Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Macy Gray kaarten

Het laatste nieuws over Macy Gray kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Macy Gray beschikbaar.

Bekijk de volledige Macy Gray historie.

artiest informatie

Macy Gray

Macy Gray (geboren als Natalie Renee McIntyre, 6 september 1967 (andere bronnen geven 6 september 1967) te Canton, Ohio) is een Amerikaanse neo soul/R&B zangeres, liedjesschrijver en actrice.

Onder de naam Macy Gray bracht Natalie al drie studio-albums, een live-album en een gecompileerd-album uit. Haar vierde album wordt dit jaar verwacht.

Macy Gray heeft in verscheidene films gespeeld, waaronder Scary Movie 3, Training Day en Spider-Man. Gray's grootste hit is de single I Try.

Carrière

Gray's carrière begon na haar verhuizing naar Los Angeles in 2000. "I've committed murder" en "Why don't you call me?" waren daar kleine hits.

In 2001 won Gray de Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Bijdrage (Pop) voor "I try", dat ook was genomineerd voor het Beste Lied en Beste Productie van het Jaar. Daarna ging ze samenwerken met Fatboy Slim (op Halfway Between the Gutter and the Stars), The Black Eyed Peas en Slick Rick ("The World Is Yours" van de Rush Hour 2 soundtrack), evenals acteren in Training Day. Gray werd in 2001 uitgejoeld doordat ze de tekst vergat van het Amerikaanse Volkslied. Rond die tijd werd ook haar nieuwe album The Id uitgebracht. Samen met de slechte timing (de aanslagen van 11 september hadden net plaatsgevonden), zorgde de controverse voor slechte resultaten van het album. In 2002 was ze als zichzelf te zien in de Spider-Man film en werkte ze samen met Santana op zijn album Shaman. In 2003 bracht ze haar album The Trouble With Being Myself uit.

Gray was van 1996 tot 1998 getrouwd met Tracy Hinds; ze hadden samen twee kinderen. Recentelijk opende ze een muziekschool, getiteld "The Macy Gray Music Academy".

Discografie

Gebaseerd op gegevens van de Stichting Nederlandse Top 40.

Albums

  • 1999 #28 On How Life Is
  • 2001 #13 The Id'
  • 2003 #18 The Trouble with Being Myself
  • 2004 --- The Very Best of Macy Gray
  • 2006 --- Big

Singles

  • 1999 #35 Do something
  • 1999 #39 I try
  • 2001 #39 Demons (Fatboy Slim featuring Macy Gray)
  • 2001 tip Request + line (The Black Eyed Peas featuring Macy Gray)
  • 2001 #40 Sweet baby (Macy Gray (featuring Erykah Badu)
  • 2002 --- Sexual revolution
  • 2003 tip When I see you

Filmografie

  • 2001 Spider-Man
  • 2001 Training Day
  • 2003 Scary Movie
  • 2004 Lakawanna Blues
  • 2004 Around The World In 80 Days
  • 2005 The Crow: Wicked Prayer
  • 2005 Shadowboxer
  • 2005 Domino
  • 2006 Idlewild Blues

DVD

  • Live in Las Vegas (30 augustus 2005)

Awards & nominaties

1999

  • 1999 Grammy Award nominaties voor Beste Nieuwkomer en Beste Vrouwelijke R&B Artiest ("Do Something").
  • 1999 Soul Train Award nominatie voor Beste R&B/Soul Album (Vrouwen) ("On How Life Is").

2000

  • 2000 MTV Video Music Awards wint in de categorieën Beste Nieuwkomer ("I Try") en Beste Cinematografie ("Do Something").
  • 2000 MTV Video Music Award nominaties voor Video van het Jaar (Vrouwen) ("I Try") en Beste Art Direction ("I Try").
  • 2000 Grammy Award wint voor Beste Vrouwelijke Pop Artiest ("I Try").
  • 2000 Grammy Award nominaties voor Opname van het Jaar en Lied van het Jaar (beiden "I Try").
  • 2000 American Music Award nominatie voor Favoriete Nieuwkomer - Pop / Rock

2001

  • 2001 MTV Video Music Award nominaties voor Doorbraak ("Geto Heaven").
  • 2001 Billboard Music Video Awards nominaties voor Beste Rap/Hip-Hop Videoclip ("Request Line") en Regisseur van het Jaar