Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


M. Ward kaarten

Het laatste nieuws over M. Ward kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van M. Ward beschikbaar.

Bekijk de volledige M. Ward historie.

artiest informatie

Matthew Stephen Ward, gekend door zijn artiestennaam M. Ward, is een singer-songwriter uit de muziekscene van de Amerikaanse stad Portland (Oregon). Buiten zijn solo-werk is hij ook nog bij enkele andere projecten betrokken, zoals She & Him en Monsters of Folk.

Volgens Ward is "Amazing Grace" waarschijnlijk zijn favoriete nummer. Elk liedje waar hij mee begint neemt hij eerst op op een TASCAM 4-Track Recorder. Ward wordt gesponsord door Gibson Guitars, de gitaar die hij het meest gebruikt is een Johnny A. model. Hij groeide op met de country- en gospelmuziek van zijn vader (duidelijk hoorbaar in zijn gitaarspel). Zijn moeder luisterde voornamelijk klassieke muziek.

Wards solodebuut, Duet for Guitars #2, werd uitgegeven door Howe Gelb op zijn label Ow Om. Wards album uit 2001 werd uitgegeven door Future Farmer Records. Ook bracht hij zelf een cd uit met een aantal live-opnamens, die te koop was op zijn concerten. Al zijn albums daarna werden uitgegeven door Merge Records.

Daarnaast werkte hij mee aan opnames van onder meer Cat Power, Neko Case, Beth Orton, The Court & Spark, Bright Eyes (met wie hij in 2004 deelnam aan de Vote for Change-tournee met R.E.M. en Bruce Springsteen), Jenny Lewis (wiens solo-album Rabbit Fur Coat hij heeft gecoproduceerd), en My Morning Jacket.

In 2004 speelde Ward gitaar bij Bright Eyes tijdens een optreden in The Late Late Show with Craig Kilborn. Tijdens het optreden riep Bright Eyes-zanger Conor Oberst: "M. Ward for President!". Dit zette Newsweek aan tot het schrijven van een artikel over Ward's volgende album Transistor Radio.

In 2005 was Ward betrokken met een project genaamd "Arizona Amp and Alternator", dat officieel geen bandleden had maar een groot aantal van betrokken muzikanten. De stem van Ward is te horen op het nummer Aaaa(3).

In 2006 werkte hij samen mee, en produceerde het John Fahey-tribute album "I Am the Resurrection". Ook verscheen hij op het Norah Jones-album "Not to late", hij verzorgde de backingvocals en gitaar op het nummer "Sinkin' Soon", en ging op tournee als lid van haar "Handsome Band" in de lente van 2007. Zijn cover van David Bowie's Let's Dance verscheen op de soundtrack van de film Eagle VS. Shark uit 2007.

In 2006 verscheen Post-War, dat door Vanity Fair in augustus 2006 werd beschreven als de thematiek op de vraag: "Hoe gaat Amerika herstellen nadat deze waanzin in Irak over is." Ward zij in dat artikel dat hij zich gebaseerd had op naoorlogse (Post-War) muziek uit de jaren 40 en 50. Het album werd uitgegeven op het Merge label en bevatte enkele samenwerkingen met onder andere: Howe Gelb, Jim James en Neko Case.

In 2006 nam Ward een duet op met actrice Zooey Deschanel, een samenwerking die uiteindelijk uitmondde in het She & Him. Het debuutalbum van She & Him (dat Ward geproduceerd had) verscheen op het Merge Records-label op 18 maart 2008. Na de verplichtingen die vasthingen aan She & Him, verscheen op 17 februari 2009 zijn zesde soloalbum Hold Time. Ward zei ook dat hij niet echt hield van op tournee gaan, maar dat het een deel van het werk was. Ook ondernam hij stappen richting het gebruik van camera's tijdens zijn optredens.

Zooey en Ward stemden er mee in om jurylid te zijn voor de 9de Independent Music Awards. She & Him gebruikt ook hun als maar groeiende invloed om jonge nieuwe artiesten te assisteren. Wards stijl heeft verschillende opkomende artiesten benvloed, zoals Jesse Marchant van JBM.

Monsters of Folk, een project dat Ward samen met Oberst begon. Deze zogenaamde supergroup bracht in september 2009 het eerste album uit, Monsters of Folk. Andere leden van de groep zijn Jim James van My Morning Jacket (Yim Yames) en Mike Mogis van Bright Eyes.