Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Juno Reactor kaarten

Het laatste nieuws over Juno Reactor kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Juno Reactor beschikbaar.

artiest informatie

Juno Reactor

Juno Reactor is een goa cq. psytranceband (ook wel 'etno-goa'-band) uit het Verenigd Koninkrijk die bekend staat om haar cinematische mengeling van electronische, orchestrale en wereldmuziek. Ben Watkins is de centrale figuur achter de groep, die sinds de jaren 1980 samenwerkt met een constant wisselende groep van musici uit de hele wereld, waaronder Mabi Thobejane (Zuid-Afrika), Amampondo, Eduardo Niebla, Steve Stevens, Greg Ellis, Taz Alexander, Ghetto Priest, Sugizo en Yasmin Levy. Juno Reactor zelf ontstond in 1990 als kunstproject waarmee Watkins zich tot doel stelde het produceren van experimentele muziek en soundtracks zonder commerciële bijbedoeling.

In 1993 werd de eerste single "Laughing Gas" uitgebracht, gevolgd door het debuutalbum Transmissions. Het zesde album Labyrinth (2004) bevat werk dat gebruikt wordt in de Matrix-trilogie. Het meest recente en zevende album is Gods & Monsters (2008).

Discografie

  • 1993: Transmissions (album)
    • 1994: Laughing Gas (single)
    • 1994: High Energy Protons (single)
  • 1994: Lu.Ci-Ana (album)
  • 1995: Beyond the Infinite (album)
    • 1995: Guardian Angel (single)
    • 1996: Samurai (EP)
    • 1997: Jungle High (single)
    • 1997: Conga Fury (EP/single)
  • 1997: Bible of Dreams (album)
    • 1997: God Is God (single)
  • 2000: Shango (album)
    • 1999: Pistolero (single)
    • 2000: Nitrogen (Part 1 & 2) (single)
    • 2000: Masters of the Universe (single)
    • 2002: Hotaka (EP/single)
    • 2003: Zwara (EP)
  • 2003: Odyssey 1992-2002 (album, Best Of)
  • 2004: Labyrinth (album)
  • 2008: Gods & Monsters (album)