Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6
891011121314
151617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Daniel Sahuleka (1950)
Finne Jager (1984)
Flo Rida (1979)
Phynn (1984)
Ron Kenoly (1944)


Shaydie kaarten

Het laatste nieuws over Shaydie kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Shaydie beschikbaar.

artiest informatie

Shaydie

Shaydie, (echte naam: Saskia de Geus, Rotterdam, 11 september 1973), is een Nederlandse zangeres en danseres. Ze is bij het grote publiek bekend geworden als de zangeres van de happy hardcore hits van DJ Paul Elstak. Ze was het boegbeeld in de videoclips van de 4 grootste hits van DJ Paul Elstak: Luv U More, Rainbow In The Sky, Don't Leave Me Alone en The Promised Land. Ook heeft zij honderden keren opgetreden in discotheken, op festivals en in televisieprogramma's.

Geschiedenis

De aanloop

Al op jonge leeftijd is Shaydie veelvuldig op het podium te vinden. Zij doet aan klassiek ballet en treedt regelmatig op met haar balletgroep. Later gaat ze ook meedoen aan danswedstrijden. In het voorjaar van 1995 krijgt haar loopbaan pas echt een impuls. De dan 21-jarige Saskia werkt naast haar studie, parttime als verkoopster in een kledingzaak in Rotterdam. Op dat moment begint de happy hardcore muziek steeds populairder te worden. DJ Paul Elstak, die op dat moment een top 10 hit scoort met het nummer Life Is Like A Dance, is van plan een groep te formeren met een zangeres, rapper en danseressen. Pauls vrouw Diana hielp mee door in haar omgeving te kijken of ze geschikte kandidaten kon vinden voor de groep. Diana kwam wel eens in de kledingwinkel waar Saskia werkte en polste haar voor een rol als danseres in de nieuw te formeren groep. Saskia, die haar hele leven al gedanst had, nam dit aanbod graag aan. Er moest echter nog wel een zangeres gevonden worden. Al snel zag het productiekwartet DJ Paul Elstak, Koen Groeneveld, Addy van der Zwan en Jan Voermans in Saskia de ideale zangeres vanwege haar kwaliteiten als entertainer en haar knappe voorkomen. Saskia's artiestennaam wordt Shaydie. Deze naam is mede gekozen vanwege haar licht getinte huidskleur. Ze is namelijk half Nederlands/half Indonesisch.

De hits

In juni 1995 werd de 1e DJ Paul Elstak single met Shaydie uitgebracht: Luv U More. Het werd een grote hit, het bereikte namelijk de 2e plaats in de Nederlandse Top 40. De videoclip bij dit nummer (en bij de volgende hits) werd gemaakt door Maurice Steenbergen, de maker van de grote gabberhit Poing. Er was slechts budget voor een heel eenvoudige clip, die hoofdzakelijk bestond uit beelden van optredens. In de clip is Shaydie onder andere te zien in het legendarische shirtje met de opdruk Sex Target.

Ook de opvolger Rainbow In The Sky was succesvol met een nummer 3 notering. In deze clip zitten beelden van optredens, studiobeelden en verder vrij geavanceerde special effects voor die tijd. Ondertussen stroomden de aanvragen voor optredens in discotheken binnen. De groep trad meerdere keren per week op, in het weekend heel vaak meerdere keren op een avond. De groep was een van de populairste en meeste geboekte acts in Nederland.

De opvolger van Rainbow In The Sky was Don't Leave Me Alone, en dit nummer was rond de jaarwisseling van 1995 en 1996 op de 2e plaats in de Nederlandse top 40 terug te vinden. Er was nu veel meer budget beschikbaar voor de videoclip. Deze speelt zich af op een kerkhof met zombies waarbij Shaydie en Paul het gevecht aangaan met de zombies.

In maart 1996 komt The Promised Land op de markt. Dit nummer komt tot de nummer 3 positie. De videoclip is de tot dan toe duurste videoclip van een Nederlandse artiest. Het budget van 500.000 gulden wordt mede gefinancierd door sponsor Pepsi. In de 8 minuten durende clip is Shaydie in een latex pak te zien. Ze landt uit een UFO, als buitenaards wezen, op aarde om iedereen naar "The Promised Land" te leiden.

Na de hits

Na de single The Promised Land wordt Shaydie vervangen door Lindsay, met als officiële reden dat Shaydie de optredens niet meer met haar HEBO studie zou kunnen combineren. Jaren later kwam naar buiten wat de werkelijke reden zou zijn geweest voor de zangereswissel. De getrouwde Paul zou namelijk een affaire met Shaydie hebben gehad, en Pauls vrouw zou hierom een zangereswissel geëist hebben. Na het gedwongen vertrek van Shaydie is DJ Paul Elstak lang niet meer zo succesvol als voorheen. Terwijl elke single met Shaydie minstens tot nummer 3 in de top40 kwam, bereikte van de singles na haar vertrek alleen Rave On nog de top 10.

In het voorjaar van 1997 brengt Shaydie een solosingle uit: Always Forever op het Belgische label Antler-Subway. Het nummer is geproduceerd door Svenson en Gielen. Er wordt ook een videoclip van gemaakt, maar de single wordt geen groot succes. In 1997 wordt er ook nog in Duitsland de single "Snack - Overdose" uitgebracht, waarvan zijn een korte vocal inzingt ( "Let me be your overdose" ).

Daarna verdween Shaydie voor het grote publiek uit het zicht. Op verscheidene internet discussiefora blijkt dat ze echter nog niet vergeten is. Afgaande op deze forumberichten roemen fans haar vooral vanwege haar knappe uiterlijk en schijnbaar onweerstaanbare uitstraling.

In 2000 maakt Shaydie een underground optreden op het Drum and Bass label Redrum Recordz. Ze verzorgt een vocal voor de plaat Deformer - Wanna Be (DJ Mack Remix).

Het heden

Momenteel is Shaydie weer als zangeres van de oude happy hardcore hits te bewonderen. Ze heeft een live-act geformeerd met haarzelf, MC Jerry en 2 danseressen. Ze treedt hiermee op in diverse uitgaansgelegenheden en grote discotheken als de Hollywood Music Hall in Rotterdam en de Peppermill in Heerlen. In een 30 minuten durende live show komen alle grote hits en ook een albumtrack als Feel The Music weer naar voren.

Daarnaast treedt ze ook nog regelmatig op als back-up zangeres met de Diva's of Dance.

Discografie

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Luv U More19958-6-1995211 
Rainbow In The Sky199514-9-1995310 
Don't Leave Me Alone199514-12-1995210 
The Promised Land19966-4-1996310 
Always Forever1997 tip