Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Kabouter Plop kaarten

Het laatste nieuws over Kabouter Plop kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Kabouter Plop beschikbaar.

Bekijk de volledige Kabouter Plop historie.

artiest informatie

Kabouter Plop

Kabouter Plop is de hoofdpersoon in de gelijknamige televisieserie van Studio 100 voor kleuters waarin de belevenissen van deze kabouter centraal staan.

De televisiereeks, geregisseerd door Bart Van Leemputten, bestaat uit korte filmpjes van ongeveer vijf minuten. De filmpjes spelen zich meestal af in Plops melkherberg (een paddenstoel), waar plopmelk en plopkoeken te krijgen zijn, of in het kabouterbos. Vaak ontrolt het verhaaltje zich na een grap van de "stoute" Klus.

Elke aflevering begint met Plop die in bed ligt en vertelt over de belevenissen van de afgelopen dag. Aan het einde van de aflevering zegt hij dat hij naar Kabouterdromenland gaat. Meestal zit er in elke aflevering wel een kleine levensles verpakt. De televisieserie wordt in België uitgezonden door VTM en in Nederland door de TROS in het kinderblok Z@ppelin.

Naast de televisiereeks zijn er speelfilms van Kabouter Plop gemaakt:

  1. De Kabouterschat (1999)
  2. Plop in de Wolken (2000)
  3. Kabouter Plop en de Toverstaf (2003)
  4. Plop en Kwispel (2004)
  5. Plop en het Vioolavontuur (2005) met Frans Bauer als kabouter Amadeus
  6. Plop in de stad (2006)

De liedjes van Plop, uitgebracht op een vijftal cd's, waren een groot succes bij jong en oud. Hits als de Kabouterdans stonden wekenlang in de hitlijsten van zowel België als Nederland en de liedjes werden zelfs gedraaid op feesten (met een vaak meerderjarig doelpubliek). De Kabouterdans heeft in Nederland in 2001 en 2002 meer dan een jaar in de Mega Top 100 gestaan.

Meestal zijn de liedjes gekoppeld aan specifieke eenvoudige danspasjes (Zie Ganzepas).

Verder zijn er theaterproducties en stripverhalen van Kabouter Plop en zijn er diverse commerciële producten verkrijgbaar, zoals schoolgerief, kledij, koeken en drankjes.

Het pretpark Plopsaland van het productiehuis Studio 100, waartoe ook kabouter Plop behoort, is gelegen in Adinkerke - De Panne in België (voormalig Melipark). Momenteel bestaat er ook al een indoor-pretpark in Hasselt , en werd ook het park bij de Watervallen van Coo door Studio 100 aangekocht.

 Personages

De personages in de filmpjes zijn karikaturaal. Elke kabouter heeft zijn eigen typische eigenaardigheden. Kenmerkend voor alle kabouters zijn de uitermate dikke buiken, lange cyrano-neuzen, de grote schoenen en de tweepuntige mutsen waarvan de punten overeind komen als ze schrikken. Hun taal is ook typisch voor wat betreft hun uitroepen.

Plop zegt vaak: "Plopperdeplopperdeplop" en is de verstandigste en meest verantwoordelijke kabouter. Hij is de uitbater van de melkherberg. Op zijn muts staat een hartje. Hij heeft een witte baard en een brilletje. Vertolkt door Walter De Donder. Deze acteur is ook bekend door zijn rol als burgemeester in de Studio 100-reeks Samson.

Lui heeft als uitroep: "Luierdeluierdelui" en "Daar word ik zo moe van" om dan onmiddellijk in slaap te vallen. Mogelijk lijdt het personage aan narcolepsie. Hij is postbode van beroep en draagt meestal zijn posttas. Op zijn muts staat een postduif met brief en hij heeft een lange donkere baard. Vertolkt door Chris Cauwenberghs.

Klus zegt: "Klusserdeklusserdeklus" en "Haaalokidoki" en "Ik ben als het ware de beste ... van heel het kabouterbos". Hij haalt vaak practical jokes uit die meestal in zijn nadeel uitdraaien en hij klust graag. Megalomanie is hem niet vreemd, waardoor hij probeert overal in uit te blinken of over op te scheppen, hetgeen hem vaak zuur opbreekt. Zijn muts is opgelapt, hij loopt in een overall met een hamertje, hij draagt een rosse baard en heeft een bril. Vertolkt door Aimé Anthoni.

Kwebbel is een kaboutermeisje met lange blonde vlechten. Ze zegt vaak: "Kwebbeldekwebbeldekweb" ,"Oeps, ik praat weer te veel zeker?" of "Ik zal eens iets zeggen he.." waarop Plop meestal antwoordt "Zeg jij maar niks meer Kwebbel!". Ze is praatgraag en herhaalt nodeloos alles wat er is gebeurd of gezegd. Mogelijk is zij hyperactief. Ze heeft een bloemetje op haar muts en is eerder angstig en snel verontwaardigd. Vertolkt door Agnes De Nul.

Smuls uitroepen zijn: "Smullerdesmullerdesmul" en "Lekker, lekker, lekker." Hij heeft een obsessie voor voedsel, eet erg veel en kan zich hierin niet bedwingen. Hij is kok van beroep. Deze kabouter is een stuk dikker dan de overige kabouters in het kabouterbos. Zijn personage is pas later toegevoegd, bij het verschijnen van de eerste speelfilm. Hij heeft een erg kort donker baardje en op zijn muts pronkt de afbeelding van een deegrol. Vertolkt door Luc Caals.

Smal is de mooiste kabouter van het kabouterbos. Dit kaboutermeisje met twee bruine staartjes zegt vaak: "Smallerdemallerdesmal" en "Wacht, ik ga mij nog eventjes mooi maken". Als narcistische kabouter gaat zij prat op haar schoonheid. Ze is slanker dan de doorsnee kabouter. Elke kabouterjongen is verliefd op haar. Op haar muts prijkt een vlindertje. Haar personage is gelijktijdig met dat van kabouter Smul geïntroduceerd. Vertolkt door Hilde Vanhulle.