Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Steve Earle kaarten

Het laatste nieuws over Steve Earle kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Steve Earle beschikbaar.

Bekijk de volledige Steve Earle historie.

artiest informatie

Steve Earle

Steve Earle is een van de grootste singer songwriters. Hij debuteerde in 1986 met het enorm succesvolle ‘Guitar Town’. Critici deelden hem enerszijds in bij country artiesten als Randy Travis en Dwight Yoakam, anderzijds bij rockartiesten als Bruce Springsteen en John Mellencamp. Earle ondergroef zijn potentiële sterrendom al snel met een (bijna) allesverwoestende drugsverslaving die hem tot een schijnbaar hopeloos bestaan aan de zelfkant en in de gevangenis bracht. Maar vanaf het midden van de jaren negentig, na een langdurige afkickperiode, is hij weer helemaal terug en produceerde hij een reeks gelouterde platen zoals het prachtige ‘The Mountain’ (1999) of ‘Transcedental Blues’ (2000). 

Nu is daar ‘Townes’. Een album waar Steve Earle het werk van Townes Van Zandt covert. Zijn bewondering voor de betreurde en veel te vroeg overleden collega-countryzanger blijkt wel uit zijn woorden: "Townes Van Zandt is the best songwriter in the whole world and I'll stand on Bob Dylan's coffee table in my cowboy boots and say that." 

“Eén van de beste Earle-platen ooit… Het materiaal van Townes van Zandt is uitzonderlijk sterk, en Earle heeft de verstandige beslissing genomen om deze songs te eren met een vrijwel geheel akoestische instrumentatie. Daarmee lijkt ‘Townes’ nog het meest op Earle's eigen meesterwerken ‘Train a Comin'’ en ‘The Mountain’." (Fileunder)