Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
16
17181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Def P. (1969)
Dimitri van Toren (1940)
Manke Nelis (1919)
Paul van Dyk (1971)
Robben Ford (1951)
Zara Larsson (1996)


Luca Turilli kaarten

Het laatste nieuws over Luca Turilli kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Luca Turilli beschikbaar.

Bekijk de volledige Luca Turilli historie.

artiest informatie

LUCA Turilli

Luca Turilli (geboren op 5 maart 1972) is een Italiaanse muzikant (voornamelijk een gitarist) en songwriter. Hij is ÚÚn van de grondleggers van de symfonische power metal band Rhapsody of Fire. Hij werkte ook aan een trilogie van de solo-albums als Luca Turilli, en een album uitgebracht onder de naam van Luca Turilli's Dreamquest, een project dat hij werkte samen met Dominique Leurquin. In 2008, Luca begonnen met een online gitaar cursus getiteld Luca Turilli's neoklassieke Openbaring. De cursus ontleent zijn naam aan zijn neoklassieke speelstijl.

Op elke Rhapsody Of Fire album, Luca is de enige tekstschrijver en componeert de muziek met de toetsenist Alex Staropoli (behalve voor Il Canto del Vento geschreven, teksten en muziek, door de zanger, Fabio Lione) en speelt het merendeel van de lead gitaar . Hij componeert de muziek voor zowel zijn solo projecten. Hij speelt gitaar op zijn solo-trilogie en toetsenborden met Luca Turilli's Dreamquest met Dominique Leurquin als gitarist.

Op augustus 2011, Turilli en Staropoli overgegaan tot een vriendschappelijke split. Alex overeengekomen om verder te gaan als Rhapsody of Fire, terwijl Luca besloten om verder te gaan als Luca Turilli's Rhapsody, het toevoegen van zijn naam op de top van het logo omwille van de auteursrechten redenen en oude juridische schikkingen en stoppen zeker de Luca Turilli band.

GEAR

Specificaties: Zijn nieuwe signature gitaren zijn voorzien van een DiMarzio Tone Zone pickup in de brug positie en DiMarzio Air Norton in de hals positie. Ze beschikken ook over maple hals, 22 fret ebbenhout fingerboards met een aangepaste "Tree of Life" inlays en Ibanez Lo-Pro Edge tremolo-systemen. Het hout dat wordt gebruikt voor het lichaam is els.

Hij is bekend om Mesa Boogie versterkers gebruiken, Line 6 HD147 versterkers (gebruikt voor het opnemen van Triumph of Agony) en Marshall cabs. Tijdens zijn laatste tour in 2011 is hij te zien spelen via een Engl Powerball II.

BIOGRAFIE

Turilli werd geboren in TriŰst, Venezia Giulia. Vanwege de invloed van zijn vader, raakte hij ge´nteresseerd in klassieke muziek en leerde piano en gitaar.

in 1993, Turilli overleefde kanker op de leeftijd van 21. In datzelfde jaar richtte hij de band Thundercross, die werd omgedoopt tot Rhapsody na de eerste demo vrijgeven, nd omgedoopt nogmaals Rhapsody of Fire voor auteursrechtelijke redenen in 2006.

In interviews heeft hij gezegd dat Manowar, Blind Guardian, Helloween, en Crimson Glory zijn invloeden op hem en de rest van Rhapsody Of Fire.

Speelstijl

Luca Turilli wordt be´nvloed door gitaristen als Yngwie Malmsteen en Jason Becker met zijn neo-klassieke structureren en frasering. Zijn voorsprong spelen omvat vaak uitgebreid gebruik van sweep geplukt arpeggio's, tremolo picking, klassiek be´nvloed zinnen en een weegschaal zoals eolisch, harmonische mineur, phrygian modus locrian, andmelodic minderjarige. In zijn laatste albums hij nieuwe etnische elementen te (Hirajoshi en pentatonische toonladders) ge´ntroduceerd.

DISCOGRAFIE