Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
161718192021
23242526272829

Vandaag jarig

Hans Klok (1969)
James Blunt (1974)
Lenny Kuhr (1950)
Samm Henshaw (1994)


Justin Bieber kaarten

Het laatste nieuws over Justin Bieber kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Justin Bieber beschikbaar.

Bekijk de volledige Justin Bieber historie.

artiest informatie

Justin Drew Bieber (London (Ontario), 1 maart 1994) is een Canadees zanger. Hij begon als kleuter met drummen en gitaarspelen en zong voor het eerst in het openbaar toen hij twaalf jaar oud was. Twee jaar later, nadat hij aan de hand van een video op YouTube was ontdekt, tekende hij zijn eerste platencontract, en groeide vervolgens uit tot een tieneridool.

Inhoud

   

 • 1Biografie
  • 1.1Jeugd en begin van zijn carrière
  • 1.2My World (2009 - 2010)
  • 1.3My World 2.0 en Never Say Never (2010 - 2011)
  • 1.4Under The Mistletoe en Believe (2011 - 2012)
  • 1.5Journals en Samenwerking Cody Simpson (2013 - 2014)
  • 1.6Where Are Ü Now en Purpose (2015-heden)
  • 1.7Overig werk
  • 1.8Privéleven
 • 2Discografie
  • 2.1Albums
  • 2.2Singles
 • 3Filmografie
 • 4Prijzen en nominaties
  • 4.1Prijzen
   • 4.1.1Bemelman Annual Singing Competition 2009
   • 4.1.2American Music Awards 2010
   • 4.1.3MTV EMA 2010
   • 4.1.4The Brit awards 2011
   • 4.1.5MuchMusic Video Awards
   • 4.1.6Billboard Music Awards
   • 4.1.7Nederland
 • 5Externe links

Biografie

Jeugd en begin van zijn carrière

Bieber is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. Hij is opgegroeid in Stratford (Ontario). Zijn ouders zijn gescheiden. Zijn vader woont in Canada. Via zijn vader heeft hij een jonger halfzusje en -broertje, Jazmyn en Jaxon. Op zijn tweede begon hij met drummen, kort daarna startte hij met gitaar spelen. Zo heeft hij zichzelf drums, gitaar,piano en trompet leren spelen. Op zijn twaalfde begon hij met zingen en deed hij mee aan een lokale zangwedstrijd, waar hij als tweede eindigde.Aanvankelijk zette Bieber filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube voor familie en vrienden die niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker van Ushers platenlabel Island Def Jam, Scooter Braun, liet hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. Hij kon ook kiezen voor Justin Timberlakes label, maar is uiteindelijk toch voor Usher gegaan. In oktober 2008 tekende Bieber een platencontract bij Island Records.

My World (2009 - 2010)

Justin Bieber, april 2010

Biebers debuutsingle "One Time" kwam uit op 7 juli 2009. Zijn tweede single, "One Less Lonely Girl", is op 6 oktober 2009 uitgekomen. Favorite Girl en Love Me zijn ook uitgekomen op iTunes. Andere liedjes van Bieber zijn "Where Are You Now", "Never Let You Go" en "Bigger". Deze zijn nog niet officieel uitgekomen op iTunes, maar waren wel al te beluisteren op YouTube. Verder heeft Bieber nog een aantal gecoverde liedjes op zijn YouTube account staan, waaronder "With You", "Wait For You" en "Cry Me a River".

Vanaf dinsdag 27 oktober 2009 was Biebers single "Love Me" te koop via iTunes. Deze single had Bieber nog nooit eerder gezongen in het bijzijn van publiek en was voor zijn fans dus totaal nieuw. Het nummer lekte twee dagen van tevoren uit, onder andere op YouTube. Verder hadden veel mensen het al één dag van tevoren gekocht via iTunes, omdat het door een fout een dag te vroeg te koop was. Apple heeft de single kort erna weer van iTunes afgehaald.

Ook verscheen op 27 oktober 2009 de akoestische versie van "One Time" in iTunes. Een week later, op 3 november 2009, kwam "Favorite Girl" officieel uit in iTunes. Op 17 november 2009 kwam Biebers album, getiteld My World, uit. Alleen deel 1 kwam uit, met daarop acht liedjes, waaronder "One Less Lonely Girl" in het Frans. Andere liedjes die erop staan maar nog niet waren uitgegeven zijn "Common Denominator", "First Dance" (featuring Usher) en "Down to Earth." Bieber heeft in totaal vijf singles vrijgegeven voordat zijn album uitkwam.

My World 2.0 en Never Say Never (2010 - 2011)

 Zie My World Tour voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 16 maart 2010, een week voordat zijn tweede album in de verkoop ging, werd de eerste grote tournee van Bieber aangekondigd. Deze concertreeks diende ter promotie van Biebers gelijknamige albums My World en My World 2.0. Op het album My World 2.0 stonden 10 liedjes, waarvan er 4 zijn uitgekomen als single waaronder Baby, zijn eerste echte grote single. Op 4 maart 2010 debuteerde in Ryan Seacrests radioshow het nummer "Eenie Meenie", een duet met Sean Kingston. Na het grote My World 2.0, kwamen de albums My Worlds Acoustic en Never Say Never: The Remixes uit. Van het album My Words Acoustic kwam 1 single uit genaamd Pray. Van Never Say Never: The Remixes ging de single Never Say Never opnieuw uitgegeven worden. Het album werd uitgegeven, omdat er een gelijknamige film van Bieber was uitgekomen namelijk (Justin Bieber: Never Say Never). Op 27 maart 2011 gaf Bieber het eerste en enige concert in Nederland, in Ahoy Rotterdam. Drie dagen later, op 30 maart, gaf de zanger ook het allereerste optreden in België, in het Sportpaleis Antwerpen.

Under The Mistletoe en Believe (2011 - 2012)

Op basis van geruchten op Twitter werd er eind juni 2011 heel wat gespeculeerd over het nieuwe album van Bieber. Dit kwam mede doordat zowel Scooter Braun, de manager van Bieber, als Bieber zelf een twitterbericht plaatsten met mededelingen over Biebers nieuwe album. Na een twitterbericht waarin Bieber vermeldde dat hij bezig was aan nieuwe muziek, plaatste hij een hashtag, namelijk #Believe. Ook Braun plaatste een twitterbericht over het nieuwe album, over een mogelijke "BelieveTour". Aan de twitterberichten te zien, zou Biebers nieuwe album mogelijk "Believe" gaan heten en zijn nieuwe tournee "BelieveTour" of "Believertour".

In september werd duidelijk dat de geruchten niet helemaal klopten. Bieber bracht een kerstalbum uit. In oktober kwam de eerste single Mistletoe uit. Het albumUnder The Mistletoe kwam uit op 1 november 2011.

In de lente van 2012 kwam het volgende 'echte' album Believe wel uit. Op 26 maart werd de eerste single Boyfriend uitgebracht, geschreven door Mike Posner. In mei en juni kwamen ook Die In Your ArmsTurn To YouRight Here en As Long As You Love Me uit op digitale single. Op 17 juni 2012 kwam het album Believe uit met duets van onder andere Drake en Nicki Minaj.

Vanaf 29 september 2012 startte de Believe Tour. Vanaf februari 2013 kwam de tournee ook naar Europa: op 10 april naar België in het Sportpaleis vanAntwerpen. Op 13 april kwam hij voor de tweede keer naar Nederland. In het GelreDome in Arnhem moesten fans ruim een uur wachten. Hij bezocht ook hetAnne Frankhuis Door de grote vraag naar toegangskaartjes kwam er op 11 april een tweede optreden in Antwerpen.

In augustus 2013 lekte er een duet van Bieber met Michael Jackson. Het nummer was het op dat moment onuitgebrachte "Slave To The Rhythm". Later lekte ook het nummer "Twerk". Een samenwerking met Lil Twist en Miley Cyrus.

Journals en Samenwerking Cody Simpson (2013 - 2014)

Op 3 oktober 2013 kondigde Bieber aan dat hij elke maandag gedurende tien weken een nieuwe track zou uitbrengen als aanloop naar zijn nieuwe documentaire film Justin Bieber's: Believe, de opvolger van zijn vorige film Justin Bieber: Never Say Never. Het eerste nummer van de Music Monday's, het langverwachte "Heartbreaker", verscheen op 7 oktober. De tweede single, "All That Matters" werd uitgebracht op 14 oktober, gevolgd door "Hold Tight" op 21 oktober, "Recovery" op 28 oktober, "Bad Day" op 4 november, "All Bad" op 11 november, "PYD" (een samenwerking met R. Kelly), werd uitgebracht op 18 november, gevolgd door "Roller Coaster" op 25 november, "Change Me" op 2 december en het laatste lied van de Music Monday's, "Confident" (een samenwerking met Chance The Rapper), werd uitgebracht op 9 december 2013. Diezelfde dag werd bekendgemaakt dat alle 10 tracks, samen met vijf extra onuitgegeven nummers, een videoclip van "All That Matters" en een trailer van Believe, zal worden uitgegeven als een album genaamd Journals. De titels van de vijf nieuwe aanvullende nummers zijn: "One Life", "Backpack" (een samenwerking met Lil Wayne), "What's Hatnin'" (een samenwerking met The Future), "Swap It Out", en "Memphis" (een samenwerking met Big Sean en Diplo).

Op 28 juli 2014 kondigde Bieber aan dat hij samen met Cody Simpson een akoestisch album ging maken. Later werd duidelijk dat het album niet of pas enkele jaren later zal worden uitgegeven, omdat beide zich volledig op hun solocarrières wouden storten. Op 11 november lekte de twee hun eerste single "Home To Mama". Later werd bekend dat Bieber en Simpson niet van plan waren om het album in de nabije toekomst uit te geven, omdat zij zich beide wouden focussen op hun solo albums en projecten.

Where Are Ü Now en Purpose (2015-heden)

In februari 2015, bracht Bieber in samenwerking met Jack Ü (Bestaande uit Skrillex en Diplo) een remix uit van Biebers nummer getiteld "Where Are Ü Now". De originele akoestische demoversie van Bieber verscheen op 10 juni 2015 op het internet. In maart 2015, verscheen Bieber in de muziekvideo van Carly Rae Jepsen"I Really Like You". Op 29 juli 2015 kondigde Bieber aan dat hij 30 dagen later een nieuwe single zou uitbrengen getiteld "What Do You Mean?". Dit is de eerste single van Biebers nieuwe album. De single is een samenwerking met de schrijver en producer Jason Boyd beter bekend als Poo Bear die al eerder hielp bij het schrijven en producen van vele nummers van Biebers vorige album Journals en het nummer "Where Are Ü Now". De single kwam op 28 augustus 2015 uit en stond binnen 5 minuten op nummer 1 op iTunes. Dit was tevens een nieuw record. Op 30 augustus 2015 trad Bieber op bij de VMA's met de singles "Where Are Ü Now" en "What Do You Mean" Bieber melde dat Skrillex een van de belangrijkste producers zal zijn van zijn single Purpose dat op 13 november 2015 zal verschijnen. "Purpose" werd aangekondigd op 24 juli 2015. Uit deze single blijkt dat Bieber niet langer voor zichzelf wil leven: I put my heart into your hands. Here’s my soul to keep. I let you in with all that I can. You’re not hard to reach. And you bless me with the best gift. That I’ve ever known. You give me purpose. Yeah, you’ve given me purpose. Ook werd bekend dat op 23 oktober, 2015 de tweede single van het album "Sorry" zal verschijnen en een week voor de release van "Purpose" op 9 november 2015 de derde single "No Pressure". Op het album zal ook een remix staan van Bieber's single "What Do You Mean" samen met Ariana Grande. Deze track ontvang je tevens wanneer je "Purpose" pre-ordered op iTunes. Vele nummers van "Purpose" zijn geschreven door een van Bieber's vaste tekstschrijversJason Boyd. In totaal zullen er 20 nieuwe tracks gereleased worden (inclusief de tracks op de Deluxe uitgaves). Bieber werkt op het nieuwe album samen met artiesten als: Big Sean, Nas, Travi$ Scott, Drake en The Weeknd. Bekende artiesten als Ed Sheeran en tevens goede vriend Cody Simpson hebben mee geholpen met het schrijfproces van enkele nummers voor het nieuwe album.

Overig werk

Naast zijn muzikale carrière verdient Justin Bieber ook nog inkomen op andere manieren. Zo heeft hij een eigen investeringsmaatschappij die investeert in beginnende bedrijven. Zo is hij een van de hoofdinvesteerders van de app "Shots".  Daarnaast heeft hij een aantal parfums uitgebracht: Someday, Girlfriend en The Key. In 2015 heeft Bieber ook een hoofdrol gespeeld in de nieuwe Calvin Klein campagne samen met de Nederlandse Lara Stone.

Privéleven

Sinds begin januari 2011 had Bieber een relatie met actrice Selena Gomez. De twee kwamen er in mei 2011 bij de uitreiking van de Billboard Music Awardspubliekelijk voor uit. Eind 2012 werd bekend dat Bieber en Gomez na een relatie van ruim anderhalf jaar uit elkaar zijn.Op 23 januari 2014 werd Bieber in Miami gearresteerd wegens onder meer straatracen en rijden onder invloed. Na enkele uren werd hij op borgtocht vrijgelaten. Het was de eerste keer dat Bieber werd aangehouden, wel liepen er al andere onderzoeken naar hem, waaronder een beschuldiging dat hij het huis van een buurman bekogelde met eieren.

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en)in de Nederlandse Album Top 100Datum vanverschijnenDatum vanbinnenkomstHoogstepositieAantalweken

Opmerkingen

My world

13-11-2009

21-11-2009

52

20

My world 2.0

19-03-2010

27-03-2010

4

36

My worlds - The collection

19-11-2010

27-11-2010

17

43

Verzamelalbum / Platina

Under the mistletoe

28-10-2011

05-11-2011

10

10

Believe

15-06-2012

23-06-2012

2

25

Believe acoustic

2013

02-02-2013

4

15

Purpose

13-11-2015

21-11-2015

1(1wk)

3*

Album met hitnotering(en)in de Vlaamse Ultratop 200 albumsDatum vanverschijnenDatum vanbinnenkomstHoogstepositieAantalweken

Opmerkingen

My world

2009

19-12-2009

16

32

My world 2.0

2010

03-04-2010

3

28

My worlds

19-03-2010

08-05-2010

7

41

Under the mistletoe

2011

05-11-2011

11

13

Believe

2012

23-06-2012

2

29

Believe acoustic

2013

09-02-2013

3

31

Journals

2013

04-01-2014

27

6

Purpose

2015

21-11-2015

2

3*

Singles

Single met eventuele hitnotering(en)in de Nederlandse Top 40Datum vanverschijnenDatum vanbinnenkomstHoogstepositieAantalweken

Opmerkingen

One time

18-05-2009

12-12-2009

tip13

-

Nr. 74 in de Single Top 100

Baby

18-01-2010

10-04-2010

23

6

met Ludacris /Nr. 23 in de Single Top 100

Eenie meenie

23-03-2010

-

met Sean Kingston /Nr. 95 in de Single Top 100

Never say never

25-01-2011

-

met Jaden Smith /Nr. 70 in de Single Top 100

Mistletoe

17-10-2011

-

Nr. 21 in de Single Top 100

Live my life

25-02-2012

10-03-2012

tip9

-

met Far East Movement /Nr. 45 in de Single Top 100

Boyfriend

26-03-2012

31-03-2012

tip2

-

Nr. 8 in de Single Top 100

Turn to you (Mother's day dedication)

11-05-2012

-

Nr. 24 in de Single Top 100

Die in your arms

29-05-2012

-

Nr. 41 in de Single Top 100

All around the world

26-02-2013

16-06-2012

tip11

-

met Ludacris /Nr. 52 in de Single Top 100

As long as you love me

10-07-2012

-

met Big Sean /Nr. 33 in de Single Top 100

Beauty and a beat

24-10-2012

10-11-2012

tip1

-

met Nicki Minaj /Nr. 43 in de Single Top 100

Right here

05-02-2013

23-03-2013

tip16

-

met Drake

#thatPOWER

18-03-2013

04-05-2013

14

14

met Will.i.am /Nr. 23 in de Single Top 100

Lolly

04-02-2013

-

met Maejor Ali & Juicy J /Nr. 68 in de Single Top 100

Heartbreaker

07-10-2013

12-10-2013

tip6

-

Nr. 5 in de Single Top 100

All that matters

14-10-2013

-

Nr. 11 in de Single Top 100

Hold tight

21-10-2013

-

Nr. 14 in de Single Top 100

Wait for a minute

22-10-2013

-

met Tyga /Nr. 31 in de Single Top 100

Recovery

28-10-2013

-

Nr. 14 in de Single Top 100

Bad day

04-11-2013

-

Nr. 16 in de Single Top 100

All bad

11-11-2013

-

Nr. 14 in de Single Top 100

PYD

18-11-2013

-

met R. Kelly /Nr. 19 in de Single Top 100

Roller coaster

25-11-2013

-

Nr. 22 in de Single Top 100

Change me

02-12-2013

-

Nr. 23 in de Single Top 100

Confident

09-12-2013

-

met Chance the Rapper /Nr. 23 in de Single Top 100

Home to mama

11-11-2014

-

met Cody Simpson /Nr. 47 in de Single Top 100

Where are ü now

27-02-2015

25-04-2015

11

26

met Skrillex & Diplo /Nr. 9 in de Single Top 100

What do you mean?

28-08-2015

05-09-2015

1(6wk)

14*

Nr. 1 in de Single Top 100

Sorry

23-10-2015

31-10-2015

1(1wk)

6*

Nr. 1 in de Single Top 100

Love yourself

13-11-2015

28-11-2015

3

2*

Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf

I'll show you

02-11-2015

-

Nr. 7 in de Single Top 100

Company

13-11-2015

-

Nr. 16 in de Single Top 100

Purpose

13-11-2015

-

Nr. 17 in de Single Top 100

Mark my words

13-11-2015

-

Nr. 19 in de Single Top 100

The feeling

13-11-2015

-

met Halsey /Nr. 26 in de Single Top 100

No pressure

13-11-2015

-

met Big Sean /Nr. 27 in de Single Top 100

Life is worthing

13-11-2015

-

Nr. 32 in de Single Top 100

Children

13-11-2015

-

Nr. 33 in de Single Top 100

No sense

13-11-2015

-

met Travis Scott /Nr. 34 in de Single Top 100

Been you

13-11-2015

-

Nr. 43 in de Single Top 100

We are

13-11-2015

-

Nr. 52 in de Single Top 100

Get used to me

13-11-2015

-

Nr. 57 in de Single Top 100

Trust

13-11-2015

-

Nr. 65 in de Single Top 100

All in it

13-11-2015

-

Nr. 66 in de Single Top 100

Single met hitnotering(en)in de Vlaamse Ultratop 50Datum vanverschijnenDatum vanbinnenkomstHoogstepositieAantalweken

Opmerkingen

One less lonely girl

2009

10-10-2009

tip25

-

One time

2009

07-11-2009

tip12

-

Baby

2010

24-04-2010

12

15

met Ludacris /Nr. 3 in de Radio 2 Top 30

Eenie meenie

2010

26-06-2010

47

3

met Sean Kingston

Somebody to love

2010

14-08-2010

43

2

U smile

01-11-2010

13-10-2010

tip21

-

Pray

06-12-2010

25-12-2010

tip5

-

Never say never

2010

09-04-2011

26

3

met Jaden Smith

Next to you

13-06-2011

02-07-2011

tip10

-

met Chris Brown

Mistletoe

10-2011

29-10-2011

28

1

All I want for Christmas is you (SuperFestive!)

05-12-2011

17-12-2011

tip35

-

met Mariah Carey

Boyfriend

2012

07-04-2012

18

17

Live my life

2012

21-04-2012

39

3

met Far East Movement

Die in your arms

2012

09-06-2012

47

1

All around the world

2012

16-06-2012

48

2

met Ludacris

As long as you love me

2012

23-06-2012

31

3

met Big Sean

Beauty and a beat

2012

27-10-2012

21

17

met Nicki Minaj

Nothing like us

2013

02-02-2013

tip21

-

I would

2013

09-03-2013

tip49

-

#thatPOWER

2013

06-04-2013

15

17

met Will.i.am

Lolly

2013

28-09-2013

42

5

met Maejor Ali & Juicy J

Heartbreaker

2013

19-10-2013

8

1

All that matters

2013

26-10-2013

19

1

Hold tight

2013

02-11-2013

23

1

Wait for a minute

2013

02-11-2013

34

1

met Tyga

Recovery

2013

09-11-2013

23

1

Bad day

2013

16-11-2013

19

1

All bad

2013

23-11-2013

23

1

PYD

2013

30-11-2013

24

1

met R. Kelly

Roller coaster

2013

07-12-2013

35

1

Change me

2013

14-12-2013

41

1

Confident

2013

21-12-2013

34

1

met Chance the Rapper

Gas pedal (Remix)

2013

03-05-2014

tip87

-

met Sage The Gemini & IamSu

Where are ü now

2015

23-05-2015

15

23

met Skrillex & Diplo

What do you mean?

2015

05-09-2015

3

14*

Sorry

23-10-2015

31-10-2015

4

6*

Love yourself

13-11-2015

28-11-2015

15

2*

Nummer met notering(en)in de Radio 2 Top 2000

'99

'00

'01

'02

'03

'04

'05

'06

'07

'08

'09

'10

'11

'12

'13

'14

'15

sorry

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Positie nog niet bekend.

What do you mean

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Positie nog niet bekend.

Filmografie

Jaar

Titel

Rol

Notitie

2009

True Jackson, VP

Zichzelf

Gast

My Date With...

2010

Silent Library

School Gyrls

Cameo

Saturday Night Live

Gast/zanger

Ep 35.18 and Ep 36.14

CSI: Crime Scene Investigation

Jason McCann

Shock Waves (Seizoen 11, Aflevering 1), Targets of Obsession (Seizoen 11, Aflevering 15).

Hubworld

Gast

Seizoen 1, Aflevering 1

The X Factor (UK)

Zanger

Serie 7, Week 8

2011

Extreme Makeover: Home Edition

GastJustin Bieber: Never Say Never

Zichzelf

Documentaire bioscoopfilm geproduceerd door MTV Films en uitgebracht door Paramount Pictures uitgebracht op 11 februari 2011 in de Verenigde Staten; en maart tot april wereldwijd De officiële trailer werd uitgebracht op 26 oktober 2010

So Random!

Zichzelf

Gast

2014

Justin Bieber's Believe

Zichzelf

Documentaire bioscoopfilm

Prijzen en nominaties

Bieber bij de MTV VMA van 2010

Prijzen

Bemelman Annual Singing Competition 2009

 • Best act

American Music Awards 2010

 • Favoriete Pop/Rock Album
 • Favoriete Pop/Rock Zanger
 • Beste Nieuwkomer
 • Artiest van het jaar

MTV EMA 2010

 • Best Male
 • Best Push Act

The Brit awards 2011

 • Beste nieuwe doorbrekende artiest

MuchMusic Video Awards

 • Favoriete artiest - week 3
 • Favoriete artiest - week 4

Billboard Music Awards

 • Top male Artist
 • Top social Artist
 • Milestone Award

Nederland

 • Platina plaat voor zijn album My world - The collection

Jaar

Genomineerd voor

Gebeurtenis

Award

Resultaat

2010

Zichzelf

American Music Awards

Artiest Van Het Jaar

Gewonnen

Favorite Pop/Rock Mannelijke Artiest

Gewonnen

T-Mobile Doorbrekende Artiest

Gewonnen

My World 2.0

Favorite Pop/Rock Album

Gewonnen

Zichzelf

BET Awards

Beste Nieuwe Artiest

Genomineerd

My World 2.0

Juno Awards

Album Van Het Jaar

Genomineerd

Pop Album Van Het Jaar

Genomineerd

Zichzelf

Nieuwe Artiest Van Het Jaar

Genomineerd

Meus Prêmios Nick Awards

Favorite Internationale Artiest

Gewonnen

MTV Brazil Music Awards

Internationale Artiest

Gewonnen

MTV Europe Music Awards

Beste Nieuwe Act

Genomineerd

Beste Man

Gewonnen

Best Opmars Act

Gewonnen

MTV Video Music Awards

Beste Nieuwe Artiest

Gewonnen

Much Music Video Awards

UR FAVE: Nieuwe Artiest

Gewonnen

"Baby"

UR FAVE: Canadese Video

Gewonnen

Internationale Video Van Het Jaar Door een Canadees

Gewonnen

"One Time"

Genomineerd

Myx Music Awards

Favorite Internationale Video

Gewonnen

Zichzelf

Teen Choice Awards

Choice Music: Mannelijke Artiest

Gewonnen

Choice Music: Uitbrekende Mannelijke Artiest

Gewonnen

Choice Summer Music Star: Man

Gewonnen

Choice Fanatische Fans

Genomineerd

My World 2.0

Choice Music: Pop Album

Gewonnen

Zichzelf

TRL Awards

Beste Internationale Act

Gewonnen

World Music Awards

Beste Pop Act

Genomineerd

Beste Nieuwe Artiest

Genomineerd

Young Hollywood Awards

Nieuwkomer Van het Jaar

Gewonnen

2011

Zichzelf

Brit Awards

Internationale Uitbrekende Artiest

Gewonnen

Grammy Awards

Beste Nieuwe Artiest

Genomineerd

My World 2.0

Beste Pop Vocal Album

Genomineerd

Zichzelf

Juno Awards

Artiest van het Jaar

Genomineerd

Fan Choice Award

Gewonnen

My World 2.0

Album van het Jaar

Genomineerd

Pop Album van het Jaar

Gewonnen

Zichzelf

People's Choice Awards

Favorite Uitbrekende Artiest

Genomineerd

"Baby"

Favorite Muziek Video

Genomineerd

Zichzelf

Nickelodeon Kids' Choice Awards

Favorite Mannelijke Zanger

Gewonnen

"Baby"

Favorite Song

Gewonnen

Zichzelf

NME Awards

Villain Of The Year

Genomineerd

Least Stylish

Gewonnen

My World

Worst Album

Gewonnen