Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Juliette Gréco kaarten

Het laatste nieuws over Juliette Gréco kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Juliette Gréco beschikbaar.

artiest informatie

Juliette Gréco

Juliette Gréco, (7 februari 1927, Montpellier), is een Franse zangeres en actrice.

Bekende liedjes zijn Deshabillez-moi en Je suis comme je suis.

In Nederland worden haar liedjes ondermeer gezongen door Wende Snijders. (De melodie van hun beider vertolkingen van Je Suis comme je suis zijn overigens anders.)

Biografie

In 1939 is ze balletleerling in het Opéra de Paris. Tijdens de bezetting zit haar moeder in het verzet. Zelf is ze ook betrokken. Toen ze echter werd gevangen, werd ze niet gedeporteerd wegens haar jonge leeftijd.

In 1945 ontdekt ze het intellectuele leven in Parijs en ook het politieke leven. Ze speelt enkele theaterrollen (Victor ou les Enfants au pouvoir in november 1946) en werkt aan een radio-uitzending gewijd aan poëzie.

In 1949, neemt ze deel aan de heropening van het cabaret « Le Bœuf sur le toit » en laat een rijk répertoire zien (van Jean-Paul Sartre tot Boris Vian...). En 1950, ontvangt ze een prijs van de Franse componistenvereniging SACEM voor Je hais les dimanches. In 1952 treedt ze op in Brazilië en USA in de Revue « April in Paris ».

In 1954, zingt ze te l'Olympia in Parijs en ontmoet haar aanstaande echtgenoot; de acteur Philippe Lemaire bij de opnames van de film Quand tu liras cette lettre. Ze scheiden echter in 1956 na de geboorte van hun dochter Laurence-Marie.

Ze vertrekt naar New York en haar vertolkingen van Franse liedjes roepen veel enthousiasme op. Ze ontmoet de producer Darryl F. Zanuck bij de opnames van de film Le soleil se lève aussi van Henry King (1957). Ze worden geliefden en Gréco draait enkele van zijn producties.

Van 1959 tot 1963 wijdt ze zich aan het chanson en ontdekt enkele nieuwe talenten als Serge Gainsbourg, Guy Béart en Léo Ferré.

In 1965, speelt ze een rol in de televisieserie Belphégor ou le Fantôme du Louvre en onderneemt enige tijd later een zelfdodingspoging.

In 1967 ontmoet ze Michel Piccoli die haar echtgenoot zal worden. Ze scheiden in 1977.

In 1968 bedenkt ze de formule van concerten die om 18.30 uur beginnen in het Théâtre de la Ville à Paris. Daar zingt ze een van haar bekendste chansons Déshabillez-moi.

Vanaf 1975 wordt de muziek van haar chansons door Gérard Jouannest, sinds 1968 haar pianist en begeleider, geschreven. Ze trouwt me hem in 1989. Ze doet talrijke tournees in het buitenland, met name in Duitsland en Japan.

In mei 2001, krijgt ze hartproblemen tijdens een concert in Montpellier.

Discografie

Intégraal

  • 2003 - L'Éternel féminin - 21 CD's (Mercury/Universal).

Studio albums

  • 1964 - Gréco chante Mac Orlan (1 CD - heruitgave 2001 Mercury/Universal).
  • 1967 - La Femme (1 CD - Réédition 1998 Mercury/Universal).
  • 1991 - Juliette Gréco chante Maurice Fanon (1 CD - heruitgave 2002 Mercury/Universal).
  • 1993 - Vivre dans l'avenir (1 CD - heruitgave 2002 Universal).
  • 1998 - Un jour d'été et quelques nuits (1 CD - Disques Meys).
  • 2003 - Aimez-vous les uns les autres ou bien disparaissez... (1 CD - Polydor/Universal).

Live albums

  • 1992 - Juliette Gréco à l'Olympia (2 CD - heruitgave 2004 Mercury/Universal).
  • 1999 - Juliette Gréco Odéon 1999 (2 CD - Disques Meys).
  • 2004 - Juliette Gréco Olympia 1955 - Olympia 1966 (1 CD - Mercury/Universal).
  • 2004 - Juliette Gréco Olympia 2004 (2 CD - Polydor/Universal).

Compilaties

  • 1990 - Je suis comme je suis (2 CD - heruitgave 2002 Mercury/Universal).
  • 1991 - Déshabillez-moi (1 CD - heruitgave 2003 Mercury/Universal).

Vidéografie

  • Juliette Gréco Olympia 2004 (Polydor/Universal - 2004).

Filmografie

Sjabloon:Liste acteurs

  • 1947 : Les Frères Bouquinquant van Louis Daquin
  • 1948 : Aller et retour (Ulysse ou Les mauvaises rencontres) van Alexandre Astruc
  • 1949 : Au royaume des cieux van Julien Duvivier
  • 1950 : Orphée van Jean Cocteau
  • 1950 : Sans laisser d'adresse van Jean-Paul Le Chanois, Gréco zingt hierin La Fiancée du prestidigitateur
  • 1951 : Le Gantelet vert (The Green Glove) van Rudolph Maté, Gréco zingt hierin Romance en L’Amour est parti
  • 1951 : Boum sur Paris van Maurice de Canonge
  • 1953 : La Route du bonheur (Saluti e baci) van Maurice Labro en Giorgio Simonelli
  • 1953 : Quand tu liras cette lettre van Jean-Pierre Melville
  • 1955 : Elena et les hommes van Jean Renoir, Gréco y chante Miarka et Méfiez-vous de Paris
  • 1956 : La Châtelaine du Liban van Richard Pottier, Gréco y chante Mon cœur n’était pas fait pour ça
  • 1956 : L'Homme et l'Enfant van Raoul André
  • 1957 : Œil pour oeil d’André Cayatte, Gréco (silhouette) y chante C’est de destin qui commande
  • 1957 : Le soleil se lève aussi (The Sun Also Rises) van Henry King
  • 1958 : Bonjour tristesse van Otto Preminger, Gréco y chante Bonjour tristesse
  • 1958 : Les Racines du ciel (The Roots of Heaven) van John Huston
  • 1959 : La Rivière des alligators (The Naked Earth) van Vincent Sherman, Gréco y chante Demain il fera jour
  • 1959 : La Lorelei brune (Whirlpool) van Lewis Allen
  • 1960 : Drame dans un miroir (Crack in the Mirror) van Richard Fleischer
  • 1961 : Le Grand Risque (The Big Gamble) van Richard Fleischer
  • 1962 : Maléfices van Henri Decoin
  • 1963 : L'Amour à la mer van Guy Gilles
  • 1965 : La Case de l'oncle Tom (Oncle Toms Hütte) van Geza Radvanyi, Gréco zingt hierin Tant pis, tant pis pour moi (So Much the Worse For Me)
  • 1965 : Belphégor ou le Fantôme du Louvre, televisieserie van Claude Barma - Volgend op het succes van deze serie waarin ze niet zingt, neemt we de chanson « Belphégor » op.
  • 1966 : Le Désordre à vingt ans van Jacques Baratier, documentaire
  • 1966 : La Nuit des généraux (The Night of the Generals) van Anatole Litvak
  • 1973 : Far West van Jacques Brel
  • 1975 : Lily, aime-moi van Maurice Dugowson
  • 1996 : Jedermanns Fest van Fritz Lehner
  • 1999 : Lettre à mon frère Guy Gilles van Luc Bernard, documentaire
  • 2000 : Paris à tout prix van Yves Jeuland, documentaire
  • 2001 : Belphégor, le fantôme du Louvre

Theater

  • Victor ou les Enfants au pouvoir van Roger Vitrac, Théâtre de la Gaîté-Montparnasse, 1946.
  • Anastasia van Marcelle Maurette, Théâtre Antoine, 1955.
  • Bonheur impair et passe van Françoise Sagan, Théâtre Édouard VII, 1964