Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17
181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Jeff Buckley (1966)
Maud Mulder (1981)
Roue Verveer (1972)
Sharon Kips (1983)


K-Liber kaarten

Het laatste nieuws over K-Liber kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van K-Liber beschikbaar.

artiest informatie

K-Liber 4 Life

K-liber 4 Life is een Nederlandse groep van Antilliaanse afkomst, bestaande uit Teddo Juice, Pugistix en Mega Master. Ze zingen vooral in het Papiaments, de taal van de Antillen, maar tegenwoordig zingt men ook in andere talen, waaronder het Nederlands. Pugistix is tevens de producer van de groep, terwijl Teddo Juice vooral de nummers schrijft.

Biografie

De leden zijn allen geboren in Curaçao, maar wonen in Nederland. De band bestaat (in 2005) al meer dan vijf jaar. De laatste drie jaar hebben ze veel opgetreden en diverse albums uitgebracht.

Het laatste album Schuurpapier bevat ook veel Nederlandstalige nummers, terwijl op de voorgaande albums vooral Papiamento-nummers met nu en dan Nederlandse, Spaanse of Engelse liedjes staan.

Discografie

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Hasikiboke -   
Magnifico -   
Plamatoria2003-   
Schuurpapier200427-11-2004 14 

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Da kannie2003    
Viben15-8-20044-9-20042  
Loungen20048-1-2005166met Michael Bryan
Doe het 14-5-2005tip 3  

De Antilliaanse groep K-Liber is zeker geen nieuwkomer. Sterker nog, de groep van Teddo Juice, Pugistix en Mega Master bestaat al meer dan vijf jaar. Het nieuwe album 'Schuurpapier' is dan ook al hun vierde album, maar in tegenstelling tot de eerste drie albums `HASIKIBOKE, Magnifico en P.L.A.M.A.T.O.R.I.A. staan op deze plaat alleen Nederlandstalige nummers. De heren, alledrie afkomstig uit Curaçao maar wonend in Nederland, zongen op hun vorige albums voornamelijk in 'Papiamento' de taal van de Nederlandse Antillen en Aruba, met zo nu en dan een uitstapje naar het Nederlands, Engels of Spaans.

De boys treden sinds het ontstaan van de groep met grote regelmaat op binnen en buiten Nederland, en natuurlijk ook op de Antillen. Bij hun spectaculaire live optredens krijg je een idee van waarom ze door velen gezien worden als de onbetwiste koningen van de 'bubblin' scène. Bubblin' is een variant op de Jamaicaanse dancehall, die in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen in de jaren '90 een hoogtepunt bereikte, en nu zelfs nog groter, terug lijkt te keren.

Om een beetje een beeld te vormen van een K-Liber show, kun je je een gemiddelde 'Sean Paul' clip voorstellen, dansers en danseressen hypen samen met K-Liber het publiek op wat veelal leidt tot een grote bubblin' party, waarbij niemand het kan laten om mee te 'viben'.

Ondanks dat de albums van K-Liber niet in de reguliere platenzaken te krijgen waren, waren de verkopen toch zeker niet onverdienstelijk, zowel in Nederland als op Curaçao. De grote schare trouwe fans wisten de albums toch te krijgen, veelal via kleinere meer gespecialiseerde winkels.

Teddo Juice schrijft het grootste gedeelte van de nummers van K-liber, Pugistix is de producer en Mega Master houdt de boel strak bij elkaar. Het doel van de groep, die al met vele Antilliaanse showbizzsterren hebben gewerkt is om jongeren te inspireren, en dan voornamelijk Antilliaanse jongeren in Nederland. Het lijkt erop dat ze daar in slagen, dus vergeet de naam K-Liber niet!