Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
1011121314
15
16
17181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Alexander O Neal (1953)
Alpha 606 (1974)
Clyde McPhatter (1932)
Little Willie John (1937)
Ol' Dirty Bastard (1968)


Paul Simon kaarten

Het laatste nieuws over Paul Simon kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Paul Simon beschikbaar.

Bekijk de volledige Paul Simon historie.

artiest informatie

Paul Simon

Paul Frederic Simon (Maplewood, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel (met Art Garfunkel), en schreef de meeste songs. Zij brachten een aantal invloedrijke albums uit, waaronder Parsley, Sage, Rosemary & Thyme (1966), en Bridge Over Troubled Water (1970). Ook de soundtrack van de film The Graduate (1968) bevat veel van hun muziek, waaronder het lied Mrs. Robinson.

Nadat het duo in 1971 uit elkaar ging begon Paul Simon onmiddellijk aan een soloalbum. Hij bracht het album Paul Simon uit in 1972, alhoewel het niet zijn eerste soloalbum was. Dit was de Britse release op LP van The Paul Simon Song Book uit 1965. Door de jaren blijft hij bijzonder materiaal uitbrengen.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Simon - in de tweede helft van zijn carrière als soloartiest - een naam opgebouwd als ontdekker van niet-westerse muziekstijlen. 'Graceland' uit 1986 is hiervan het bekendste voorbeeld. De vermenging van Zuid-Afrikaanse en westerse muziek leverde wereldhits op als 'Homeless', 'Boy in the Bubble' en 'Diamonds on the Soles of Her Shoes'. Ladysmith Black Mambazo, één van de bands die meewerkten, kreeg door het album wereldfaam.

'Rhythm of the Saints' uit 1990 volgde het recept van 'Graceland', ditmaal met Zuid-Amerikaanse rootsmuzikanten. Het album werd minder goed ontvangen, al werd 'The Obvious Child' een kleine hit. Voor de musical 'Songs from the Capeman' uit 1997 putte Simon uit een reeds bestaand amalgaam van stijlen, namelijk de mix die sinds 1920 in New York was ontstaan uit populaire Amerikaanse muziek en de door Puerto Ricaanse immigranten meegebrachte en verder ontwikkelde Latinmuziek (onder meer salsamuziek). Voor 'Songs from the Capeman' zocht Simon de medewerking van bekende Puerto Ricaanse muzikanten, waaronder Marc Anthony.

In 2004 verschenen de solo-albums die Simon tussen 1972 en 2000 uitbracht in een geremasterde heruitgave. De oorspronkelijke albums werden uitgebreid met demo's en werkopnamen.

In mei 2006 volgde het album 'Surprise', dat Paul Simon met producer Brian Eno opnam (bekend van zijn werk met Talking Heads en U2).

Discografie

  • 1965 The Paul Simon Song Book
  • 1972 Paul Simon
  • 1973 There Goes Rhymin' Simon
  • 1974 Paul Simon in Concert: Live Rhymin'
  • 1975 Still Crazy After All These Years
  • 1980 One Trick Pony (soundtrack)
  • 1983 Hearts and Bones
  • 1986 Graceland
  • 1990 Rhythm of the Saints
  • 1991 Paul Simon's Concert in the Park, August 15, 1991 (live)
  • 1997 Songs From the Capeman
  • 2000 You're the One
  • 2004 The Studio Recordings (box set)
  • 2006 Surprise