Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
1617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

William Orbit (1956)


Richard Ashcroft kaarten

Het laatste nieuws over Richard Ashcroft kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Richard Ashcroft beschikbaar.

artiest informatie

Richard Ashcroft

Richard Ashcroft (11 september 1971) is een Engelse rockzanger en songwriter. Hij is vooral bekend door zijn lidmaatschap van de Britpop-band The Verve.

Biografie

Richard Ashcroft werd geboren in Wigan, Engeland. In 1989 was hij de mede-oprichter van The Verve. Met die band werd hij een belangrijke schakel binnen de britpop-scene, en moest hij concurreren met bands als Radiohead en Oasis. The Verve behaalde enkele grote successen, waaronder de singles Bitter Sweet Symphony en The Drugs Don't Work, maar ging in 1999 toch uit elkaar vanwege een opeenstapeling van sociale drama's binnen de band.

Ashcroft besloot een solocarrière te starten en zodoende kwam in 2000 zijn CD Alone With Everybody uit. Dit album belandde op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en bevatte onder andere het nummer A Song for the Lovers. In 2002 kwam het vervolgalbum uit: Human Conditions. Dat album werd slechts bescheiden populair en kwam in Engeland niet verder dan de 3e plaats in de hitlijsten. Het bevat echter wel het nummer Buy It In Bottles, dat bij het grote publiek redelijk in de smaak viel.

In januari 2006 werd Keys to the World gepresenteerd. Hoewel critici dat album niet erg hoog inschatten, werden vanuit het publiek al snel vergelijkingen gemaakt met artiesten als Bob Dylan en Robbie Williams.

Collegae

In 1998 werkte Richard Ashcroft succesvol mee aan het eerste album van UNKLE, Psyence Fiction. Ook o.a. Thom Yorke van Radiohead en Mike D van de Beastie Boys participeerden hierin. Ook werkte Ashcroft in 2001 mee aan het album Come With Us van The Chemical Brothers.

Hoewel Ashcroft in zijn periode bij The Verve een concurrent was voor Oasis, was Noel Gallagher dusdanig van Ashcroft onder de indruk, dat hij het nummer Cast No Shadow aan hem opdroeg. Ze waren toen al goed bevriend. Ook met zanger Chris Martin van Coldplay kan Richard Ashcroft het goed vinden. Toen zij op Live 8 in 2005 gezamenlijk Bitter Sweet Symphony vertolkten, noemde Martin hem the best singer in the world.

Discografie (solo)

Albums

  • Alone With Everybody (2000)
  • Human Conditions (2002)
  • Keys to the World (2006)

Singles

  • "A Song for the Lovers", (2000)
  • "Money To Burn", (2000)
  • "C'mon People (We're Making It Now)", (2000)
  • "Check the Meaning", (2002)
  • "Science of Silence", (2003)
  • "Buy It In Bottles", (2003)
  • "Break the Night With Colour", (2006)
  • "Music Is Power", (2006)
  • "Words Just Get in the Way ", (2006)

Concerten in Nederland

Ashcroft heeft (solo) in totaal 4 keer live in Nederland gespeeld. Op 7 juli was Ashcroft support act voor Coldplay. Het concert in maart 2006 was volledig acoustisch. Het concert op 01-06-2006 werd afgelast vanwege ziekte van Ashcroft.

  • 01-10-2000 Paradiso Amsterdam:

Brave New World/Space & Time /I Get My Beat /Sonnet C'mon People (We're making it now)/On A Beach /Luckyman /You On My Mind In My Sleep The Drugs Don't Work /New York /History /A Song For Lovers/ Bittersweet Symphony

  • 10-12-2002 Paradiso Amsterdam:

Nature Is The Law/Lord I’ve Been Trying/ A Song For The Lovers/Paradise Buy It In Bottles/New York/The Drugs Don’t Work/History/Check The Meaning/ Running Away/God In The Numbers/Luck Man/Space And Time/Science Of Silence/Bittersweet Symphony

  • 07-07-2005 Gelredome Arnhem:

On Your Own/Space And Time/Lucky Man/A Song For The Lovers/ Lonely Soul/Nature Is The Law /Check The Meaning/One Day/ The Drugs Don`t Work/Bittersweet Symphony

  • 07-03-2006 Paradiso Amsterdam:

Check The Meaning/Break The Night With Colour /Music Is Power/Sweet Brother Malcolm/History Words Just Get In The Way/Keys To The World History /Why Not Nothing/Bittersweet Symphony (Blues Version)