Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Rick de Leeuw kaarten

Het laatste nieuws over Rick de Leeuw kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Rick de Leeuw beschikbaar.

artiest informatie

Rick de Leeuw

Rick de Leeuw (Haarlem, 10 november 1960) is een Nederlandse schrijver, dichter, zanger en producer.

Biografie

De Leeuw is bekend geworden als zanger van de Tröckener Kecks. Hij heeft twintig jaar in "de Kecks" gespeeld, tot en met 2001.

In 2000 debuteert hij als schrijver met de autobiografische roman De laatste held. De hoofdpersoon in dit boek is een jongen die na de dood van zijn moeder op een katholieke kostschool terecht komt, en daar droomt van een leven als gevierd voetballer bij Ajax. Als deze droom in scherven valt op de koude stenen vloer van het internaat, vindt hij uiteindelijk een tweede liefde: de rockmuziek. Ook speelde hij in dit jaar in de speelfilm De zee die denkt van Gert de Graaff.

In 2003 verschijnt zijn eerste dichtbundel: planeet jeugd. Hierin zijn de gedichten gebundeld die hij schreef voor het VRT-programma De Laatste Show. De bundel verkoopt - naar maatstaven van de poëzie gerekend - met 8000 exemplaren uitzonderlijk goed.

Zijn tweede roman, Comeback, komt in 2004 uit. In dit boek kijkt een zanger op leeftijd vanaf de bar van zijn stamcafé De Laatste Pomp terug op een matig geslaagde carrière in de rockmuziek. Zelf noemt De Leeuw deze roman 'virtueel autobiografisch'.

De Leeuw tourt vanaf 2004, met Jan Hautekiet aan de vleugel, langs Vlaamse en Nederlandse theaters met een programma vol verhalen, gedichten en muziek. Van deze voorstelling verschijnt in de zomer van 2004 een dvd, kortweg Hautekiet & De Leeuw geheten.

In 2005 hernemen Hautekiet en De Leeuw hun tournee en volgt De Leeuws tweede dichtbundel: Halverwege. De derde druk van deze bundel is uitgebreid met veertien gedichten die hij schrijft voor het Vlaamse televisieprogramma De Nieuwste Quiz.

In 2006 spelen Hautekiet en De Leeuw een lange reeks try-outs in Vlaanderen, ter voorbereiding op hun tweede, geheel vernieuwde voorstelling, "Het leven is nog nooit zo mooi geweest", die najaar 2006 in première gaat. Eveneens in 2006 presenteert De Leeuw een talkshow op de VRT, De Leeuw in Vlaanderen. Eind 2006 werkt hij voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg KVS van Brussel mee aan het spraakmakende stuk 'Singhet ende weset vro'.

In 2007 gaan De Leeuw en Jan Hautekiet de studio in voor hun langverwachte debuut-cd. De Leeuw is in 2007 voor het derde opeenvolgende jaar teamcaptain in het succesvolle VRT-televisieprogramma De Tabel van Mendelejev

Producer

Rick de Leeuw produceerde cd's van:

  • Antic Hay ('Beneath a bloodshot moon')
  • The Scene ('RijRijRij', 'Blauw' en 'Open')
  • The Boondocks ('Yucca', 'Bloed & rozen')
  • Ernst Löw ('Jongen Toch')
  • Pieter Bon ('Tijd om op te staan', 'Alles moet anders')
  • In 't Wild ('Ogen vol vuur', Bijna thuis' 'Echo')
  • The Stagger3 ('Do You love me?' en 'Wannabe')
  • Zinn ('Stof & keien')
  • Lucretia ('Alles wat telt')