Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Kassav' kaarten

Het laatste nieuws over Kassav' kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kassav' beschikbaar.

Bekijk de volledige Kassav' historie.

artiest informatie

Kassav'

Kassav' is een Zoukformatie uit Guadeloupe en Martinique. De band introduceerde als eerste het Zouk-genre. Sinds de oprichting van de band is Kassav' immens populair geworden in zowel het Caribisch gebied, als Afrika en Europa. Kassav is het Kweyol (Frans Creools) woord voor een ronde, platte cassavekoek met kokos.

In 1979 besloten Pierre-Edouard Décimus en Freddy Marshall hun favoriete muziek carnival in een moderner jasje te steken, door onder andere Rock-invloeden te gebruiken. De twee zochten er nog wat muzikanten bij, waaronder gitarist Jacob Desvarieux en basgitarist George Décimus (Pierre-Edouards broer). Het eerste album Love and Ka Dance was het resultaat en hiermee was een nieuw muziekgenre geboren; Zouk. Tijdens de opnames van het tweede album (Lagué Mwen) werd kennis gemaakt met de magische stem van (toen nog) achtergrondzangeres Jocelyn Béroard. Nog voor de opnames van het derde album sloten de zanger Jean-Philippe Marthély en Jean-Claude Naimro (op keyboard) zich aan bij Kassav'. Later sloot ook de zanger Patrick Saint-Eloi zich bij de groep aan.

In Augustus 1981 begon Kassav' voor het eerst op te treden door heel het Caribisch gebied, vergezeld nu door twee danseressen; Catherine Laupa en Marie-José Gibon. Na verloop van tijd kreeg de band ook in het buitenland bekendheid; Frankrijk, het Caribisch gebied en Afrika lagen aan hun voeten. Kassav' speelde voor uitverkochte zalen, voor duizenden mensen tegelijk en bracht de ene na de andere cd uit.

De groep besloot na 4 albums tijdelijk te stoppen. Verschillende bandleden brachten een solo-album uit, maar het werk voor de band kreeg ook nog genoeg aandacht.

In 1999 werd een verzamelalbum uitgebracht, om het 20-jarig jubileum van de groep te vieren. Critici spraken over het einde van Kassav; de bezetting zou te oud zijn, de formule was uitgewerkt, de mensen hadden het wel weer gehad. Niets bleek minder waar; een concert in Parijs bracht 32.000 fans in uitzinnige sfeer.