Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
8910111213
14
151617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Frankie J (1980)
Jane Birkin (1946)
Michael Prins (1985)
Vinicio Capossela (1965)


Thomas Enhco kaarten

Het laatste nieuws over Thomas Enhco kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Thomas Enhco beschikbaar.

Bekijk de volledige Thomas Enhco historie.

artiest informatie

THOMAS ENHCO
Enhco Thomas, geboren op 29 september 1988 in Parijs, is een pianist, violist en jazz componist Frans.
ZIJN DEBUUT

Komend uit een familie van gerenommeerde kunstenaars - het is vooral de kleine zoon van dirigent Jean-Claude Casadesus - Thomas Enhco zijn eerste stappen in de muziek vanaf de leeftijd van drie jaar en dan het leren van de viool door de piano op zes. Hieruit volgt een duale opleiding, klassiek en jazz, blijft hij gedurende al zijn studies.

Hij geeft enkele concerten in een groep kinderen, de "Little Jazz Band" in het dorp festivals van Seine-et-Marne.

In 1998, zijn vader-Didier Lockwood uitgenodigd om te spelen op het Jazz Festival in Juan waarin trad hij op met Martial Solal. Violist dan de nodigt regelmatig haar eigen concerten tot een paar nummers (Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Élysées, Jazz in Wenen, Jazz in Marciac ...) spelen.

Bij twaalf, Thomas Enhco tussen Music Center Didier Lockwood (CMDL), waar gedurende drie jaar, het wordt gevormd door Franse jazzmusici en internationaal, en speelt met Mike Stern, Biréli Lagrène, André Ceccarelli of NHØP .

Op dertien, werd hij opgemerkt door de Amerikaanse drummer Peter Erskine die biedt aan de creatie van zijn eerste album, Schets, alom geprezen door de critici en het publiek te begeleiden.

Drie jaar later, in 2004, ging hij het Nationaal Conservatorium van Muziek en Dans van Parijs in de jazz en geïmproviseerde muziek, waar hij woont klassen waaronder Riccardo Del Fra, Hervé Sellin, Dré Pallemaerts en François Théberge.

Van 2006-2009, kreeg hij een beurs van de SACEM Action Fund, een hulpprogramma voor loopbaanontwikkeling.

ZIJN ONTMOETINGEN EN MUZIKALE GROEPEN

Bij veertien, Thomas Enhco vormen zijn eigen groep, Enhco Thomas & Co, een trio waarin hij speelt de piano en de viool, met Zacharie Abraham op bas en Nicolas Charlier op drums. Zijn broer David Enhco, trompettist, bij de groep kort na.

Sindsdien heeft het kwartet concerten in Frankrijk en in het buitenland gegeven: jazzfestivals in Samois-sur-Seine, Montauban, Orleans, Capbreton, Barcelonnette, Hardelot, Touraine Jazz, Jazz in Vauvert, Sunset-Sunside, Nieuw- ochtend, International Association for Jazz Education (en) (New York), Siem Reap (Cambodja), Jazz Festival Manilla (Filipijnen), d'Avigliana (Italië), Tokyo Jazz Festival 2008 (Japan), ...

In 2006, Didier Lockwood voegt zich bij de groep om een kwintet waarmee hij optrad in Frankrijk (jazz in Wenen Calvi Jazz Festival, Parijs Olympia, Trianon Theatre du Chatelet, Sunset-Sunside) en buitenland (vormen Washington, Shanghai, Wuhan, Beijing, Funchal, en Marokko).

In maart 2008, Thomas Enhco begeleidt de viool en de piano zangeres Jane Birkin, tijdens een bezoek aan Latijns-Amerika (Argentinië, Uruguay, Brazilië, Chili).

Hij nam deel aan de show en de Diva Jazz Opus II, geregisseerd door Alain Sachs, samen met sopraan Caroline Casadesus, zijn moeder, zijn broer David Enhco en Didier Lockwood.

Thomas Enhco speelde piano of viool, naast artiesten als Peter Erskine, Mike Stern, Billy Cobham, Martin Taylor, André Ceccarelli, Toots Thielemans, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Biréli Lagrène, Bobby Durham, Rhoda Scott Etienne M'Bappé, Sylvain Luc, Nicolas Folmer, Thomas Bramerie, Johnny Griffin, Christian McBride en Maxim Vengerov en Vadim Repin en opening voor Dee Dee Bridgewater, Ron Carter en McCoy Tyner.

Als het gebeurt ook solo uit te voeren, als pianist of violist, Thomas Enhco speelt regelmatig in de volgende muzikale groepen:

 • Didier Lockwood en The Jazz Angels, met bassist en drummer Simon Tailleu Nicolas Charlier;
 • Thomas Enhco Trio met Nicolas Charlier en bassist Chris Jennings
 • Caroline Casadesus Duo & Thomas Enhco
 • Duo Thomas & David Enhco
 • Duo Thomas & Enhco Vassilena Serafimova (Bulgaarse percussionist)

In december 2010 is hij de poster van de show The Green Devils, geregisseerd door dansers Marie-Claude Pietragalla en Julien Derouault, met originele muziek componeerde hij met zijn broer David Enhco en DJ Malik Berki.

In juni 2013, won hij de award voor Nieuwkomer van het Jaar van de Jazz Overwinningen

DISCOGRAFIE

 • 2006 : Esquisse, Ames
 • 2009 : Someday My Prince Will Come, Blue in Green (Japon), Ames (France)
 • 2012 : Fireflies, Label Bleu
 • 2015 : Feathers, Classics Jazz France
Filmgrafie
 • 2010 : Aux Arts Citoyens, composition de la bande originale du documentaire de Daniel Schick.
 • 2012 : Les Cinq Parties du Monde : composition de la bande originale du téléfilm de Gérard Mordillat
Beloningen
 • 2010 : 3ème prix au concours de piano jazz international Martial Solal  ;
 • 2010 : Djangodor dans la catégorie « nouveau talent » pour son album Someday My Prince Will Come ;
 • 2011 : 1 er prix ex-aequo du premier concours international d’orchestres de jazz du festival Jazz à Montauban avec son groupe Thomas Enhco & Co.
 • 2012 : FIPA d'Or de la Meilleure Musique Originale, pour le film Les Cinq Parties du Monde.
 • 2013 : Révélation de l'année lors des Victoires du Jazz 2013.