Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
161718192021
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Bobby Byrd (1934)
Jessye Norman (1945)
Jimmy Carr (1972)


Stef Bos kaarten

Het laatste nieuws over Stef Bos kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Stef Bos beschikbaar.

Bekijk de volledige Stef Bos historie.

artiest informatie

Stef Bos

Stef Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Vlaams-Nederlands zanger en acteur, vooral bekend van zijn nummer, "Papa".

Jeugd

Stef Bos trok in 1984 naar Antwerpen waar hij tot en met 1988 aan Studio Herman Teirlinck kleinkunst studeerde. Zijn leraren waren onder andere Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud. Naast liedjes voor eigen gebruik schreef hij in die tijd ook onder andere het lied Door de Wind, dat Ingeborg bracht op het Eurovisiesongfestival van 1989 voor België. Ook voor Clouseau en Samson en Gert schreef Stef enkele songteksten. Hij speelde overigens Joop Mengelmoes (door Samson "meneer Chocomousse" genoemd) in de eerste afleveringen van de serie.)

Succes

De eerste twee singles die hij in 1990 uitbracht; Is dit nu later en Gek zijn is gezond, braken niet veel potten, maar Papa werd een grote hit en blijft tot vandaag de dag onlosmakelijk met zijn naam verbonden. Het album verkocht hierdoor dubbel platina en datzelfde jaar mocht hij twee prijzen in ontvangst nemen: een Edison en de Zilveren Harp. Bos tourde nu regelmatig in België en Nederland met een theaterconcert dat aanvankelijk vooral in België, maar later ook in Nederland een succes werd. Geleidelijk kwam Stef Bos ook in aanraking met de Zuid Afrikaanse cultuur. Dit uitte zich eerst in een samenwerking met Johannes Kerkorrel en Tandie Klaassen voor het album Together As One. Ook hierna zijn de Afrikaanse invloeden duidelijk merkbaar op de albums die Stef Bos uitbracht. Op de CD´s Vuur tot en met De Onderstroom zijn nummers te vinden die opgenomen zijn met Afrikaanse musici of ontstaan zijn dankzij de samenwerking met hen. Met het album Vuur verdiende Bos een nominatie voor de Edison, maar won deze uiteindelijk niet. In 2000 kreeg Stef Bos voor zijn album Zien, een tweede Edison en een Gouden Harp. Voor deze cd kwam er niet alleen een theatertour doorheen België en Nederland, maar ook door Zuid Afrika. In 2001 was Stef de centrale gast bij de Nekkanacht in het Antwerpse Sportpaleis. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nekkanacht was het Sportpaleis uitverkocht. De ongeveer 15.000 toeschouwers zagen een gevarieerde avond waarbij Stef zelf de gastheer is en hij musiceert met Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Clouseau, Boudewijn de Groot en anderen waarmee hij in het verleden heeft gewerkt. De nieuwe cd: Van Mpumalanga Tot Die Kaap bevatte diepgaande Afrikaanse invloeden en was ook opgenomen met de hulp van een aantal Afrikaanse muzikanten. Na de release van weer een nieuwe cd, Donker en Licht, en de bijbehorende theatertour Niemandsland, begon Stef in 2004 met een korte solo-tour, Dichtbij, waarbij hij zichzelf met de piano begeleidde. Deze tour diende vooral om nieuwe nummers in het theater uit te proberen vooraleer ze op cd gezet werden. In november van hetzelfde jaar begon hij aan een langere tournee met een band deze keer, Licht. In 2005 kwam zijn voorlopig laatste cd uit, Ruimtevaarder met vooral nieuwe liederen die op de Licht-tour gespeeld waren. Stef bos bracht niet alleen cd’s uit, maar ook drie boeken, Gebroken Zinnen, Alles wat was en Ja!. Het eerste boek is een boek waarin een variëteit aan teksten van Stefs hand gepubliceerd werden, met daarin gedachten, gedichten en ongezongen liedteksten. De teksten werden afgewisseld met bijzondere illustraties van de Zuid-Afrikaanse schilderes Mariana Booyens. Dit boek is ook in het afrikaans verschenen, onder de titel Gebroke Sinne. In het boek Alles wat was, met daarbij ook een bonus-cd met onuitgegeven nummers, staan een verzameling liedteksten van 1980 tot 2005 gelardeerd met foto’s, brieven, schetsen en commentaar. Ja! is een vervolg op Gebroken Zinnen, dit keer met illustraties van kunstenaar Eric de Bruijn.

Uittreksel discografie

  • Is dit nu later (1990),
  • Papa (1991),
  • Breek de stilte (met Bob Savenberg)
  • Tussen de liefde en de leegte (1992),
  • Vuur (1994),
  • Schaduw in de nacht (1995),
  • De onderstroom (1997),
  • Stad en land - Live 92/98 (1998),
  • Zien (1999),
  • Beste van Bos (Zuid-Afrika) (2000),
  • Noord & Zuid (2000),
  • Van Mpumalanga tot die Kaap (2001),
  • Donker en licht (2003),
  • Donker en lig (Zuid-Afrika) (2003),
  • Jy vir my (2003),
  • Ruimtevaarder (oktober 2005),
  • Bonus CD bij het boek "Alles Wat Was" met niet eerder uitgebracht materiaal (oktober 2005)

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Papa 2-3-199188 
Breek de Stilte 22-6-1991313 

Boeken

Boeken : Gebroken zinnen, uitgave Lannoo (oktober 2004); Alles Wat was, uitgave Lannoo (oktober 2005); Ja!, uitgave Lannoo (september 2006)