Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Madness kaarten

Het laatste nieuws over Madness kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Madness beschikbaar.

Bekijk de volledige Madness historie.

artiest informatie

Madness

Madness was een Britse ska-band die doorbrak in de jaren tachtig. De band is nog steeds actief.

Madness begon in 1976 in Londen onder de naam "The North London Invaders", met Mike Barson (Monsieur Barso) op keyboards en zang, Chris Foreman (Chrissy Boy) op gitaar en Lee Thompson (Kix) op saxofoon en zang . In 1978 kwam frontman Graham McPherson (Suggs) erbij (zang), Mark Bedford (Bedders) op basgitaar, Carl Smyth (Chas Smash) op trompet en zang en Daniel Woodgate (Woody) op drums. Ze traden een tijdje op als "The Invaders" en veranderden daarna de naam in Madness.

De eerste single heette "The Prince" (1979), en was een eerbetoon aan de Jamaicaanse ska-muzikant Prince Buster, naar wiens eerste single "Madness" de groep genoemd werd. Hierna kwam het album One Step Beyond in 1979, dat meer dan een jaar lang in de Britse charts bleef staan. Hun nummer Our House bereikte nummer 1 in de Verenigde Staten. De groep bracht in totaal 24 singles en 8 albums uit.

In 1984 verliet Mike Barson de groep, maar hij kwam korte tijd later weer terug. Anno 2005 treedt Madness nog steeds op, getuige hun concert van 19 juli 2005 in de Melkweg in Amsterdam. Onder de naam "The Dangermen" spelen ze nummers uit de begintijd van de ska en reggae.

Discografie

  • One Step Beyond (1979)
  • Absolutely (1980)
  • 7 (1981)
  • Complete Madness (1982)
  • Rise and Fall (1982)
  • Keep Moving (1984)
  • Mad Not Mad (1985)
  • Utter Madness (1986)
  • The Madness (1988)
  • Divine Madness (Verzamelalbum, 1992)
  • Madstock (Live-album, 1992)
  • Universal Madness - Live in Los Angeles (live album, 1999)
  • Wonderful (1999)
  • The Dangermen sessions Volume I (2005)