Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
27
28293031

Vandaag jarig

Jeff Love (1982)
Lil' Jon (1971)
Tricky (1968)


Sheila E kaarten

Het laatste nieuws over Sheila E kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Sheila E beschikbaar.

Bekijk de volledige Sheila E historie.

artiest informatie

Sheila E.

Sheila Escovedo (artiestennaam: Sheila E.) (Oakland, Californië, VS, 12 december 1957) is een Amerikaans percussionist en zangeres, vooral bekend van haar samenwerking met Prince.

Biografie

Haar vader, Pete Escovedo, was een beroemde jazz-percussionist. In 1983 begon de samenwerking met Prince. Haar eerste solo-hit was The Glamorous Life in 1984 (nl: #2), afkomstig van haar debuutalbum dat, net als het volgende album, mede geschreven en geproduceerd was door Prince. Andere solo top 40 hits waren A Love Bizarre (een duet met Prince), Holly Rock (uit de film Krush Groove) en Hold Me. Daarnaast is ze ook te horen op enkele Prince nummers, als zangeres op bijvoorbeeld de beroemde b-kant Erotic City uit 1984 en en als drummer op bijvoorbeeld Life Can Be So Nice van Parade.

Van 1987 tot en met 1989 was ze de drummer in Prince zijn begeleidingsband. Ze is onder andere te horen en te zien in de concertfilm Sign “☮” the Times.

Na gezondheidsproblemen begin jaren negentig is ze vanaf eind jaren negentig weer actief met vooral latin jazz en bracht ze weer albums uit. Daarnaast werkte ze samen met Ringo Starr en opnieuw meerdere keren met Prince.

In 2006 vormden ze een nieuwe band, genaamd C.O.E.D. (Chronicles Of Every Diva), die verder bestaat uit Rhonda Smith, Kat Dyson en Cassandra O'Neal. Met deze band en Candy Dulfer maakte ze in 2007 een korte tournee door Europa.

Discografie

Albums

  • The Glamorous Life (1984)
  • Romance 1600 (1985)
  • Sheila E. (1987)
  • Sex Cymbal (1991)
  • Writes of Passage (2000)
  • Heaven (2001)

Singles

  • The Glamorous Life (1984)
  • The Belle of St. Mark (1984)
  • Noon Rendezvous (1985)
  • Sister Fate (1985)
  • A Love Bizarre (1985) (met Prince (onvermeld))
  • Bedtime Story (1985)
  • Toy Box (1985)
  • Holly Rock (1985)
  • Love on a Blue Train (1986) (alleen in Japan)
  • Hold Me (1987)
  • Koo Koo (1987)
  • Sex Cymbal (1991)