Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Kid Rock kaarten

Het laatste nieuws over Kid Rock kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kid Rock beschikbaar.

Bekijk de volledige Kid Rock historie.

artiest informatie

Kid Rock

Robert James Ritchie, geboren in Romeo (Michigan) op 17 januari, 1971 is bekend als Kid Rock. Hij is een muzikant, songwriter en acteur en heeft 23 miljoen albums wereldwijd verkocht sinds het uitbrengen van zijn eerste album: Grits Sandwiches for Breakfast in 1990.

Biografie

Kid Rock begon zijn carrière toen hij elf jaar oud was als rapper, maar werd vooral bekend met Kid Rock & The Twisted Brown Trucker Band, die hij begon in 1994.

In juli 2006 trouwde hij met Baywatch-ster Pamela Anderson, maar het huwelijk duurde slechts vijf maanden: in november 2006 scheidde het paar. In Nederland is the American Badass bekend door Cowboy en het nummer All Summer Long. All Summer Long stond 6 weken in de Top 40 in Nederland. In de meeste landen in Europa stond het nummer zelfs op nummer 1.

Kid Rock is niet alleen goed in zingen, hij laat ook zien op het podium dat hij alle instrumenten die op het podium staan kan bespelen. Dat doet hij als de band het nummer 3 Sheets To The Wind live speelt, Kid bespeelt dan de draaitafels, gitaar, keyboard en de drums. Ook gebruikt hij het publiek om het nummer compleet te maken.

Grits Sandwiches for Breakfast

Ritchies carrière begon toen hij 11 was en voor de lol danste in een winkelcentrum als een lid van de hiphop-formatie The Furious Funkers. Na het succes van Run DMC en The Beastie Boys, kocht hij een goedkope draaitafel en begon zelf te leren draaien. Op de High school was Ritchie de DJ op feesten in ruil voor bier. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij Bo Wisdom van Groove Time Productions, in Mt. Clemens, Michigan voor een aantal shows. De bezoekers gaven hem de naam “Kid Rock” nadat ze zich vermaakten met het kijken naar “that white kid rock”.

Naast het dj-en, begon hij met rappen en werd lid van de hiphopformatie The Beast Crew bestaand uit The Blackman, Champtown, KDC, Crisp en Doc Rounce Cee. Rock werd ook bevriend met producer D-Nice van de legendarische hiphopformatie in de VS Boogie Down Productions. Wanneer Kid Rock een keer opende voor BDP, nodigde D-Nice een A&R manager uit van Jive Records om hem te zien optreden. Dit leidde tot een demo-deal, die uitmondde in een contract bij de platenmaatschappij. Tegen de wil van zijn ouders in tekende Rock de deal op zijn 17e jaar. Later maakte hij deel uit van de Straight From The Underground Tour waar ook grote namen als Ice Cube, Too Short, D-Nice en Yo-Yo optraden.

Devil Without a Cause

In 1997, Kid Rock voegde drummer/vocalist Stefanie Eulinberg toe bij de band, bij de andere leden van de band; Kenny Olson, Jason Krause, Jimmie Bones, Uncle Kracker, Mike Bradford, en Joe C. In augustus 1998, Atlantic releasde Devil Without A Cause en bracht de single Welcome To The Party uit. Kid Rock ging mee met de Vans Warped Tour op het album te promoten.

Welcome 2 The Party was genegeerd door het publiek en Devil Without A Cause lag stof te verzamelen op de planken voor 8 maanden. Terwijl de verkoop stug verliep, zijn optreden op de 1998 Warped Tour in Northampton, Massachusetts stimuleerde de regionale interesse in Massachusetts en New England. Dit zorgde ervoor dat zijn nummers vaker gedraaid worden in de zomer en herfst van 1998. In december 1998, na de ontmoeting van Carson Daly, kreeg hij een aanbieding om op te treden op MTV Fashionably Loud in Miami, om daar de VS wat van Kid Rock te laten 'proeven'. Vanaf toen nam MTV hem onder hun hoede, hij trad op op MTV's Wanna B A VJ en hij was DJ voor TRL tijdens de Spring Break Special. Ook was hij de jury bij Say What Karaoke. Dit gaf hem een gouden status in april 1999.

In mei 1999 bracht hij het nummer Bawitbada naar de radio en het werd goed ontvangen. In juni was het album waar Bawitbada op stond platina. Kid Rock ging mee op de Limpotrolis Tour met andere rap-rockers Limp Bizkit en Staind en in dezelfde maand op zijn eigen eerste, grote tour. Tijdens zijn optreden op Woodstock 99 op 27 juli 1999 had hij al dubbel-platina gekregen. De volgende single, Cowboy, werd een nog grotere hit. Het was een aparte mix van southern rock (zuidelijke rock) en 'old school' hiphop die zijn weg vond in de top 40. Rock hielp mee met het creëren van een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van MTV met zijn 1999 Video Music Awards Medley met Run DMC en Aerosmith die voor deze gelegenheid weer bij elkaar kwamen om Walk This Way te spelen, dit nummer was een hoogtepunt voor Aerosmith in de jaren 80. Rocks volgende single, de rockballad Only God Knows Why, werd een top 20 hit in de Billboard's Top 100 Charts en in de top 10 van de Top 40 in de VS. Na de release van Wasting Time, de laatste single van dit album, had het album al zeven keer platina gekregen en was genomineerd voor drie Grammy Awards. Het werd bevestigd bij de RIAA op 17 april 2003 dat het album 11 keer platina had ontvangen.

History of Rock

Na het bemachtigen van de rechten van de nummers in 2000 die hij voorheen had gemaakt, bracht Rock het albumThe History of Rock uit; een collectie van geremixte en opnieuw opgenomen nummers. De enige nieuwe track American Badass, had Kid de muziek gebruikt van Metallica: Sad But True.. Hij heeft ook met Metallica op het podium gestaan om met dit nummer op te treden. Het nummer is later gebruik als entreenummer voor pro-worstelaar The Untertaker in de World Wrestling Federation (deze heet tegenwoordig World Wrestling Entertainment).

In de zomer van 2000, Rock ging samen op tourne met Metallica, Korn, Powerman 5000 en System Of A Down. Kid Rock viel in voor James Hetfield van Metallica om de tekst van Enter Sandman, Sad But True en Nothing Else Matters te zingen, ook gebruikte hij de draaitafels bij Fuel voor drie shows nadat Hetfield zijn ruggengraat had geblesseerd tijdens het rijden op een jetski op Lake Lanier, de dag voor een concert in Atlanta. Later dat jaar, assisteerde hij Phish op het podium voor een aantal cover nummer op een concert in Las Vegas. Kid Rock heeft daar een aantal nummers opgenomen met de legendarische blues artiest Robert Bradley en Robert Bradley's Blackwater Surprise in 200 op hun album Time To Discover.

Begin 2001 introduceerde Kid Rock Aerosmith in de Rock and Roll Hall of Fame en trad samen met Aerosmith op met Sweet Emotion. Dat zelfde jaar had Rock zijn eerste acteur rol in een comedy Joe Dirt.

Cocky

In de lente van 2001, Rock begon te daten met Playboy playmate en actrice Pamela Anderson, nadat de twee elkaar hadden ontmoet op een VH1 tribuut voor Aretha Franklin. In april 2002, Kid en Pamela Anderson verloofd, maar de verloving werd later verbroken.

In november bracht Rock Cocky uit en was de officiële opvolger van Devil Without A Cause. De eerste single Forever, bevatte zijn standaard rap rock geluid. De tweede single was al meer een glimp naar de toekomst. Lonely Road of Faith, een country ballad, werd weinig gedraaid op CMT. Dat was gevolgd bij de zuiderlijk rocker You Never Met A Motherfucker Quite Like Me. In november 2002 lag de verkoop ver achter op Devil Without A Cause.

Nadat Picture werd uitgebracht, een duet met country invloeden, met Sheryl Crow, kwam Rock voor een veel wijder publiek te staan en met succes. Picture was de meeste succesvolle single van het album en kreeg een gouden status nadat het aantal verkopen op 5 miljoen stond.. De platenmaatschappij of Sheryl Crow wilde nooit wat doen met Picture als single. Allison Moorer maakte een andere versie van het nummer voor de single versie nadat Rock het nummer uitbracht tegen de wens in van de platenmaatschappij. Opnieuw steeg het nummer in de country hitlijsten, Sheryl Crow's label antwoordde hierop door de originele versie uit te geven.

Op 14 december 2001, zond CMT een afleveringen van Crossroads uit met Kid Rock en Hank Williams Jr.. De aflevering trok 2.1 miljoen kijkers, een record op CMT. Eind 2002 vertrok Uncle Kracker uit de band om een solo carrière te beginnen en een underground Detroit rapper Paradime verving hem. Kid Rock maakte ook zijn tweede film, Biker Boyz met Laurence Fishburne.

Een nieuwe stijl

In 2003 keerde Kid Rock terug met een gelijknamig album, waarbij het gebruikelijke rap rock geluid dat hij had gecreëerd weinig was terug te vinden, het was 'vervangen' door southern rock and country ballades. De eerste single was een cover van Bad Company; Feel Like Making Love. Een media gerucht ging ten ronde dat de opgenomen was een speciale uitzending van VH-1 genaamd: A Kid Rock Christmas. Hij bracht de country ballade Cold And Empty en de blues rocker Jackson, Mississippi uit als dubbele singles. Hij vervolgde het pad met I Am en Single Father. Single Father werd zijn tweede country nummer in de hitlijsten.

Kid Rock was betrokken bij een controversele actie op de Super Bowl XXXXVII in Houston, Texas op 3 februari 2005. Hij kreeg kritiek van oorlogsveteranen vanwege de keuze om de Amerikaanse vlag te dragen als poncho.

De maand daarop introduceerde Kid Bob Seger in de Rock and Roll Hall of Fame. In september viel Kid Rock in voor Johnny Van Zant, de zanger van Lynyrd Skynyrd tijdens het nummer Sweet home Alabama tijdens een benefit concert voor de orkaan Katrina.

Twisted Brown Trucker Band

Huidige Leden Twisted Brown Trucker Band

 • Robert James 'Kid Rock' Ritchie - zang
 • Kenny Tudrick - gitaar
 • Jason Krause - gitaar
 • Jimmie Bones - keyboard
 • Stephanie Eulinberg - drums & percussie
 • Aaron Julison - basgitaar
 • Freddie 'Paradime' Beauregard - draaitafels

Ex-Leden Twisted Brown Trucker Band

 • Uncle Kracker (solo) - zang
 • Joseph Calleja (overleden op 16 november 2000)(beter gekend als Joe-C) - zang

Trivia

 • Kid Rock is ook een goede vriend van Willie Nelson. Hij speelde mee op zijn album Outlaws and Angels.
 • Kid Rock is bevriend met Rev Run van Run DMC, hij is bezig met een album op te nemen met Rev Run
 • Kid Rock heeft ook met bekende artiesten op het podium gestaan en/of nummers opgenomen met bijvoorbeeld: Hank Williams Jr., Sheryl Crow, Jerry Lee Lewis, Nickelback, Eminem, Lynyrd Skynyrd, Run DMC, Metallica, Snoop Dogg & Aerosmith.

Hitlijsten

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Rock 'n Roll Jesus200828-06-20081914* 
Albums met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Rock 'n Roll Jesus200823-08-2008335 

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Cowboy199930-10-1999tip9- 
All summer long200828-06-2008215*Alarmschijf
Singles met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
All summer long200826-07-2008310* 

Discografie

Albums

 • 1990: Grits Sandwiches for Breakfast
 • 1993: The Polyfuze Method
 • 1994: Fire It Up
 • 1996: Early Mornin' Stoned Pimp
 • 1997: The Polyfuze Method Revisited
 • 1998: Devil Without a Cause
 • 2000: The History of Rock
 • 2001: Cocky
 • 2003: Kid Rock
 • 2006: Live Trucker
 • 2007: Rock 'n Roll Jesus

Aankomende albums

 • N.N.B.: Running With The Kid - met Rev Run (Run DMC)

Singles

JaarTitelUS Hot 100U.S. Mainstream RockUS Modern RockHot Country Singles & TracksAdult ContemporaryAlbum
2006Son Of Detroit (Live)-No 32---'Live' Trucker
2006Cowboy (Live)-No 49---'Live' Trucker
2006Bawitdaba (Live)-No 65---'Live' Trucker
2004I Am-No 28---Kid Rock
2004Jackson, Mississippi-No 14---Kid Rock
2004Cold And Empty----No 20Kid Rock
2004Single Father---No 50-Kid Rock
2003Feel Like Makin' Love-No 33---Kid Rock
2002Picture (met Sheryl Crow)No 4--No 21No 2Cocky
2002Lonely Road of Faith-No 15---Cocky
2002You Never Met a Mother Fucker Quite Like Me-No 32---Cocky
2001Forever-No 18No 21--Cocky
2000American Bad Ass-No 20No 33--The History of Rock
2000Only God Knows WhyNo 19No 5No 13-No 23Devil Without a Cause
2000Wasting Time-No 35---Devil Without a Cause
1999Bawitdaba-No 11No 10  Devil Without a Cause
1999CowboyNo 82No 10No 5--Devil Without a Cause
1999I Am The Bullgod-No 31---Devil Without a Cause
1998Welcome 2 The Party (ode 2 The Old School)-----Devil Without a Cause
1994Prodigal Son-----Fire It Up
1994My Oedipus Complex-----Fire It Up
1993U Don't Know Me-----The Polyfuze Method
1992Back From The Dead-----The Polyfuze Method
1991Yo Da Lin In The Valley-----Grits Sandwiches For Breakfast