Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Samantha Mumba kaarten

Het laatste nieuws over Samantha Mumba kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Samantha Mumba beschikbaar.

artiest informatie

Samantha Mumba

Samantha Tamania Anne Cecilia Mumba (Dublin, 18 januari 1983) is een Ierse popzangeres en actrice. Ze brak in het jaar 2000 door met de single Gotta Tell You, afkomstig van het gelijknamige debuutalbum. In 2002 maakte zij haar opwachting in de Amerikaanse film The Time Machine.

Biografie

Samantha werd geboren in Dublin en was het eerste kind van haar ouders congo & Barbara Mumba. Op 6 jarige leeftijd kreeg de zangeres er een broertje bij: Omero, die tevens bekend is al acteur in Ierland. Voordat haar zangcarrière van de grond kwam, was Mumba diverse malen te zien in verschillende Ierse tv-series. Toen ze 15 jaar oud was, werd ze in een nachtclub ontdekt door Louis Walsh, manager van o.a. Boyzone en Westlife. Walsh was onder de indruk van Samantha's talent en liet haar een platendeal tekeken bij Polydor Records. Hierna werkte Mumba in Zweden, Denemarken, Engeland en Ierland aan haar debuutalbum. Ze stopte zelfs met school, om zich beter op haar zangcarrière te kunnen concentreren. Mumba's eerste single Gotta Tell You verscheen in de zomer van 2000 en schoot meteen door naar de #1 van de Ierse hitlijsten. In Engeland bleef het nummer steken op #2. Het debuutalbum van Samantha, dat tevens Gotta Tell You heette, verscheen kort daarna. De single wist zelfs in de VS hoge ogen te gooien. Het kwam daar op #4 terecht van de Billboard Hot 100. Van het album gingen zo'n 4 miljoen stuks over de toonbank. Daaropvolgende singles waren Body II Body, Always Come Back To Your Love, Baby Come On Over (This Is Our Night) en Lately werden allemaal grote hits, met name in Ierland en Engeland. Samantha werd door sommigen gezien als de 'zwarte Britney Spears'. Zelf heeft de zangeres de stelling altijd verworven. De remix-versie van Baby Come On Over (This Is Our Night) werd in 2002 genomineerd voor een Grammy Award. De zangeres wist de nominatie niet te verzilveren.

2002 was tevens het jaar waarin Samantha haar tweede album Woman zou uitbrengen. Echter, de verkoopcijfers van de eerste single I'm Right Here vielen tegen dat de uiteindelijke release werd gecanceld. Enkele promo-cd's van het album zijn wel verspreid en zijn dan ook collector-items bij de fans. Overigens zijn de meeste nummers van het album later wel op het internet verschenen. In 2002 maakte de zangeres ook haar debuut op het witte doek met de film The Time Machine. Hierna is er vrij weinig meer rondom haar persoon vernomen. Er werd gezegd dat haar carrière in het slop raakte, wegens het feit dat Mumba verslaafd was aan drugs. Dit bleek later slechts een roddel te zijn. In een artikel van het PC World Magazine werd overigens gezegd dat Samantha momenteel aan een nieuw album werkt, met een nieuw label aan haar zijde. Echter, het is nooit officieel bevestigd. Begin dit jaar heeft de zangeres haar acteercarrière weer opgepakt. Ze werkt aan de film Johnny Was met Vinnie Jones en Eriq La Salle. In oktober verschijnt er een verzamelalbum genaamd The Collection met haar grootste hits en aanvullend materiaal. In 2006 heeft Samantha bekend gemaakt dat ze daadwerkelijk aan een nieuw album werkt.