Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Kasper van Kooten kaarten

Het laatste nieuws over Kasper van Kooten kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kasper van Kooten beschikbaar.

artiest informatie

Kasper van Kooten

Kasper van Kooten (Zuidoostbeemster, 17 december 1971) is een Nederlands acteur en cabaretier. Daarnaast is hij drummer, zanger, componist, maar ook presentator.

Van Kooten werd geboren in Zuidoostbeemster. Hij is de zoon van Kees van Kooten en Barbara Kits. Zijn zus is de actrice en scenariste Kim van Kooten.

Hij studeerde in 1993 af aan de Kleinkunstacademie.

Naast film- en televisiewerk is Kasper van Kooten te horen in de nasynchronisaties van de kinderfilms The Road to Eldorado, Stuart Little 2 (als Stuart Little) en Monsters en co. Verder was hij drummer bij Acda en de Munnik (van 1998 tot februari 2001). Ook speelde hij een rol in het toneelstuk Ontkoppelde hitte (1999) van Paul Haenen.

In 2003 volgde zijn solotheaterprogramma Lijfspreuk. In oktober 2005 ging zijn tweede programma Geestdrift in première.

Ook doet hij de stem van de Surinaamse rode robot-aap Sprx-77 in de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!.

Filmografie/oeuvre

Films
  • All Stars (film) (1997) - Peter Franciscus de Boer
  • Mariken (2000) - Monne
  • Loenatik: De moevie (2002) - Maître D
Televisie
  • Wat schuift 't? (1996) - Robbie Aarsman
  • Het 14e kippetje (1998) - Philip Berman
  • All Stars (serie) (1999) - Peter Franciscus de Boer
  • Willem Wever (2000) - presentator
  • Toscane (2001) - Pizzakoerier Ben
Theater
  • Ontkoppelde hitte (1999, toneelstuk)
  • Lijfspreuk (2003, solo)
  • Geestdrift (2005, solo)
  • Zangzaad (2007, concerttour met band)
Muziekalbums
  • Een kwart van m'n hart (2003)
  • Beter dan kopie (2004)
  • Live! (2005)
  • Zangzaad (2007)