New York aankwam maakten ze contact met 50 Cent en zijn G-Unit, toen nog onbekende artiesten. 50 Cent, Juvenile en Young Buck werden vrienden en deden ellkaar een belofte. Zodra één van de drie succes kreeg, zou hij de anderen helpen.

Iets later begon de carriere van 50 Cent serieus te worden en brak hij door met 'Get rich or die tryin'. Hij hield zich aan zijn belofte en liet Young Buck lid worden van G-Unit, waar hij Tony Yayo verving, die in de gevangenis zat vanwege wapenbezit.

Bucks eerste succes track bij G Unit was 'Bloodhound' op 50's debuutalbum 'Get Rich Or Die Tryin'. Daarna verscheen het G-Unit album 'Beg For Mercy'. Na wat uitstel verscheen in 2004 Young Bucks eigen solo-debuut 'Straight Outta Cashville'. De titel van het album is een verwijzing naar het legendarische NWA-album (Niggas With Attitude) 'Straight Outta Compton'. Op 27 Maart 2007 bracht Young Buck zijn 2e album "BUCK The World" uit. Dit album bevat maar twee nummers met 50 Cent (de enige G-Unit gast artiest op het album) en de rest rapt hij alleen, of doen er artiesten als T.I., Young Jeezy, 8Ball & MJG, Pimp C, Bun B en anderen mee. Ook staat er op het album een nummer genaamd "Slow Ya Roll", met Linkin Park zanger Chester Bennington en "Puff Puff Pass" met reggae zanger Bob Marley's zoon. Producers op "BUCK The World" zijn onder andere Eminem, Dr. Dre, Jazzy Pha, Lil' Jon en vele anderen. Het album zou eigenlijk "FUCK The World" heten, maar de titel was niet gepast.