Onder kostprijs


Kalender

 <<  < apr. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
123456
78910111213
14151617181920
21
22
242526
282930

Vandaag jarig

Arthur Baker (1955)
Isao Tomita (1932)
Kathleen Ferrier (1912)
Machine Gun Kelly (1990)
Paul Carrack (1951)
Peter Frampton (1950)


Sandra Reemer kaarten

Het laatste nieuws over Sandra Reemer kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Sandra Reemer beschikbaar.

artiest informatie

Sandra Reemer

Barbara Alexandra (Xandra/Sandra) Reemer (Bandung (Indonesië), 17 oktober 1950) is een Nederlands zangeres en presentratrice.

Biografie

Xandra Reemer werd als eerste kind geboren in het gezin van Frans en Nel Reemer. Haar beide grootvaders waren Nederlands, haar grootmoeders Chinees resp. Javaans. Na de onafhankelijkheidsverklaring van Indonesië, toen alle Nederlanders dat land uitmoesten, vertrok het gezin Reemer naar Nederland, en kwam te wonen in Sint-Michielsgestel. Xandra Reemer kwam bij de zusters op school, en moest van haar 'duivelse voorletter' afstand doen. Xandra werd Sandra.

Zangeres

Op tienjarige leeftijd kreeg Reemer van vader Frans een zelfgemaakte gitaar, en ze nam deel aan talentenjachten, onder andere met het nummer Rockin' Billy van Ria Valk. Toen zij elf jaar was kwam haar eerste plaatje uit, onder de titel Al di La.

Reemer nam in 1963 het nummer Sluimer zacht op, een Nederlandstalige versie van George Gershwin's klassieker Summertime uit de opera Porgy and Bess. Zij werd echter vooral bekend als de helft van het duo Sandra en Andres dat zij met Dries Holten vormde. Op het Eurovisiesongfestival van 1972 behaalden zij een vierde plaats met het liedje Als het om de liefde gaat. Zangpartner Holten verbrak de samenwerking in 1975 om een nieuw duo te vormen: Rosy en Andres, waarop Reemer besloot solo door te gaan.

In 1976 nam Reemer solo deel aan het Eurovisiesongfestival met het nummer The Party's over, waarmee zij de negende plaats veroverde.

Haar laatste deelname aan het Eurovisiesongfestival als zangeres was in 1979, met het nummer Colorado, geschreven door haar toenmalige echtgenoot Ferdi Bolland. Zij gebruikte toen haar echte voornaam Xandra en een nieuwe look. Haar deelname was goed voor de twaalfde plaats.

In de jaren 80 bracht Sandra verschillende singles uit, die helaas geen echte hits waren. Indonesia, Get It On, Rien ne va plus, Gold waren daar voorbeelden van.

Na veel televisiewerk besloot Sandra om in 1987 de succesvolle CD/LP 'Best Of My Love' uit te brengen met daarop allerlei covers. Kort daarna kwamen Unforgettable, She's The One en Valleys of Emotions uit. De hitsingles 'All Out Of Love' en 'La Colegiala' werden top 40 hits.

In de jaren negentig kwam onverwacht het Nederlandstalige album "Natuurlijk".

Van 2000 tot 2005 werkte Reemer samen met Marga Bult en Sjoukje Smit samen als The Dutch Divas, met het nummer From New York to L.A. bereikten zij de Mega Top 100.

Presentatrice

In 1984 presenteerde Reemer het TV-programma De Show van de Maand, waarin zij haar eigen gasten kon uitnodigen en het programma kon bepalen. Producent Joop van den Ende liet Reemer, met het succes van de Show van de Maand in het achterhoofd, het programma Sterrenslag presenteren.

Vanaf 1986 was Reemer de assistente van Jos Brink bij de presentatie van het TV-programma Wedden dat..?, waar ze ooit door Brink liefkozend als 'kroepoekje' werd aangesproken.

Na haar overstap van de publieke omroep naar RTL 4 presenteerde zij programma's als Showmasters, De Betere Sekse en De Zaterdagavond Show.

Actrice

In 2004 had Reemer een bijrol in de Nederlandse film Sinterklaas en het geheim van de Robijn van schrijver en regisseur Martijn van Nellestijn als ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Trivia

  • Reemer is ambassadrice voor het Liliane Fonds.
  • Bij de lintjesregen van 2006 is Reemer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.