Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


Maud Mulder kaarten

Het laatste nieuws over Maud Mulder kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Maud Mulder beschikbaar.

artiest informatie

Maud Mulder

Maud Margot Mulder (Nijmegen, 17 november 1981) is een bekende Nederlandse zangeres en tophockeyster, woonachtig in Amsterdam.

Ze is de tweede dochter van vader Theo en moeder Maria. Mulder groeide op in de Weezenhof in Nijmegen. Na haar basisschool ging zij naar het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, waar zij in 2001 slaagde. Daarna studeerde zij aan de Academie voor Lichte Muziek te Hilversum en later Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (begonnen, niet afgemaakt).

Sportieve carrière

Maud Mulder heeft een carrière in de topsport. Zij hockeyt op het hoogste niveau in de Rabo Hoofdklasse bij dames 1 van NMHC Nijmegen. Daar speelt zij samen met haar zus, Eefke, die ook Nederlands international is. Maud's positie in het veld is spits.

Muzikale carrière

Idols

Bij de talentenjacht in het RTL-programma Idols 2 (seizoen 2003-2004) eindigde Maud als tweede, achter winnaar Boris Titulaer. Maud kreeg meteen een contract aangeboden bij platenmaatschappij BMG. Na die tijd trad zij veel op. Een van de hoogtepunten was haar bijdrage aan vier concerten van René Froger in de Amsterdam Arena, waarbij ze een solo zong en een duet met de Amsterdammer.

Nummers bij Idols
 • Top 27: White Flag van Dido
 • Top 10: Just Like A Pill van Pink
 • Top 9: Signed Sealed Delivered I'm Yours van Stevie Wonder
 • Top 8: Don't Say That You Love Me van Trijntje Oosterhuis
 • Top 7: Blame It On The Boogie van The Jackson 5
 • Top 6: Afscheid van Volumia!
 • Top 5: This Is How We Do It van Montell Jordan
 • Top 5: Dancing In The Street van Martha & The Vandellas
 • Top 4: Making Whoopee van Frank Sinatra
 • Top 4: Are You Gonna Go My Way? van Lenny Kravitz
 • Top 3: Thank You van Dido
 • Top 3: Ain't No Sunshine van Bill Withers
 • Top 3: Hole In The Head van Sugababes
 • Finale: Dancing In The Street van Martha & The Vandellas
 • Finale: When You Think Of Me van Mark Wills

Na Idols

Na Idols profileerde Maud zich als Nederlandstalige zangeres. Haar eerste single Zoals je naar mij kijkt verscheen eind 2004 en werd geschreven door John Ewbank. Het nummer was tevens de titelsong voor de speelfilm Floris van Jean van de Velde. Maud bereikte met haar eerste single de 3e plaats in de Nederlandse Top 40. Eind 2004 kreeg Maud de award voor populairste Nederlandse zangeres 2004. Op haar eerste album Wacht op mij, dat in maart 2005 verscheen, zong ze onder andere een duet met Frank Boeijen. Voor dit nummer kwam speciaal de Frank Boeijen Groep eenmalig weer bijeen. Ook Xander de Buisonjé heeft voor Maud op dit album een nummer geschreven: Hij. In 2003 had Maud ook al meegezongen op Xanders hitsingle Ik zie. Na het verschijnen van haar eerste album zakte de publieke belangstelling voor Maud in. Zij bracht nog wel het nummer Omdat je bij me blijft uit, dat eerder ook al eens door Marco Borsato was opgenomen, maar dat werd geen grote hit. De optredens gingen echter gewoon door. Zo verzorgde ze in het najaar van 2005, samen met musicalster Bastiaan Ragas (in de serie "Dommelsch Dubbel Dutch") een aantal concerten, waarin ze naar het Nederlands vertaalde popduetten ten gehore brachten.

Ze bracht ook nog de single Moe uit, een cover van de Nederlandse rockband Grof Geschut.

Nationaal Songfestival

Op 12 maart van het jaar 2006 nam Maud deel aan het Nationaal Songfestival in Amsterdam. Hier maakte zij kans als vertegenwoordiger van Nederland naar het 51e Eurovisie Songfestival, dat in mei plaats zou vinden in Athene, te mogen gaan. Vanwege de internationale competitie zong zij drie Engelstalige liedjes: de nummers I'm Alive (Ladida), Without Your Love en One More Try. De eerste twee nummers zijn door Mauds vaste componisten en tekstschrijvers geschreven, het derde nummer is afkomstig uit de zogenaamde open inschrijving.

De jury oordeelde dat haar nummers te veel op vorige Nederlandse (onsuccesvolle) inzendingen leken, waardoor ze ongeschikt zouden zijn voor het Eurovisie Songfestival. Maud was tevens niet goed bij stem op deze avond en eindigde dan ook als 3e en laatste. Van het televotende publiek kreeg zij 13% van de stemmen, nét iets minder dan rockband Behave. Als gevolg hiervan verloor ze vervolgens haar platencontract bij BMG. Zij hadden namelijk gesteld dat Maud dit alleen kon behouden mits ze het festival won.

Diverse activiteiten

Op 24 maart 2007 zong Maud het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus, voorafgaand aan het EK kwalificatieduel Nederland - Roemenië in stadion De Kuip te Rotterdam. Maud deed ook mee aan het televisieprogramma Celebrity Poker.

Sterren dansen op het ijs

In het najaar van 2006 deed Maud mee aan Sterren dansen op het ijs, een ijsdanswedstrijd op tv, uitgezonden door SBS6. Samen met haar danspartner, de Rus Alexander Svetchnikov, nam ze het op tegen 10 andere bekende Nederlanders. Het programma werd gepresenteerd door Gerard Joling en Nance. De vakjury sprak vol lof over haar prestaties en gaf met enige regelmaat het rapportcijfer "10". Maud belandde 1 keer in de skate-off, maar won deze op het nippertje van Annamarie Thomas. Een week later kreeg ze te weinig SMS-stemmen om door te kunnen naar de laatste ronde en eindigde op de derde plaats. Jody Bernal en Hein Vergeer streden om de eindzege, Vergeer won uiteindelijk.

Discografie

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Wacht op mij28-3-20052-4-2005127 

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Zoals je naar me kijkt16-9-200420-9-200438 
Omdat je bij me blijft7-3-200519-3-2005272 
Jou / Moe 13-8-2005206 
Als je iets kan doen1-1-20067-1-2006120Lied voor Tsunami in Azie