Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Junior Kelly kaarten

Het laatste nieuws over Junior Kelly kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Junior Kelly beschikbaar.

Bekijk de volledige Junior Kelly historie.

artiest informatie

Junior Kelly

Ga naar: navigatie, zoeken

Keith Morgan

Afbeelding gewenst

Achtergrondinformatie

Volledige naam

Keith Morgan

Bijnaam

Junior Kelly

Geboren

Kingston, 23 september 1970

Land

Jamaica

Jaren actief

1985 - heden

Genre(s)

Reggae

Officiële website

Portaal

Muziek

Keith Morgan (Kingston, 23 september 1970), beter bekend als Junior Kelly, is een Jamaicaanse muzikant.

Levensloop

Keith Morgan groeide op in armzalige omstandigheden. Hij kwam in contact met de muziek, dankzij via zijn oudere broer "Jim Kelly" die actief was als dj bij de soundsystem Killamanjaro. Deze werd echter neergeschoten in de buurt van hun huis, toen Keith Morgan 13 jaar was.

Medio jaren '80 begon hij zelf te zingen bij een 'soundsystem' en nam hij de naam 'Junior Kelly' aan ter ere van zijn broer. Sinds 1993 treedt hij solo op en is groeit hij tot een gerenommeerd artiest binnen de reggaescène.

Discografie

  • Rise (2000; Cham)
  • Juvenile (2000; Jet Star Records)
  • Juvenile In Dub (2000; Jet Star Records)
  • Love So Nice (2001; VP Records)
  • Conscious Voice (2002; Penitentiary Records)
  • Kings Of Zion (met Sizzla, Anthony B & Capleton; 2002; Cham)
  • Bless (2003; Penitentiary Records)
  • Smile (2003; VP Records)
  • Toe 2 Toe 5 (met Sizzla; 2003, Cham & Jet Star Records)
  • Creation (2004, Penitentiary Records)
  • 'The Good, The Bad & The Blazing (met Bounty Killer & Capleton, 2005, Minor 7 Flat 5)
  • Tough Life (2005, VP Records)
  • Red Pond (2010, VP Records)