Kalender

 <<  < jun. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vandaag jarig

George Ezra (1993)
Steve Vai (1960)
Tom Levin (1946)
Tony Levin (1946)


Milli Vanilli kaarten

Het laatste nieuws over Milli Vanilli kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Milli Vanilli beschikbaar.

artiest informatie

Milli Vanilli

Milli Vanilli (Het woord 'Milli' staat in het Turks voor 'nationaal' (vb. 'milli takim' = het nationale team, Vanilli is slechts een fantasiewoord) was een Duits popduo, bestaande uit Fab Morvan en Rob Pilatus. Ze zijn berucht omdat ze als enige groep hun Grammy Award moesten inleveren toen bekend werd dat ze zelf geen noot gezongen hadden van het album waarvoor ze een Grammy wonnen en dat ze play-backten tijdens live-concerten. Hoewel ze bij lange na niet de enige band waren die zelf niet zongen (andere voorbeelden zijn C&C Music Factory en Black Box), is Milli Vanilli symbool geworden van bedrog in de muziek.

De producer Frank Farian gebruikte Morvan en Pilatus als gezichten van de groep Milli Vanilli, omdat hij de eigenlijke zangers (Charles Shaw, Johnny Davis en Brad Howell) niet te marketen vond. Het eerste album van Milli Vanilli, All or Nothing, werd een groot Europees succes. Het tweede album Girl you know it's true werd een nog groter succes, ondanks dat Charles Shaw de waarheid aan een verslaggever had verteld. Frank Farian betaalde Shaw zwijggeld en de zaak liep met een sisser af. Het nummer Girl I'm gonna miss you werd in Nederland een nummer 1-hit.

Op 22 februari 1990 won Milli Vanilli een Grammy Award voor de beste nieuwe artiest. Rob Pilatus vergeleek zichzelf in de media al met sterren als Paul McCartney, Elvis Presley, Mick Jagger en Bob Dylan. Op 15 november 1990 werd bekend dat de beide gezichten van Milli Vanilli nooit gezongen hadden. Vier dagen later werd hun Grammy ingenomen. Een Amerikaanse rechter bepaalde dat iedereen die het album gekocht had recht had op terugbetaling.

Met de echte zangers werd onder de naam Real Milli Vanilli geprobeerd het succes voort te zetten, maar dit mislukte jammerlijk. Rob Pilatus deed een mislukte zelfmoordpoging, maar probeerde enige tijd later met Fab Morvan door te breken onder de naam Rob & Fab. Toen dit mislukte raakte Rob, die al sinds de succesjaren verslaafd was aan cocaïne, aan lager wal en begon een criminele carrière. Hij werd gearresteerd voor zaken als geweldpleging en vandalisme in onder meer Los Angeles. In 1998 werd hij dood aangetroffen in Frankfurt als gevolg van een overdosis alcohol en drugs.