Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
16
17181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Def P. (1969)
Dimitri van Toren (1940)
Manke Nelis (1919)
Paul van Dyk (1971)
Robben Ford (1951)
Zara Larsson (1996)


Suzanne Vega kaarten

Het laatste nieuws over Suzanne Vega kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Suzanne Vega beschikbaar.

Bekijk de volledige Suzanne Vega historie.

artiest informatie

Suzanne Vega

Suzanne Vega (11 juli 1959, Santa Monica, Californië) is een Amerikaanse zangeres en songwriter.

Toen ze één jaar was, verhuisde ze samen met haar moeder en stiefvader naar New York, waar ze in een ‘achterstandsbuurt’ kwam te wonen. Ze was 9, toen ze haar eerste gedichten maakte; haar eerste liedje schreef ze toen ze 14 was. Ze ging naar de New Yorkse High School for the Performing Arts (bekend van de film en musical Fame), waar ze moderne dans studeerde.
Toen ze de overstap maakte naar Columbia University om daar Engelse literatuur te studeren, ging ze optreden in kleine clubs in Greenwich Village. Dat resulteerde in 1984 in een platencontract.

Vega’s eerste album kwam in 1985 uit en werd positief ontvangen. Het daaropvolgende album bevatte twee hits: Tom’s Diner en Luka dat ook in België en Nederland een hit werd. Het nummer is ook te horen in de film Dead Man’s Curve uit 1998. In datzelfde jaar was ze te zien in de documentaire Rock and Roll Heart over Lou Reed.

In de periode 1990-2001 bracht Suzanne Vega vier albums uit met een grote variatie aan muziekstijlen. Ze laat haar muziek als "alterna-folk" omschrijven.
Ondertussen is filmmaker Christopher Seufert bezig om een documentaire over Vega te maken, waarvoor hij 200 uur materiaal heeft geschoten.

Suzanne Vega had een relatie met producer Mitchell Froom en heeft met hem een dochter, Ruby Froom.

Discografie

  • Suzanne Vega (1985)
  • Solitude Standing (1987)
  • Days of Open Hand (1990)
  • 99.9F° (1992)
  • Nine Objects of Desire (1996)
  • Tried & True: The Best of Suzanne Vega (1999)
  • Songs in Red and Gray (2001)
  • Retrospective: The Best of Suzanne Vega (2003)
  • Beauty & Crime (2007)