Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Kenny G kaarten

Het laatste nieuws over Kenny G kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kenny G beschikbaar.

artiest informatie

Kenny G

Kenneth Gorelick (Seattle, 5 juni 1956), beter bekend onder zijn artiestennaam Kenny G is een saxofonist die hoofdzakelijk sopraan saxofoon speelt, maar soms ook op alt of tenor is te horen.

Toen Kenny 17 jaar oud was, begon hij in Barry Whites Love Unlimited Orchestra te spelen.

Zijn eerste succesvolle schreden op het muzikale pad was als side man bij de "Jeff Lorber Fusion".

Zijn eerste solo-album kwam uit in 1982, genaam Kenny G, maar zijn echte doorbraak kwam met zijn vierde album DuoTones. In 1994 won Kenny G een Grammy Award voor de Beste Instrumentale Compositie voor zijn nummer Forever in Love.

Kenny G was ook te horen op enige nummers van de soundtrack van de populaire film The Bodyguard met Whitney Houston en Kevin Costner.

Controverse

Rond de persoon en muzikant Kenny G woedt al jarenlang een controverse. Velen genieten van zijn muziek, anderen (met name mede-muzikanten) vinden hem "glad" en niet wars van commerciële uitbuiting van de jazzmuziek. Toen Kenny G een bewerking maakte van "What a Wonderful World" van Louis Armstrong kwam een aantal critici en muzikanten in het geweer.

Met name de kritiek van jazzgitarist Pat Metheny loog er niet om.

Misvatting

Kenny G wordt vaak verward met de Amerikaanse saxofonist Kenny Garrett, dit zijn echter twee verschillende saxofonisten.

Discografie

  • 1982: Kenny G
  • 1984: G-Force
  • 1985: Gravity
  • 1986: DuoTones
  • 1988: Silhouette
  • 1989: Kenny G Live
  • 1992: Breathless
  • 1994: Miracles: The Holiday Album
  • 1996: The Moment
  • 1997: Kenny G Greatest Hits
  • 1999: Classics In The Key Of G
  • 1999: Faith: A Holiday Album
  • 2002: Wishes: A Holiday Album
  • 2002: Paradise
  • 2003: Ultimate Kenny G
  • 2004: At Last: The Duets Album
  • 2005: The Greatest Holiday Classics
  • 2006: The Essential Kenny G (Dubbel-CD)
  • 2008: Rhythm & Romance