Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17
181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Jeff Buckley (1966)
Maud Mulder (1981)
Roue Verveer (1972)
Sharon Kips (1983)


Meshuggah kaarten

Het laatste nieuws over Meshuggah kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Meshuggah beschikbaar.

Bekijk de volledige Meshuggah historie.

artiest informatie

Meshuggah

Meshuggah in 2008

Meshuggah is een Zweedse metalband. De band werd opgericht in 1987 in Umeå. Gitarist Fredrik Thordendal,bassist Peter Nordin and vocalist Jens Kidman speelden op de debuut-ep uit 1989. Daarna kwam Tomas Haake erbij op drums, voordat Meshuggah zijn eerste complete album opnam, Contradictions Collapse. Deze cd werd uitgebracht in 1991.

De muziek van de groep wordt gekenmerkt door uitgebreide polymetrische passages, zware metalriffs op 8-snarige gitaren en diepe grunts.

Inhoud

   

  • 1 Bezetting
    • 1.1 Huidige leden
    • 1.2 Voormalige leden
  • 2 Discografie
  • 3 Externe link

Bezetting

Huidige leden

  • Jens Kidman - vocalist (1987-heden)
  • Fredrik Thordendal - gitarist (1987-heden)
  • Mårten Hagström - gitarist (1992-heden)
  • Dick Lövgren - bassist (2004-heden)
  • Tomas Haake - drummer (1990-heden)
  • Voormalige leden

  • Marcus Bigren - gitarist (1990)
  • Gustaf Hielm - bassist (1998-2004)
  • Peter Nordin - bassist (1987-1995)
  • Niklas Lundgren - drummer (1987-1990)
  • Discografie

  • Meshuggah, 1989
  • Contradictions Collapse, 1991
  • None, 1994
  • Selfcaged, 1995
  • Destroy Erase Improve, 1995
  • The True Human Design, 1997
  • Chaosphere, 1998
  • Rare Trax, 2001
  • Nothing, 2002
  • I, 2004
  • Catch 33, 2005
  • Nothing - Re-release + dvd, 2006
  • ObZen, 2008
  • Koloss, 2012