Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
16
17181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Def P. (1969)
Dimitri van Toren (1940)
Manke Nelis (1919)
Paul van Dyk (1971)
Robben Ford (1951)
Zara Larsson (1996)


Paloma Faith kaarten

Het laatste nieuws over Paloma Faith kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Paloma Faith beschikbaar.

Bekijk de volledige Paloma Faith historie.

artiest informatie

Paloma Faith

Paloma Faith

Paloma Faith in november 2010

Algemene informatie

Volledige naam

Paloma Faith Blomfield

Geboren

21 juli 1981

Land

 Verenigd Koninkrijk

Werk

Jaren actief

2006-heden

Genre(s)

Pop

Soul

Label(s)

Epic Records

RCA Records

OfficiŽle website

(en) IMDb-profiel

Portaal    

Muziek

Paloma Faith (geboren als Paloma Faith Blomfield; Hackney, 21 juli 1981) is een Britse singer-songwriter en actrice. In 2009 verscheen haar debuutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful?. Ze heeft een bijzonder stemgeluid en verwerkt soul- en jazzinvloed in haar muziek. Visueel valt ze op door haar excentrieke outfits.

Als actrice had ze gastrollen in enkele tv-series en speelde ze in Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Inhoud

   

  • 1 Biografie
  • 2 Stijl
  • 3 Discografie
    • 3.1 Albums
  • 4 Filmografie

Biografie

Paloma's Spaanse vader en Engelse moeder scheidden van elkaar toen ze nog kleuter was. Ze groeide op bij haar moeder in Stoke Newington. Als kind volgde ze balletles. Na haar middelbare school ging ze naar een dansschool in Leeds, maar dat was een negatieve ervaring. Daarna ging ze theater studeren aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen.

Vanaf 2006 speelde ze gastrollen in tv-series als Holby Blue. In 2009 speelde ze een rol in Terry GilliamsThe Imaginarium of Doctor Parnassus.

In 2009 brak ze door als zangeres met de singles Stone Cold Sober en New York. In september 2009 verscheen haar debuutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful?. Ze trad op in BBC-programma's als Later with Jools Holland, en trok op tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

In mei 2012 verscheen haar tweede album Fall to Grace. Hierop werkte ze onder anderen met producer Nellee Hooper. In dit album verwerkte ze meer persoonlijke tragiek. De single Picking Up the Pieces bereikte de zevende plaats in deBritse hitparade.

Stijl

Stilistisch is Faith beÔnvloed door soul- en jazzzangeressen als Billie Holiday en Etta James. Qua zangstijl wordt ze ook vergeleken met haar landgenotes Amy Winehouse en Duffy.

Haar teksten zijn persoonlijk, somber en poŽtisch en bevatten donkere humor. In het liedje New York vergelijkt ze de stad met een geliefde voor wie een man haar in de steek gelaten heeft.

Discografie

Studioalbums

  • Do You Want the Truth or Something Beautiful? (2009)
  • Fall to Grace (2012)
  • A Perfect Contradiction (2014)
  • Albums

    Album(s) met eventuele hitnoteringen in

    de Nederlandse Album Top 100Datum van

    verschijnenDatum van

    binnenkomstHoogste

    positieAantal

    weken

    Opmerkingen

    Do You Want The Truth Or Something Beautiful?

    25-09-2009

    17-10-2009

    50

    2

    Fall To Grace

    28-05-2012

    -

    -

    -

    A Perfect Contradition

    07-03-2014

    15-03-2007

    41

    4

    Singles

    Single(s) met hitnoteringen

    in de Vlaamse Ultratop 50Datum van

    verschijnenDatum van

    binnenkomstHoogste

    positieAantal

    weken

    Opmerkingen

    Can't Rely On You

    2014

    12-04-2014

    30

    *1

  • "Stone Cold Sober" (2009)
  • "New York" (2009)
  • "Do You Want the Truth or Something Beautiful?" (2009)
  • "Upside Down" (2010)
  • "New York" 

    (ft. Ghostface Killah)

     (2010)
  • "Smoke & Mirrors" (2010)
  • "Picking Up the Pieces" (2012)
  • "Can't Rely on You" (2014)
  • Filmografie

    Film

  • 2007 St Trinian's
  • 2009 The Imaginarium of Doctor Parnassus
  • 2009 Dread
  • 2011 A Nice Touch (korte film)
  • 2012 Blandings
  • Gastrollen in tv-series

  • 2006 Mayo
  • 2007 Holby Blue
  • 2007 Dogface
  • 2010 Coming Up