Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Maarten van Roozendaal kaarten

Het laatste nieuws over Maarten van Roozendaal kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Maarten van Roozendaal beschikbaar.

artiest informatie

Maarten van Roozendaal

Maarten van Roozendaal (geboren 3 mei 1962 te Heiloo) is een Nederlands zanger en liedjesschrijver. In zijn programma's brengt hij vooral eigen werk, maar hij heeft ook werk van anderen (onder andere Cornelis Vreeswijk en Bram Vermeulen) uitgevoerd.

Het werk van Van Roozendaal is sterk melancholiek van toon. Terugkerende thema's zijn de liefde, het leven en drank.

Theatervoorstellingen

  • 2008 (verwacht) Het Wilde Westen
  • 2007 Stormgek (familievoorstelling) met Huis aan de Amstel
  • 2005-2006 Barmhart
  • 2005-2006 Nog Meer Rottigheid met Bob Fosko en Pierre van Duyl) waarvoor zij De Mus 2006 de prijs voor de beste Parade-voorstelling kregen
  • 2004-2005 Maarten van Roozendaal verzamelt werk
  • 2004 Ouwe Meuk! bij Theatergroep Flint met Felix Strategier, Joeri de Graaff en Egon Kracht
  • 2003 Niks dan rottigheid! met Bob Fosko en Beatrice van der Poel, voor de Parade
  • 2002-2004 Tijdelijk Tekort Aan Chronisch Geluk
  • 2000-2002 Aan Gezelligheid Ten Onder
  • 1998-2000 Kerstmis in april
  • 1996-1998 Adem uit
  • 1994-1996 Nacht

Discografie

Met Egon Kracht en Marcel de Groot

  • 2006 Barmhart

Met Egon Kracht, Jeffrey Bruinsma, Michiel van Dijk en Marcel de Groot

  • 2005 Maarten van Roozendaal verzamelt werk

Met Egon Kracht

  • 2003 Tijdelijk Tekort Aan Chronisch Geluk
  • 2000 Aan Gezelligheid Ten Onder (première)
  • 2001 Red Mij Niet (single)
  • 2000 Trouw zijn (single)
  • 1999 Kerstmis in april

Met Kim Soepnel

  • 1997 Adem uit
  • 1995 Nacht

Prijzen

  • 1994 Publieks- en juryprijs Amsterdams Kleinkunst Festival
  • 1998 Zilveren Harp
  • 2000 Annie M.G. Schmidt-prijs voor het nummer Red mij niet.