Onder kostprijs

Kalender

 <<  < aug. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
123
45678910
11121314151617
1819202122
23
262728293031

Vandaag jarig

Brace (1986)
Brad Mehldau (1970)
Lianne La Havas (1989)
Wynona Carr (1924)


Michael Flatley kaarten

Het laatste nieuws over Michael Flatley kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Michael Flatley beschikbaar.

Bekijk de volledige Michael Flatley historie.

artiest informatie

Michael Flatley

Michael Ryan Flatley (Detroit, 16 juli 1958) is een in de Verenigde Staten geboren Ierse danser en choreograaf. Hij is bekend geworden door Riverdance en Lord of the Dance.

Flatley ontving onder andere de National Heritage Fellowship van de National Endowment for the Arts in 1988.

Zijn ouders kwamen uit County Mayo en County Carlow in Ierland. Als kind verhuisde hij naar Chicago, de stad die hij als zijn thuis beschouwt. Hij begon met danslessen toen hij elf jaar oud was en werd in 1975 de eerste niet-Europese winnaar van de All-Ireland World Championship for Irish dance. Als bekwaam bokser won hij het Golden Gloves Championship in 1975. Flatley is ook een bekwaam fluitist. Zijn eerste dansonderricht kreeg hij van zijn moeder en van grootmoeder Hannah Ryan, een Iers danskampioene. Flatley bezocht de Brother Rice High School in Chicago. Na zijn eindexamen begon hij een dansschool.

Carrière

Zijn eerste doorbraak kwam toen hij mee ging doen met The Chieftains in de jaren 80. Hij maakte de eerste choreografie voor Riverdance en maakte samen met danseres Jean Butler een groot succes van de pauzevoorstelling van het Eurovisie Songfestival op 30 april 1994. Flatley en Butler speelden daarna de hoofdrollen in een volwaardige show die uit die korte voorstelling werd ontwikkeld. Na het verlaten van Riverdance vanwege onenigheid maakte Flatley zijn eigen show, genaamd Lord of the Dance. In 1998 produceerde Flatley een dansvoorstelling genaamd Feet of Flames, waarmee door Europa en de Verenigde Staten werd getrokken in 2000 en 2001.

Flatley's huidige show is Celtic Tiger, begonnen in juli 2005. Hij heeft in maart 2006 een autobiografisch boek geschreven getiteld "Lord of the Dance: My Story".

Discografie

  • Cd’s
    • 1996 Lord of the Dance
    • 1998 Feet of Flames
    • 2005 Celtic Tiger
  • DVD’s en video's
    • 1995 Lord of the Dance
    • 1998 Feet of Flames
    • 2000 Michael Flatley Gold
    • 2005 of 2006 Celtic Tiger

Dansshows

  • in de jaren 1980 Tournee met de Chieftains
  • 1994 Eurovisie Songfestival: pauzevoorstelling van circa 5 minuten met Jean Butler en de Riverdance-groep
  • 1994 Riverdance - The Show met Jean Butler
  • 1996 Lord of the Dance
  • 1998 Feet of Flames
  • 1999 Feet of Flames - Budapest
  • 2005 Celtic Tiger

Bibliografie

  • Lord of the Dance: My Story, Touchstone, 2006