Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Alexander O Neal (1953)
Alpha 606 (1974)
Clyde McPhatter (1932)
Little Willie John (1937)
Ol' Dirty Bastard (1968)


Shaggy kaarten

Het laatste nieuws over Shaggy kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Shaggy beschikbaar.

Bekijk de volledige Shaggy historie.

artiest informatie

Shaggy

Orville Richard Burrell (Kingston (Jamaica), 22 oktober 1968) is een Amerikaans-Jamaicaanse reggae- en dancehallartiest, beter bekend onder zijn artiestennaam Shaggy.

Biografie

Shaggy migreerde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij kwam te wonen in New York City in het stadsdeel Brooklyn.

In 1988, ging hij bij de United States Marine Corps en deed hij mee aan Operatie Desert Storm tijdens de Golfoorlog.

Toen hij terugkwam uit Irak, besloot hij zijn tijd aan muziek te besteden. In 1993 volgde zijn eerste hit: "Oh Carolina", een dancehall cover van een ska-hit van de Folkes Brothers. Hetzelfde jaar kwam Shaggy op het album Kenny Dope genaamd "The Unreleased Project".

Zijn volgende hit was "Boombastic" in 1995. Toen stopte hij even met muziek maar kwam in 2001 terug met de nummer 1 hits, "It Wasn't Me" en "Angel". Het album van Shaggy waar deze tracks op stonden heette "Hot Shot". Het album stond lange tijd op nummer 1 in de album top 100. Echter zijn volgende albums Lucky Day (2002) en Clothes Drop (2005) kwamen nooit zo hoog in de lijsten als Hot Shot. In 2007 figureert Shaggy als één van de verleiders in de Nederlandse versie van het tv-programma Temptation Island. In januari 2008 trad hij samen met Natalia & En Vogue op in het Antwerpse Sportpaleis. (Natalia meets En Vogue feat. Shaggy)

Discografie

Albums

  • 1993 Pure Pleasure
  • 1994 Original Doberman
  • 1995 Boombastic
  • 1997 Midnite Lover
  • 2000 Hot Shot
  • 2002 Hot Shot Ultramix
  • 2002 Mr. Lover Lover - The Best Of Shaggy...Part 1
  • 2002 Lucky Day
  • 2003 The Essential Shaggy
  • 2003 Boombastic Hits
  • 2005 Clothes Drop
  • 2007 Intoxicaton

Singles

  • 1993 "Oh Carolina", Pure Pleasure
  • 1993 "Soon Be Done", Pure Pleasure
  • 1995 "In The Summertime" (met Rayvon), Boombastic
  • 1995 "Boombastic", Boombastic
  • 1996 "Why You Treat Me So Bad" (met Grand Puba), Boombastic
  • 1996 "The Train Is Coming" (met Wayne Wonder), Boombastic
  • 1996 "That Girl" (duet met Maxi Priest), Mr. Lover Lover - The Best Of Shaggy...Part 1
  • 1997 "Piece Of My Heart" (met Marsha), Midnite Lover
  • 1997 "Luv Me, Luv Me" (met Janet Jackson), Mr. Lover Lover - The Best Of Shaggy...Part 1
  • 2001 "It Wasn't Me" (met Ricardo Ducent), Hot Shot
  • 2001 "Angel" (met Rayvon), Hot Shot
  • 2001 "Luv Me, Luv Me" (met Samantha Cole), Hot Shot
  • 2001 "Dance & Shout" / "Hope", Hot Shot
  • 2001 "Freaky Girl", Hot Shot
  • 2001 "Christmas In Jamaica" (met Toni Braxton), Snowflakes
  • 2002 "Me Julie" (duet met Ali G)
  • 2002 "Hey Sexy Lady" (met Brian Gold & Tony Gold), Lucky Day
  • 2002 "Gebt das Hanf frei!" (met Stefan Raab)
  • 2003 "Strength Of A Woman", Lucky Day
  • 2003 "Get My Party On" (met Chaka Kahn), Lucky Day
  • 2004 "Your Eyes" (met Ricardo Ducent)
  • 2005 "Wild 2Nite" (met Olivia), Clothes Drop
  • 2006 "Ultimatum" (met Natasha Watkins), Clothes Drop
  • 2007 "Feel Like Making Love" (met Lumidee)