Onder kostprijs


Tess Gaerthé kaarten

Het laatste nieuws over Tess Gaerthé kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Tess Gaerthé beschikbaar.

artiest informatie

Tess Gaerthé

Tess Gaerthé (Amsterdam, 21 augustus 1991) is een Nederlands zangeres. Tess, beter bekend zonder achternaam, was de Nederlandse deelnemer aan het 3e Junior Eurovisiesongfestival 2005. Met "Stupid" eindigde ze op een zevende plaats. Ze kreeg 82 punten. Tess zit nog op school, samen met haar broer Joel volgt zij een opleiding in de muziek.

Voor het Eurovisiesongfestival

Tess kwam een half uur na haar tweelingbroer Joël in het VU medisch centrum te Amsterdam ter wereld. Tess woont met haar vader, moeder en Joël in het Belgische Berchem.

Het festival

Tess heeft, met het zelfgeschreven liedje "Stupid", Nederland vertegenwoordigd op het Junior Eurovisiesongfestival 2005 in Hasselt, België. Tess won zowel in de halve finale als de finale van de Nederlandse editie van het Junior Eurovisiesongfestival met de maximale 36 punten. Op de internationale finale in Hasselt eindigde ze op de 7e plaats met 82 punten.

Op 2 september 2005 is de verzamel CD Junior Eurovisie Songfestival 2005 uitgebracht met de liedjes van de tien finalisten die in de twee halve finales hebben opgetreden plus het liedje "Alles wat ik wil" waarin de finalisten gezamenlijk optreden. De CD is uitgebracht door EMI. Op 9 oktober 2005 heeft EMI het nummer "Stupid" van Tess als cd-single uitgebracht. "Stupid" kwam op 16 oktober 2005 nieuw binnen in de Kids top 20 van Jetix op de tweede plaats en bereikte een week later de eerste plaats. Toen de single in februari 2006 nog steeds op nummer 1 stond, werd besloten om het nummer uit de stemlijst te halen.

Commercials

Tess is door een peet-nicht, de actrice Amber Teterissa (Tess haar moeder was Amber haar Peet-tante), ingeschreven bij het castingbureau Martha Mojet Kindercasting. De eerste keer dat Tess op televisie verscheen was hiervan het directe gevolg. Het betrof een reclame van Mora (een Unilever merk) waarin Tess de kreet Lekker belangrijk! uitte. In 2002 heeft Tess geacteerd in de film Verder dan de maan die in 2003 werd uitgebracht. In juni 2004 won Tess een ontmoeting met één van haar idolen Norah Jones. Luisteraars van het Radio 2 programma Schiffers.fm konden deze prijs winnen door één van de liedjes "Don’t know why" of "Sunrise" van Jones te zingen en in te zenden naar het programma. Tess was één van de twee winnaressen dankzij haar ingezonden uitvoering van het nummer "Don’t know why".

Optredens

Tess heeft in 2006 al diverse optredens gedaan, o.a voor een gesloten fandag in Amsterdam. Maar ook voor een benefitconcert bij Totalykids waar ze naast "Stupid" het nummer "Blij met elkaar" ten gehore bracht met Daisy. "Blij met elkaar" is geschreven door Jan de Vuyst. Naast de mid-tempo feelgood songs zoals die ook vaak ten gehore worden gebracht op het Eurovisiesongfestival, zingt Tess ook jazz- en bluesnummers, zoals haar tweede single "Bedtime" en "You gave me life".

Nieuwe singles

In September 2006 kwam het nummer First Kiss uit, het liedje geschreven door Tess moest lang wachten op een release omdat de platenmaatschappij EMI de release van de single steeds vooruit schoof. Dit vond Tess op het laatst niet meer acceptabel voor de fans, die al sinds maart op het plaatje zaten te wachten dat zij besloot om het in eigen beheer uit te geven. Via haar website kan het plaatje gesigneerd besteld worden.

Op 16 september 2006 heeft Tess de videoclip bij het nummer "First Kiss" opgenomen op het strand van Kijkduin. In de clip geven verschillende figuranten/fans elkaar kusjes. De clip was 7 oktober 2006 "Tip van de week" bij de Kids top 20.

Dit nummer kwam in week 42 op plaats 15 binnen op de kids top 20. Week 43 staat Tess met First Kiss op nr 1. Het nummer is dus erg geliefd bij het jongere publiek. (8-12jaar). First Kiss was later verkrijgbaar bij de speelgoedwinkel Intertoys.

In juni 2007 nam Tess de titelsong van het Jetix-programma Spetter op. Deze kinderserie over de dolfijn Spetter is vanaf 12 juni te zien. Het lied is als Mijn Allerbeste Vriend uitgebracht op cd-single. Op het moment ligt de single in de platenzaken. Deze single is namelijk niet in eigen beheer uitgebracht. Ook in juni is de single Bedtime opnieuw uitgebracht. Eerder, in 2006, werd dat lied geen succes. Nu is hij gesigneerd te bestellen op Tess' website.

Discografie

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Stupid2005-   
First kiss2006-   
Mijn allerbeste vriend2007-   
De stem van mijn hart20076-10-2007*tip met Thomas Berge