Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Michelle kaarten

Het laatste nieuws over Michelle kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Michelle beschikbaar.

artiest informatie

Michelle

Michelle werd geboren op 15 februari 1972 in Villingen-Schwenningen. Haar echte naam is Tanja Hewer, maar als schlagerzangeres heeft ze de naam Michelle aangenomen.

Ze heeft 2 kinderen; Celine (°1996) uit haar huwelijk met Albert Oberloher van de groep Wind en Marie-Louise (°2000) uit een relatie met schlagerzanger Matthias Reim.

In 1997 nam ze deel aan Der Countdown läuft dat in dat jaar de preselectie voor het Eurovisiesongfestival was, ze behaalde een derde plaats en stond enkele dagen later al op het Schlagerfestival.

Vier jaar later nam ze deel aan de Countdown Grand Prix, deze keer met meer succes want ze won met de ballade Wer Liebe lebt. Op het Eurovisiesongfestival 2001 in Kopenhagen koos ze voor een gemengde versie Duits-Engels. Ze zong zich naar een achtste plaats. Het was meteen ook de laatste keer dat Duitsland nog eens in haar moedertaal zou zingen, van 2002 tot 2006 werd voor het Engels gekozen wat niet erg succesvol is gebleken tot nu toe.

Later ging het bergaf met Michelle, ze werd depressief en ondernam zelfs een zelfmoordpoging.

In het voorjaar van 2005 kwam ze met nieuw werk aan dat binnen enkele weken goud haalde. Een jaar later zong ze als Tanja Thomas discohits uit de jaren 70.

Ze pronkte in april 2006 ook op de cover van de playboy.

Discografie

  • Erste Sehnsucht 1993
  • Prinz Eisenherz 1993
  • Und heut' nacht will ich tanzen 1993
  • Silbermond und Sternenfeuer 1994
  • Dornröschen ist aufgewacht 1995
  • Traumtänzerball 1995
  • Kleine Prinzessin 1997
  • Im Auge des Orkans 1997
  • Wie Flammen im Wind 1997
  • Dein Püppchen tanzt nicht mehr 1998
  • Der letzte Akkord 1998
  • Nenn es Liebe oder Wahnsinn 1998
  • So was wie Liebe 2000
  • Wirst Du noch da sein 2000
  • Wer Liebe lebt 2001
  • Das Hotel in St. Germain 2002
  • Idiot 2002
  • Fliegen 2005
  • Vielleicht nur einmal im Leben 2005