Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Marga Bult kaarten

Het laatste nieuws over Marga Bult kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Marga Bult beschikbaar.

artiest informatie

Marga Bult

Marga Bult (Lattrop, 2 juli 1956) is een Nederlandse zangeres en presentator.

Marga Bult werd geboren als Marga Groeneveld in het Twentse Lattrop. Al op jonge leeftijd trad Marga Bult op in de omgeving van haar geboortedorp. Haar eerste plaat "Twee witte duiven" brengt ze uit op 14-jarige leeftijd, en er volgen nog 2 platen, waaronder 1 Duitstalige. Ze doet mee aan Stuif es in van de AVRO en begint met haar optredens in het land. Naast haar werk als zangeres blijft ze studeren en slaagt cum laude voor haar verpleegsters diploma. Als verpleegkundige blijft ze haar werk als zangeres in diverse orkesten in Nederland en Duitsland combineren. Met zangeres Marianne Wolsink (de voormalige zangeres van Teach-In) vormde ze in 1979 het duo Tulip.

In 1981 werd Bult gekozen door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen als de nieuwe leadzangeres van de meidengroep Babe als vervanger van Gemma van Eck. In deze periode werd ze bekend onder de naam Marga Bult. Babe scoorde 16 hits. Ze tourden internationaal veel naar o.a.; Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en heel Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar.

In 1987 vertegenwoordigde Marga Bult -inmiddels solozangeres- Nederland onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisie Songfestival met het lied "Rechtop in de Wind". Op het songfestival liet ze haar naam eenmalig spellen als Marcha, om het voor buitenlandse jury's makkelijker te maken haar naam uit te spreken. Ze werd vijfde in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de "populariteitsprijs".

Na het Songfestival begon Bult tevens haar presentatiecarrière. Ze werd panellid van het programma "Zeg 't maar" van de VARA en begon in 1990 met het presenteren van "Een Bult Zon" bij Radio Oost. In 1992 werd ze vast panellid bij "Zo Vader, Zo Zoon" van de NCRV. Later presenteerde ze nog "Altijd maar draaien" (TV Oost), "Let's make music" (TROS) en "De Droogkap" (Veronica en (Call TV)).

In mei 2000 vormde ze samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal het trio de Dutch-Diva's. Ook presenteert zij in dat jaar bij Veronica een tv-programma met het medium Jomanda. De Diva's scoorden van hun eerste cd, een mega top 100 hit met: From NY to La, verder werden ze in 2001 uitgeroepen tot "beste comebackgroep" van het jaar en ontvingen ze in 2003 de "Gouden Driehoek" voor hun positieve jarenlange bijdrage binnen de gayscene. Marga Bult bleef als presentator alle jaren vanaf 1990 verbonden aan RTV OOST en besloot om in 2004 haar werkzaamheden uit te breiden met het wekelijkse live TV OOST discussieprogramma "FORUM". Na het vertrek van Sandra Reemer in 2005 besluit Marga Bult om het Nederlandse theater in te gaan met het musicalstuk "Diva's in nood" samen met haar Diva-collega Sjoukje Smit. Dit wordt een groot succes! Justine Pelmelay vervangt Sandra Reemer binnen de Dutch-Diva's en vertrekt kort daarna uit de groep om zich meer bezig te houden met haar gezin. De Dutch-Diva's besluiten een duo te blijven. In 2006 wordt Marga Bult door het toonaangevende trendy blad SQUEEZE verkozen tot "Diva van het jaar 2006". In dat zelfde jaar gaat ze voor Radio Oost tevens een showbizzrubriek presenteren. Nadat ze in haar carrière al duetten zong met o.a. Peter Koelewijn en Dennie Cristiaan, besluit ze om met Wim Rijken een duetsingle uit te brengen. Ze scoort een hit eind 2006 met "Wie weet wat liefde is". Ook begint ze te acteren en speelt een aantal gastrollen in de populaire TV OOST soap "van jonge leu en oale groond" Deze serie wordt ook landelijk door de KRO uitgezonden. In januari 2007 krijgt ze bij TV OOST een wekelijkse column, (Achter de IJssel) waarin ze haar mening en visie kwijt kan over allerlei zaken die haar beroeren. In april van hetzelfde jaar besluiten de DUTCH-DIVAS een nieuwe cd singel "MUSIC" uit te brengen samen met zanger en musicalster Ben Cramer, onder de naam DIVAS vs.CRAMER. Naast al haar werkzaamheden is Marga Bult moeder van 3 kinderen, runt ze haar eigen decorverhuur bedrijf en zet ze zich al jaren in als Ambassadrice voor de stichting "Kans voor een kind". Sinds kort is ze ook Ambassadrice voor de stichting "trainers voor Nakuru" in Kenia. In juli 2007 gaan de Dutch-Diva's wegens succes opnieuw de theaters in, voor stichting "De Zonnebloem", met een daverende musical.