Onder kostprijs


Roger Hodgson kaarten

Het laatste nieuws over Roger Hodgson kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Roger Hodgson beschikbaar.

artiest informatie

Roger Hodgson

Charles Roger Pomfret (Roger) Hodgson (Portsmouth, 21 maart 1950) is een Britse zanger en muzikant. Hodgson bepaalde vanaf de oprichting van de band voor een belangrijk gedeelte het geluid van Supertramp. De zanger kwam bij de groep omdat Rick Davies een zwak had voor zijn "high reaching voice".

Bekende hits die het typische Supertramp-geluid meekregen zijn o.a. Breakfast in America, The Logical Song, Give a Little Bit, Take the Long Way Home, en nog vele andere. In 1983 verliet Roger Hodgson de formatie om een solocarrière op te bouwen. Dit afscheid leverde een succesvolle tour op (naar aanleiding van het album "Famous Last Words"). De muziek van Roger Hogdson volgde een totaal andere weg dan die van Rick Davies. Bij het uitbouwen van de solocarière van Roger Hogdson verschenen albums waarop nog steeds het karakteristieke geluid van de Wurlitzer piano te horen is (In the Eye of the Storm, Hai Hai, Open the Door).

Na het vertrek van Hodgson werd het stil rond Supertramp, maar in 1997 kwam de formatie weer in het nieuws. Een nieuwe concertreeks bood zich aan, alleen ontstond de vraag wie de plaats van Roger ging innemen. Uiteindelijk werd dit Mark Hart (ex-Crowded House).