Onder kostprijs


Queensryche kaarten

Het laatste nieuws over Queensryche kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Queensryche beschikbaar.

Bekijk de volledige Queensryche historie.

artiest informatie

Queensrÿche

Queensryche is een Amerikaanse progressieve metalband opgericht in 1981 door Geoff Tate, Chris DeGarmo, Michael Wilton, Eddie Jackson en Scott Rockenfield. In 1988 brengt Queensrÿche het conceptalbum "Operation Mindcrime". Dit album bevat, zoals de band zelf zegt:" detailed storyline, character development and strong songs" wat een Grammy nominatie oplevert. Bij het grote publiek is Queensrÿche bekend geworden met het nummer "Silent Lucidity" van het album "Empire" uit 1990. Voor de rest heeft Queensrÿche een schare vaste fans.

In 1997 verlaat Chris deGarmo de band, om daarna nog 1 maal in 2003 terug te komen om aan een kleine tour deel te nemen. Zijn plek is ingenomen door Kelly Gray, die in 2003 wordt afgelost door Mike Stone.

Discografie

  • Queensrÿche EP (1983)
  • The warning (1984)
  • Rage for order (1986)
  • Operation: mindcrime (1988)
  • Empire (1990)
  • Operation livecrime (1991)
  • Promised land (1994)
  • Hear in the now frontier (1997)
  • Q2K (1999)
  • Live evolution (2001)
  • Tribe (2003)
  • The art of live (2004)
  • Operation: mindcrime II (2006)