Onder kostprijs


Kalender

 <<  < mei. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
262728293031

Vandaag jarig

Giel Beelen (1977)
Paul Weller (1958)


Kyle Gass kaarten

Het laatste nieuws over Kyle Gass kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kyle Gass beschikbaar.

Bekijk de volledige Kyle Gass historie.

artiest informatie

Kyle Gass

Kyle Gass

Algemene informatie

Volledige naam

Kyle Richard James Gass

Geboren

14 juli 1960

Land

 Verenigde Staten

(en) IMDb-profiel

Portaal    

Film

Kyle Richard James Gass (Queens (New York City), 14 juli 1960) is een Amerikaans acteur en lid van de rockbandsTenacious D en Trainwreck. In Tenacious D verzorgt Gass de gitaarmuziek en de achtergrondzang. Hij wordt vaak KG, My Brother Kyle, Kage of Rage-Kage genoemd. Die laatste bijnaam verwijst naar zijn juist kalme persoonlijkheid.

Levensloop

Gass is geboren en opgegroeid in de New Yorks wijk Queens, waar hij woonde samen met zijn drie broers Mitchell, Matthew en Jimmy. Op 12-jarige leeftijd begon Gass met het bespelen van zijn eerste muziekinstrument, de gitaar. Daarna speelde hij nog op een drumstel. Op 13-jarige leeftijd verliet hij Juilliard School, een New Yorks conservatorium, met een graad in klassieke gitaar. Hij was daarmee naar eigen zeggen de jongste afgestudeerde in de geschiedenis van de school.

 In 1973 had Juilliard School overigens geen gitaaropleiding: Gass' grapje is sindsdien een eigen leven gaan leiden.

Terwijl Gass al op jonge leeftijd zijn muziekcarričre begon, startte hij eveneens vroeg met zijn acteercarričre. Zijn eerste rol speelde hij in een 7Up-reclame. Nadat hij Ballard High School in 1978 verliet ging hij studeren aan de universiteitenUCLA, Yale en Harvard. Op UCLA (de Universiteit van Californië) werd hij ontdekt door Tim Robbins, die hem opnam in de Actor's Gang, een groepje acteurs. Hier ontmoette Gass Jack Black, met wie hij bevriend raakte en later de bandTenacious D oprichtte.

Gass speelde in meerdere televisieseries, waaronder in enkele afleveringen van het programma Fear of a Punk Planet en Big Sasquatch. Daarnaast speelde hij in een enkele aflevering van de series Seinfeld en Friends. In meerdere films van Jack Black had Gass een kort gastoptreden, waaronder in Shallow HalEvil Woman,The Cable GuyYear One en Bongwater. Ook zat hij in het spel Brutal Legend als de mortierkannonier met het grote lichaam, de grote vuisten en het kleine hoofd, uit een side missie. Grotere rollen had hij in Jacob's Ladder met Tim Robbins en in Tenacious D: The Pick of Destiny, een film over de band Tenacious D.

Op 15 mei 2012 bracht hij samen met Jack Black het nieuwe album Rize Of The Fenix gebracht. Ze zijn daarna gaan toeren en hebben onder andere op 3 juni in deHeineken Music Hall opgetreden.