Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6
891011121314
151617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Daniel Sahuleka (1950)
Finne Jager (1984)
Flo Rida (1979)
Phynn (1984)
Ron Kenoly (1944)


Vic Chesnutt kaarten

Het laatste nieuws over Vic Chesnutt kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Vic Chesnutt beschikbaar.

artiest informatie

Vic Chesnutt

Vic Chesnutt (Jacksonville, 12 november 1964 – Athens, 25 december 2009) was een Amerikaans componist en singer-songwriter.

Chesnutt werd als kind geadopteerd en groeide op in Zebulon in de staat Georgia, waar hij zijn eerste liedjes schreef toen hij vijf jaar oud was. Op zijn achttiende raakte hij door een verkeersongeval gedeeltelijk verlamd, maar hij bleef gitaar spelen.

Hij ging wonen in Nashville, de hoofdstad van de staat Tennessee, en vond er inspiratie (bij Stevie Smith, Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Stephen Crane en Emily Dickinson) om liedjes te schrijven en te componeren. Zijn liedjes werden gecoverd door onder meer Madonna, Smashing Pumpkins en Garbage. Zelf trad hij op in een rolstoel.

Chesnutt raakte op 24 december 2009 in een coma nadat hij een overdosis spierverslappers ingenomen had. Hij overleed een dag later, op kerstdag, op 45-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athens.

Discografie

  • 1990 - Little As brute
  • 1991 - West of Rome
  • 1993 - Drunk
  • 1995 - Is the Actor Happy?
  • 1996 - About to Choke
  • 1998 - The Salesman and Bernadette
  • 2000 - Merriment
  • 2001 - Left to his Own Devices
  • 2003 - Silver Lake
  • 2005 - Ghetto Bells
  • 2005 - Extra Credit EP
  • 2007 - North Star Deserter
  • 2008 - Dark Developments
  • 2009 - At the cut