Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


June in December kaarten

Het laatste nieuws over June in December kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van June in December beschikbaar.

artiest informatie

June in December

June in December is een experimentele indierock band, bestaande uit leden die grotendeels afkomstig zijn uit Assen. Momenteel wonen alle leden in Groningen. De huidige samenstelling bestaat sinds de lente van 2006.

De band combineert elementen van indie, math rock, hardcore, post-hardcore, screamo, jazz en popmuziek. De band dicht haarzelf de genres "screamopop" en "indiecore" toe. De sound wordt gekenmerkt door vrouwelijke (cleane) zang in contrast met screams, onder muzikale begeleiding van drums, bas, gitaar en piano. De nummers zijn veelal fragmentarisch opgebouwd door middel van maatwisselingen binnen nummers en het doorlopen van verschillende muzikale thema's. Daarbij claimt de band geen frontman of frontvrouw te hebben, omwille van het feit dat elke muzikant een nagenoeg even grote rol speelt in het bandgeluid. De muziek wordt doorgaans als minder toegankelijk beschouwd dan conventionele rock en popmuziek.

Biografie

Oorsprong

June in December is in de lente van 2006 opgericht na het uiteenvallen van de band Desperation Inflatable. Met de toevoeging van een drummer en een screamer werd de samenstelling van 'June in December' bewerkstelligt, welke momenteel nog steeds intact is. Vier van de vijf leden zijn in Assen opgegroeid en kennen elkaar van de middelbare school.

Noemenswaardigheden

De band is winnaar van de Drentse Popprijs 2007. Daarbij zijn alle uitgegeven opnames dusver (intentioneel) in eigen beheer uitgegeven. De eerste demo en de meest recente promo zijn zowel met eigen middelen opgenomen, als met de hand gemaakt door de band zelf. Hierbij werd het artwork door screamer Lex Vesseur ontworpen (evenals alle andere artwork van de band) en gedrukt, en de hoesjes geassembleerd door de overige bandleden. De eerste studio EP (Corntendon) werd in de media zeer goed ontvangen. Zo schopten zij het in de FRET magazine tot demo van de maand (april 2008), en sprak OOR magazine een EP die "doet hunkeren naar een volledige plaat." De band zit momenteel niet bij een boeker of label.

Rariteiten van de band zijn onder andere songtitels, die met een paar uitzonderingen ('Bang! Cock' en 'You've Built Me A Cage') in geen enkele relatie staan tot de bezongen onderwerpen. Vergelijkbaar met de band Mogwai verzamelt de band versprekingen ('Skettlebeast' en 'Bitchshifter') en anekdotes binnen en omtrent de band ('Place Your Bets, Baby' en 'Pink Fluffy Mammoth') voor titels. Daarnaast vertalen/verdraaien/verzinnen zij woordgrappen ('When Your Uncle Shaves Your Uncle'), spelen met fonetiek en vertaling ('Corntendon') of maken gebruik van anagrammen ('Damn Best Hangover). Opvallend is dat in geen enkele recensie de term 'Corntendon' onder de loep genomen wordt, hetgeen een non-existente term is.

Corntendon

'Corntendon' is het studiodebuut van "June in December". De vijf tracks zijn opgenomen in Augustus 2007, te Studio Forte in Zwolle. Op Vrijdag 25 januari 2008 vond de EP-release party plaats te Rockcafé de Docx, Assen met Noir (winnaar Groningse popprijs 2007) en Believe is a Doubt (finalist Grote Prijs van Nederland) als voorprogramma. De EP is, net als de eerste demo, in eigen beheer uitgegeven. 'Corntendon' kreeg een lovende recensie in de OOR, goede kritieken op websites als MusicFromNL en FileUnder en schopte het tot demo van de maand in FRET magazine.

Discografie

Titelloze Demo

 1. Wallpaper
 2. You've Built Me A Cage
 3. Bittersweet

(2006 | eigen beheer)

KCD Sampler

 • Damn Best Hangover (track 01)

(2007)

POPnl Sampler

 • Place Your Bets Baby! (track 08)

(2007 | POPnl Recordings)

Corntendon

 1. Ode To The Corntendon Dwellers
 2. Bang! Cock
 3. Pink Fluffy Mammoth
 4. Timmi Timmi Timmi No Man After Midnight
 5. Damn Best Hangover

(2008 | eigen beheer)

Bang! Cock

 • videoclip

(2008 | eigen beheer)

Bitchshifter

 1. When Your Uncle Shaves Your Uncle
 2. Bitchshifter

(2008 | eigen beheer)