Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


UFC 2017 kaarten

Het laatste nieuws over UFC kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van UFC beschikbaar.

Bekijk de volledige UFC historie.

artiest informatie

Ultimate Fighting Championship (UFC) is de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld. De UFC heeft momenteel in Las Vegas, Nevada haar thuisbasis en is in bezit van en wordt geleid door Zuffa, LLC, een Amerikaans sportpromotiebedrijf. Zuffa is eigendom van Frank en Lorenzo Fertitta, Flash Entertainment en Dana White. De UFC wordt op de voorgrond voornamelijk geleid door voorzitter Dana White. De UFC heeft inmiddels verscheidene concurrenten overgenomen zoals het prestigieuze Pride FC, Strikeforce en WEC. De beste vechters van deze organisaties zijn in de UFC opgenomen.

Inhoud

   

 • 1Oorsprong
 • 2Geschiedenis
  • 2.1Zuffa
  • 2.2The Ultimate Fighter
  • 2.3WEC
  • 2.4Pride
  • 2.5Strikeforce
  • 2.6Women's MMA
 • 3Regels
  • 3.1Rondes
  • 3.2Gewichtsklassen
  • 3.3Kooi
  • 3.4Kleding
  • 3.5Beslissing
  • 3.6Jurycriteria
  • 3.7Overtredingen
 • 4Vechters
  • 4.1Huidige UFC-kampioenen
   • 4.1.1Mannen
   • 4.1.2Vrouwen
  • 4.2Voormalig UFC-kampioenen
  • 4.3Toernooiwinnaars
  • 4.4Bonuswinnaars
  • 4.5Winnaars van The Ultimate Fighter
   • 4.5.1Amerikaanse seizoenen
   • 4.5.2Internationale seizoenen
  • 4.6UFC Hall of Fame
 • 5Trivia
 • 6Externe links

Oorsprong

Het toernooiconcept om 's werelds beste vechter te achterhalen was het geesteskind van Art Davie, directeur van een in South Carolina gesitueerd reclamebureau. Davie ontmoette Rorion Gracie in 1991 toen hij MMA onderzocht voor een klant. Gracie baatte een Braziliaans jiujitsu-school uit in Torrance, Californië. De Graciefamilie had een rijke geschiedenis in het Braziliaanse vale tudovechten, een voorloper van het MMA. Davie werd een leerling van Gracie.

Geschiedenis

De UFC startte in 1993 als een toernooi om 's werelds beste vechtsporter te vinden, ongeacht welke zijn stijl was, en was gebaseerd op het Braziliaansevale tudo. De bedoeling was om het evenement eenmalig te houden maar door het succes van de eerste show volgden er meer. Hoewel er een beperkt aantal regels gold, waren UFC-wedstrijden vaak bruut en gewelddadig. Dit is te zien aan het allereerste UFC-gevecht dat plaatsvond tussen de Nederlandse kickbokserGerard Gordeau en de HawaïaansesumoworstelaarTeila Tuli. Gordeau won.

 De eerste UFC-gevechten waren eerder spectaculair dan sportief, wat leidde tot beschuldigingen van bruutheid en "menselijke hanengevechten" door tegenstanders. Politieke druk leidde ertoe dat de UFC van het publieke toneel verdween en ondergronds ging.

Zuffa

Omdat de politieke druk toenam, vond de UFC zichzelf opnieuw uit. Zuffa zag brood in een investering en nam het bedrijf over in 2001. De UFC omarmde striktere regelgeving, werd onderhevig aan regelgevende sportcommissies en profileerde zich als een legitiem sportevenement. Het no holds barred predicaat schudde men van zich af en men ging verder onder de noemer van mixed martial arts (MMA). Zo stond de UFC op uit haar politiek isolement, werd meer sociaal geaccepteerd en herwon haar positie in pay-per-view televisie. Met een overeenkomst met een kabelexploitant op zak en de legalisatie van MMA in Californië, mag de UFC zich momenteel op een toenemende mate van populariteit en media-aandacht verheugen. UFC-wedstrijden worden momenteel onder andere uitgezonden in deVerenigde Staten

, Verenigd Koninkrijk/Ierland

, Canada

, Japan

, Mexico

, Portugal

, Brazilië

 en Abu Dhabi.

The Ultimate Fighter

Bekendheid bij het grote publiek verwierf de UFC in 2004 met een realityserie, genaamd The Ultimate Fighter. Hierin streden 16 MMA-vechters, verdeeld over twee gewichtsklassen, onder elkaar om een contract in de UFC te kunnen bemachtigen. Ze verbleven in een villa en hadden geen contact met hun vrienden of familie. Ze werden getraind en gecoacht door bekende UFC-vechters en enkele andere professionele trainers. De finale van deze competitie gaf de doorslag wat betreft de bekendheid van de UFC.

 In de strijd om het kampioenschap in het licht-zwaargewicht gaven Forrest Griffin en Stephan Bonnar zo'n spectaculair optreden weg dat het nog steeds als één van de beste MMA-gevechten ooit wordt gezien.

 Beide vechters zijn in 2013 opgenomen in de UFC Hall of Fame. Na het gevecht was de weg vrij voor de UFC om te gaan groeien. De show bracht enkele grote talenten op. Deelnemers die uiteindelijk UFC-kampioen werden zijn Forrest Griffin,Rashad Evans, Matt Serra en T.J. Dillashaw. Deelnemers die voor het kampioenschap vochten maar wel verloren, zijn Nate Quarry, Kenny Florian (2x), Diego Sanchez, Josh Koscheck, Joe Stevenson, Patrick Côté, Manvil Gamburyan (voor een WEC-titel), Gray Maynard (2x), Nate Diaz en John Dodson.

WEC

In 2006 kocht Zuffa concurrent WEC (World Extreme Cagefighting) op. De zwaardere gewichtsklassen werden opgedoekt en alleen lichtgewicht, vedergewicht en bantamgewicht bleef bestaan in de WEC. Eind 2010 werd de WEC definitief gestopt en de meeste vechters werden in de UFC geplaatst. Kampioenen Dominick Cruz en José Aldo werden gekroond tot kampioenen aangezien respectievelijk bantamgewicht en vedergewicht nog niet bestond in de UFC. WEC kampioen lichtgewicht Anthony Pettis kreeg geen titel, maar werd wel hoog in de divisie geplaatst zodat hij snel kon meedingen voor de titel.

Eveneens in 2006 werd de WFA (World Fighting Alliance) opgekocht. De organisatie werd per direct opgedoekt en de contracten van de vechters werden overgenomen.

Pride

In maart 2007 werd de UFC haar grootste concurrent, PRIDE Fighting Championships of kortweg Pride, eveneens opgekocht door Zuffa. In de eerste plaats zouden beide competities gescheiden blijven, maar in oktober van datzelfde jaar werd het Pride-personeel ontslagen en kwamen de vechters in de UFC.

 In 2008 vormde het bestuur van Pride een nieuwe organisatie; Dream. Deze organisatie heeft echter zwaar te lijden onder de grote concurrent dat UFC heet, waardoor het een gebrek heeft aan grote vechters en publieke belangstelling.

Strikeforce

De laatste grote slag om de concurrentie achter zich te laten kwam in maart 2011, toen Strikeforce werd opgekocht. Wel bleven beide promoties los van elkaar fungeren; in de contracten werd niets veranderd. In oktober 2012 werd bekend dat televisiezender Showtime zou stoppen met het uitzenden van de Strikeforce-evenementen.

Er stond een evenement gepland op 12 januari 2013 waarbij alle (mannelijke) kampioenen in actie zouden komen. In december 2012 kwam het nieuws naar buiten dat dit het allerlaatste Strikeforce-evenement zou worden.

Vanwege verschillende blessures konden de strijd om zowel de titel voor het lichtgewicht als die voor het licht-zwaargewicht niet doorgaan. Kampioen in het bantamgewicht voor vrouwen Ronda Rousey werd gepromoveerd tot eerste vrouwelijke UFC-kampioen ooit.

 Alleen Nate Marquardt verdedigde uiteindelijk zijn titel in dat evenement. Hij verloor van de BelgTarec Saffiedine. Een groot deel van de Strikeforce-contracten werd hierna overgenomen door de UFC.

Women's MMA

Alhoewel UFC-president Dana White lange tijd geen vrouwelijke divisie wilde hebben in zijn organisatie,

 werd er na het opdoeken van Strikeforce toch een vrouwelijke divisie in het bantamgewicht toegevoegd.

 Strikeforce-kampioene Ronda Rousey werd direct tot UFC-kampioene gekroond. Het eerste UFC-gevecht tussen twee vrouwen ooit werd gehouden op 23 februari 2013 tussen Rousey en Liz Carmouche. Carmouche was een grote underdog maar wist Rousey toch in de problemen te brengen toen zij haar in een staande rear naked choke/face crank wist te vangen. Rousey ontsnapte en liet Carmouche nog in de eerste ronde afkloppen via haar 'signature move', de armklem.

 Carmouche was tevens de eerste openlijk homoseksuele vechter ooit in de UFC.

Het 18de seizoen van The Ultimate Fighter was het eerste seizoen met vrouwelijke coaches en vechters. Ronda Rousey zou het in de eerste instantie opnemen tegen Cat Zingano maar vanwege een knieblessure werd zij vervangen door Miesha Tate.

Op 11 december 2012 kwam het nieuws naar buiten dat de UFC de gehele 115 pound-divisie van Invicta FC, een promotie met enkel vrouwelijke vechters, had overgenomen. Het zou gaan om elf contracten. Deze en enkele andere vrouwen streden in het twintigste seizoen van The Ultimate Fighter om zowel de toernooiwinst als de UFC-titel.

 In dit seizoen werden voor het eerst de vechters gerangschikt naar kwaliteit. In de eerste ronde streed de nummer één tegen de nummer zestien, nummer twee tegen nummer vijftien, en zo verder. Alle vechters hadden een vaste plek in het toernooiformaat waardoor in de volgende ronden deze ranking niet meer van toepassing was. Nummer één Carla Esparza, de kampioene van de strogewicht-divisie van Invicta, streed in de finale op 12-12-2014 tegen nummer zeven Rose Namajunas. Esparza was dominant met haar worsteltechnieken en liet Namajunas uiteindelijk in de derde ronde afkloppen.

Regels

De regels die momenteel in de UFC gelden zijn opgesteld door de New Jersey State Athletic Control Board (SACB). Deze Unified Rules of Mixed Martial Arts zijn overgenomen door andere Amerikaanse staten die MMA reguleren, waaronder Nevada, Louisiana en Californië. De regels werden door vele andere organisaties in de VS gehanteerd en werden verplicht voor de staten welke de regels overnamen. Zo werden ze de de facto-regels voor het professionele MMA in de VS.

Rondes

Een ronde in een UFC-wedstrijd duurt vijf minuten. Titelgevechten hebben vijf ronden, alsook de hoofdact (main event) van ieder UFC-evenement.

 Andere wedstrijden hebben drie ronden. Tussen de ronden wordt er een minuut gepauzeerd waarin eventuele verwondingen verzorgd worden en de coaches de kooi in mogen om de strategie van hun vechter bij te sturen.

Gewichtsklassen

De UFC hanteert momenteel 9 gewichtsklassen.

Gewichtsklasse

Maximaal toegestaan gewicht

in pond (lb)

in kilogram (kg)

Zwaargewicht

265

120.2

Lichtzwaargewicht

205

93.0

Middelgewicht

185

83.9

Weltergewicht

170

77.1

Lichtgewicht

155

70.3

Vedergewicht

145

65.8

Bantamgewicht

135

61.2

Vlieggewicht

125

56.7

Strogewicht (Vrouwen)

115

52.2

Bantamgewicht (Vrouwen)

135

61.2

Kooi

De UFC gebruikt een achthoekige kooi, "De Octagon", als gevechtsomgeving. Oorspronkelijk had de organisatie SEG patent op het gebruik van een achthoekige kooi en werd het andere MMA-organisaties verboden deze te gebruiken. In 2001 gaf Zuffa LLC toestemming aan andere organisatie te gebruiken. De kooi bestaat uit een achtzijdig met vinyl bedekt metalen hekwerk met een diameter van 11,6 m, waardoor van hoek-tot-hoek 9,14 m ruimte ontstaat. Het hek is 1,83 m hoog en de kooi bevindt zich op een 1,22 m hoog platform. Bovenop is het hekwerk met schuimrubber bedekt en de kooi heeft twee tegenover elkaar liggende toegangsdeuren. De mat wordt voor elke wedstrijd vervangen.

Kleding

Alle vechters moeten in de toegestane korte broekjes vechten, zonder schoenen en enige vorm van voetbedekking. Shirts, uniformen en lange broeken zijn niet toegestaan. Vechters moeten officiële lichte handschoenen (113-170 g) dragen waarbij de vingers grotendeels vrij blijven. De handschoenen staan harde stoten toe, terwijl het risico op blessures minder groot is dan bij blote handen. Initieel was er sprake van weinig-geen regelgeving op het gebied van kledij. Veel vechters kozen ervoor om strakke broekjes of boksshorts te dragen, terwijl anderen lange broeken of worsteloutfits droegen. Meervoudig toernooiwinnaar Royce Graciedroeg bij zijn eerste gevechten een jiujitsu-gi, het traditionele jiujitsutrainingsuniform. Op 9 augustus 2011 werden broekjes zonder pijpen door Dana White verboden nadat Dennis Hallman hierin verscheen voor zijn gevecht met Brian Ebersole.

Beslissing

Een wedstrijd wordt meestal beslist/beëindigd door:

 • Opgave van de tegenstander, die aan zijn tegenstander verbaal of via (driemaal of meer) afkloppen aangeeft niet meer verder te kunnen/willen vechten.
 • Een knock-out (K.O.), een vechter gaat na een toegestane klap door de tegenstander neer en is bewusteloos of niet in staat direct het gevecht te hervatten.
 • Een technische knock-out (T.K.O.), het gevecht wordt door de scheidsrechter beëindigd, als deze van mening is dat de vechter zich niet meer kan verdedigen; als waarschuwingen aan het adres van een vechter om zijn vechthouding/verdediging te verbeteren niet worden opgevolgd (doorgaans worden er twee waarschuwingen met tussenpoos van vijf seconden gegeven); als een bij het gevecht aanwezige arts het onverantwoord vindt dat een vechter de wedstrijd voortzet als gevolg van een blessure.
 • Een jurybeslissing, afhankelijk van de score eindigt de wedstrijd met een:
  • unanimous decision (alle drie de scheidsrechters noteren winst voor één vechter),
  • majority decision (twee scheidsrechters noteren winst voor één vechter, een scheidsrechter een gelijkspel),
  • split decision (twee scheidsrechters noteren winst voor één vechter, een scheidsrechter voor de andere vechter),
  • unanimous draw (alle drie de scheidsrechters noteren een gelijkspel),
  • majority draw (twee scheidsrechters noteren een gelijkspel).
  • split draw (het totaal aantal punten voor elke vechter is gelijk)

Een gevecht kan ook eindigen met een technische beslissing, technisch gelijkspel, een diskwalificatie, het verspelen van het gevecht, of in een 'no contest' (geen wedstrijd). Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld wanneer de ene vechter de andere het doorvechten onmogelijk maakt door middel van een niet opzettelijk uitgevoerde illegale actie. Doorgaan is dan onopzettelijk onmogelijk geworden, terwijl nog niemand de overwinning heeft verdiend.

Jurycriteria

Er is een tienpuntensysteem van toepassing op alle UFC-gevechten; drie juryleden noteren elke ronde een winnaar, die tien punten krijgt, de verliezer van een ronde krijgt negen punten of minder. Als de ronde gelijk is, krijgen beide vechters tien punten. In New Jersey mag de verliezer niet minder dan zeven punten krijgen, in andere staten is het ongewoon om een vechter minder dan zeven punten toe te kennen.

Overtredingen

De Nevada State Athletic Commission merkt de volgende handelingen als overtredingen aan:

 • Kopstoten
 • Het aanvallen van de ogen
 • Bijten
 • Aan de haren trekken
 • Fish hooking, het stoppen van (een) vinger(s) in de mond, neusgaten of andere lichaamsholten van de tegenstander
 • Het aanvallen van de geslachtsdelen
 • Het stoppen van (een) vinger(s) in sneeën of verwondingen anderzijds van de tegenstander
 • Het verdraaien van, trekken aan of buigen van vingers en tenen
 • Klappen op de achterkant van het hoofd of op de ruggengraat
 • Naar beneden gerichte aanvallen met de punt van de elleboog
 • Aanvallen naar de keel en het vastgrijpen van de luchtpijp
 • Krabben, knijpen en verdraaien van de huid
 • Het sleutelbeen vastgrijpen
 • Het naar het hoofd trappen van een op de grond liggende tegenstander
 • Het met de knieën naar het hoofd van een op de grond liggende tegenstander uithalen
 • Het met de hiel/hak of voet vertrappen van een op de grond liggende tegenstander
 • Het met de hiel/hak trappen naar de nieren
 • Het op het hoofd van de en op de nek van de tegenstander gaan zitten/knielen
 • Het uit de ring/kooi werpen van de tegenstander
 • Het broekje of de handschoenen van de tegenstander vastgrijpen
 • Spugen naar een tegenstander
 • Onsportief gedrag jegens een tegenstander vertonen dat in een blessure kan resulteren
 • Het vastgrijpen van de touwen of het hekwerk
 • Het in de ring uiten van krachttermen, schelden
 • Het tijdens de pauze aanvallen van de tegenstander
 • Het aanvallen van de tegenstander wanneer de scheidsrechter zich met deze bezigt
 • Het na de bel/gong aanvallen van de tegenstander
 • Het negeren van aanwijzingen/instructies van de scheidsrechter
 • Passieve houding, vermijden van contact met de tegenstander, het opzettelijk of voortdurend uitspuwen van de gebitsbeschermer en het simuleren van een blessure
 • Tussenkomst vanuit de hoek
 • De handdoek in de ring werpen tijdens de wedstrijd

Wanneer een overtreding wordt begaan, mag de scheidsrechter als straf punten aftrekken. Als de tegenstander bij de overtreding betrokken wordt, kan er diskwalificatie volgen wanneer er sprake was van een opzettelijke overtreding, of een 'no contest' als er sprake was van een onopzettelijke overtreding. Als een overtreding tot gevolg heeft dat de tegenstander het gevecht niet kan voortzetten, eindigt het gevecht met een technische beslissing en winst voor de tegenstander als deze op punten voorstaat, anders eindigt het gevecht met een technisch gelijkspel.

Vechters

Huidige UFC-kampioenen

Mannen

Gewichtsklasse

Kampioen

Sinds

Winst-verlies (evt. gelijk)

Titel-verdedigingen

Opmerkingen

Zwaargewicht

 Fabrício Werdum

13-06-2015

20-5-1

1

Lichtzwaargewicht

 Daniel Cormier

23-05-2015

16-1

0

Middelgewicht

 Luke Rockhold

12-12-2015

15-2

0

Weltergewicht

 Robbie Lawler

06-12-2014

25-10

0

Lichtgewicht

 Rafael dos Anjos

14-03-2015

24-7

0

Vedergewicht

 Conor McGregor

12-12-2015

19-2

0

Bantamgewicht

 T.J. Dillashaw

24-05-2014

11-2

2

Vlieggewicht

 Demetrious Johnson

22-09-2012

22-2-1

7

Eerste UFC-kampioen in het vlieggewicht ooit.

Vrouwen

Gewichtsklasse

Kampioen

Sinds

Carrière

Titelverdedigingen

Opmerkingen

Bantamgewicht

 Holly Holm

15-11-2015

10-0-0

0

Strogewicht

 Joanna Jędrzejczyk

14-03-2015

10-0-0

2

 = Prestaties tot dusver in de gehele professionele MMA-carrière. Te lezen als: winst-verlies-gelijkspel (no contest). Bij een 'no contest' (NC) is het gevecht voortijdig gestaakt of de uitslag geschrapt.

Voormalig UFC-kampioenen

Naam

Gewichtsklasse

Titelverdedigingen

Toernooiwinnaars

Evenement

Datum

Gewichtsklasse

Winnaar

Runner-up

Bonuswinnaars

De UFC Bonus Awards zijn bonussen die worden uitgereikt aan vechters met het beste gevecht van de avond (Fight of the Night of FotN) en de twee meest spectaculaire knock-outs en/of submissions (Performance of the Night of PotN). PotN heeft per 11 februari 2014 de beste knock-out (KotN) en de beste submission (SotN) vervangen.

 Het prijzengeld varieert per evenement, maar zit meestal rond $50.000 per vechter. De hoogste bonus die ooit is uitgekeerd was die aan Diego Sanchez en Martin Kampmann voor hun FotN tijdens UFC Live: Sanchez vs. Kampmann. Beiden kregen $160.000. De andere winnaars van dat evenement (Brian Bowles met de submission en Shane Roller met de KO) kregen 'slechts' $40.000. Het evenement met het hoogste totaalbedrag aan bonusuitkeringen was UFC 129: St-Pierre vs. Shields. José Aldo en Mark Hominick (FotN), Lyoto Machida (KotN) en Pablo Garza (SotN) kregen allen $129.000.

Vechters met minstens zes bonussen:

Naam

FotN

KotN

SotN

PotN

Totaal

Status

† = wordt niet meer uitgereikt

Winnaars van The Ultimate Fighter

Amerikaanse seizoenen

Seizoen

Kampioen

Gewichtsklasse

Datum

Internationale seizoenen

Seizoen

Kampioen

Gewichtsklasse

Datum

UFC Hall of Fame

Name

Datum van inductie

Evenement

Opmerking

 Royce Gracie

21-11-2003

UFC 45

Won de toernooien van UFC 1, UFC 2 en UFC 4.

 Ken Shamrock

21-11-2003

UFC 45

Voormalig Superfight-kampioen met twee succesvolle titelverdedigingen.

 Dan Severn

16-04-2005

UFC 52

Voormalig Superfight-kampioen. Won de toernooien van UFC 5 en Ultimate Ultimate 1995.

 Randy Couture

24-06-2006

The Ultimate Fighter 3 Finale

Won drie keer het kampioenschap in het zwaargewicht met drie succesvolle titelverdedigingen en drie keer in het lichtzwaargewicht (waarvan één een interim-titel). Won tevens het toernooi van UFC 13. Won twee keer een Fight of the Night-bonus.

 Mark Coleman

01-03-2008

UFC 82

Voormalig kampioen in het zwaargewicht. Won de toernooien van UFC 10, UFC 11 en Pride 2000 Grand Prix Openweight Tournament.

 Chuck Liddell

11-07-2009

UFC 100

Voormalig kampioen in het lichtzwaargewicht met vier succesvolle titelverdedigingen. Won twee keer een Fight of the Night-bonus en één keer een Knockout of the Night-bonus.

 Charles Lewis Jr.

11-07-2009

UFC 100

Niet-vechter; mede-oprichter van kledingmerk Tapout.

 Matt Hughes

29-05-2010

UFC 114

Won twee keer de titel in het weltergewicht met in totaal zeven succesvolle titelverdedigingen. Won twee keer een Fight of the Night-bonus en één keer een Submission of the Night-bonus.

 Tito Ortiz

07-07-2012

UFC 148

Voormalig kampioen in het lichtzwaargewicht met vijf succesvolle titelverdedigingen. Won vier keer een Fight of the Night-bonus, één keer een Knockout of the Night-bonus en één keer een Submission of the Night-bonus.

 Forrest Griffin

06-07-2013

UFC Fan Expo 2013

Voormalig kampioen in het lichtzwaargewicht. Won het toernooi van The Ultimate Fighter 1. Won vijf keer een Fight of the Night-bonus en één keer een Submission of the Night-bonus.

Stephan Bonnar

06-07-2013

UFC Fan Expo 2013

Finalist in het toernooi van The Ultimate Fighter 1; de finale tegen Forrest Griffin wordt gezien als het meest invloedrijke gevecht in de geschiedenis van de UFC. Won één keer een Fight of the Night-bonus.

 Pat Miletich

06-07-2014

UFC Fan Expo 2014

Voormalig kampioen in het weltergewicht met vier succesvolle titelverdedigingen. Won het toernooi van UFC 16.

Trivia

 • Georges St-Pierre won tot nu toe de meeste gevechten in de UFC, namelijk 19 keer.
 • De langste reeks opeenvolgende overwinningen staat op naam van Anderson Silva met 16 keer. Hoewel hij in de middelgewichtsklasse zit, waren enkele daarvan in het lichtzwaargewicht.
 • Het record van meeste gevechten in de UFC is van Tito Ortiz; hij stond 27 keer in het Octagon.
 • Het grootst aantal gewonnen titelgevechten staat op naam van Georges St-Pierre met het aantal van 12.
 • Anderson Silva bezit de langste reeks opeenvolgende titelverdedigingen met 10 keer.
 • Randy Couture vocht in de meeste titelgevechten: 15 keer.
 • Georges St-Pierre stond in totaal het langst in het Octagon, namelijk 5 uur, 28 minuten en 12 seconden.
 • Momenteel zitten er vijf Nederlanders in de UFC: zwaargewichten Alistair Overeem en Stefan Struve, middelgewicht Gegard Mousasi,en vrouwelijke bantamgewicht Germaine de Randamie. Weltergewicht Tarec Saffiedine is de enige Belgische UFC-vechter.