Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


Lady Saw kaarten

Het laatste nieuws over Lady Saw kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Lady Saw beschikbaar.

artiest informatie

Lady Saw

The first Lady of Jamaican Dancehall en de rising star van de Vlaamse pop/reggae.

Vanaf het ontstaan van de Jamaicaanse muziekcultuur tot nu toe wordt de reggae gedomineerd door mannelijke artiesten. Een van de weinige vrouwen die zich al jaren staande houdt tussen al die macho’s is Lady Saw, genoemd naar de bekende Jamaicaanse deejay Tenor Saw, veruit de belangrijkste vrouwelijke artiest van de dancehall. Sinds haar debuut in 1993 heeft ze bewezen dat haar songs en podiumact met gemak de concurrentie met de mannen aan kan. Zo is ze de eerste deejay (dancehall zanger) die een Grammy Award won en werkte ze samen met groten als Capleton, Sizzla, Bounty Killer, Beenieman, Sean Paul, Lil Kim, Missy Elliott, Shaggy en Sly & Robbie.

Lady Saw werd bekend door haar seksueel expliciete teksten en live act. Inmiddels is Saw wat netter geworden en wordt ze Muma Saw genoemd, vanwege haar voorbeeldfunctie voor de vele vrouwelijke artiesten die in haar voetsporen zijn getreden (ondermeer haar pupil Ce’Cile). Ze heeft drie kinderen geadopteerd en dat heeft haar veranderd. Controversieel is ze nog altijd, want het indrukwekkende nummer No Less Than A Woman dat ze vorig jaar uitbracht gaat over haar onvruchtbaarheid, een groot taboe in het promiscue Jamaica.
In april van volgend jaar brengt ze de nieuwe cd Walk out uit.

Op 16 april krijgt ze het uiterst charmante gezelschap van Selah Sue, de Leuvense “Queen of Pop-Reggae”! Vorig jaar mocht ze Milow vergezellen op zijn tour doorheen Vlaanderen en Nederland. Haar jongste single, het guitige Black Part Love, werd opgepikt door Stubru en stond op 1 in de befaamde Arriba lijst van Humo. Ook de indrukwekkende waslijst aan optredens op haar MySpace laat vermoeden dat Selah Sue binnen de kortste keren een heel grote dame wordt.