Aanbiedingen


Onder kostprijs


Kalender

 <<  < aug. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
123
45678910
11121314151617
1920212223
262728293031

Vandaag jarig

Aphex Twin (1971)
Electronic Picnic Festival (2012)
Mika (1983)


Mark Lanegan kaarten

Het laatste nieuws over Mark Lanegan kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Mark Lanegan beschikbaar.

Bekijk de volledige Mark Lanegan historie.

artiest informatie

Mark Lanegan

Mark Lanegan (Ellensburg (Washington), 25 november 1964) is een Amerikaanse zanger. Hij is het bekendst als voorman van The Screaming Trees.

Lanegan hield zich bezig met solowerk en met samenwerkingen met andere artiesten. De eerste samenwerking uit 1990, The Winding Sheet, was een semi-akoestisch (Tom Waits-achtig) album samen met Nirvana's Kurt Cobain en Krist Novoselic, Jack Endino en Screaming Trees drummer Mark Pickerel. Oorspronkelijk was het de bedoeling om voor dit album bluescovers op te nemen samen met Nirvana's Kurt Cobain.

In de jaren erna volgen onder andere een rol als (gast)zanger bij Queens of the Stone Age en blijkt dat hij zich wederom omringd heeft met “rockhelden”. Waar Lanegan op zijn eerdere platen werd bijgestaan door onder andere leden van Pearl Jam en Alice In Chains, komt hij op zijn vijfde volwaardige soloalbum Bubblegum opnieuw met een uizonderlijke gastenlijst: PJ Harvey, Aldo Struyf (toetsenist van Millionaire), QOTSA-maatjes Chris Goss, Josh Homme en Nick Oliveri, Guns n' Roses, Velvet Revolver-leden Duff McKagan en Izzy Stradlin.

Lanegan maakte in 2006 samen met Isobel Campbell, ex-lid van het Schotse Belle & Sebastian, het album Ballad of the Broken Seas.

Hij werkt samen met Greg Dulli op de EP Stitch in Time van the Twilight Singers en in die combinatie treden ze november 2006 ook in Nederland op. Een volledige album verschijnt in 2007 onder de naam The Gutter Twins.

Discografie

Mark Lanegan

  • 1990 The Winding Sheet, 22 mei 1992, Sub Pop
  • 1994 Whiskey For The Holy Ghost, 18 januari 1994, Sub Pop
  • 1998 Scraps At Midnight, 21 juli 1998, Sub Pop
  • 1999 I'll Take Care Of You, 21 september 1999, Sub Pop
  • 2001 Field Songs, 8 mei 2001, Sub Pop

Mark Lanegan Band

  • 2003 Here Comes That Weird Chill EP , 9 december 2003, Beggars UK
  • 2004 Bubblegum, 10 augustus 2004, Beggars UK

Isobel Campbell & Mark Lanegan

  • 2006 Ballad of the Broken Seas

The Twilight Singers

  • 2006 Stitch in Time EP