Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


Julian Thomas kaarten

Het laatste nieuws over Julian Thomas kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Julian Thomas beschikbaar.

artiest informatie

Julian Thomas

Julian Thomas, geboren als Sjefke Backbier (Voorburg, 10 februari 1975), is een Nederlandse singer-songwriter, die in 2005 zijn titelloze debuutalbum uitbracht.

Biografie

In plaats van een onbezorgde jeugd, kreeg de zanger al op vroege leeftijd te maken met grote problemen. Zo werd hij door zijn ouders uit huis geplaatst, onder gebracht bij een tante en zag zelfs diverse internaten van binnen. En dat allemaal omdat Julian met één hand geboren is. De navelstreng was tijdens de zwangerschap met één van Julians handen vastgeraakt, en stierf om die reden af. Zelf ziet de zanger zich niet als iemand met een handicap. Hij weet immers niet beter en kan zowat alles wat ieder ander mens kan.

Al op jonge leeftijd kon Julian zijn troost vinden in de muziek. Toen hij 8 jaar oud was, kwam hij in aanraking met de piano en kon al vrij snel een aardig deuntje er op spelen. Na diverse talentenjachten, kreeg de zanger in 2002 de kans om met pianist Jan Vayne zijn debuut op televisie te maken. Pluryn Werkenrode Groep, een stichting die mensen met een handicap tegemoet komt als het gaat om wonen, werken, leren en vrije tijd, benaderde hem hiervoor. Tijdens het optreden liet Thomas al goede indrukken achter meer zijn talenten. In 2003 mocht de zanger optreden als speciale gast tijdens de concerten van Volumia!. Ook zong Julian regelmatig samen met zangeres Edsilia Rombley. In 2004 verscheen Julian's eerste single My Friend, een mooie ballad waarmee hij goede indrukken achterliet bij het publiek en dat nog net de Top 40 haalde. Met dit nummer trad Julian diverse keren op tijdens een aantal televisieprogramma's, waaronder de TV Show van Ivo Niehe. In de serie concerten die Marco Borsato in oktober en november 2006 in de Gelredome in Arnhem geeft, treedt Julian een aantal malen op.

Debuutalbum

Zijn platenlabel Sony BMG gaf hem alle tijd om de debuutplaat goed te laten ontwikkelen. Tenslotte had de zanger al ruim 12 jaar aan de liedjes gewerkt, en onzeker als hij is, duurde de opnames lang omdat hij niet snel tevreden was over de resultaten. Uiteindelijk werd de cd onder de titel Julian Thomas in oktober 2005 op de markt gebracht. Een eerste single verscheen in september genaamd Me en werd een bescheiden hitje. Hierna volgde opnieuw enkele optredens tijdens televisieprogramma's en diverse radio-uitzendingen.

Het album heeft slechts vijf weken in de Album Top 100 gestaan en een echte doorbraak is er voor Julian nog niet gekomen. Om zichzelf als artiest wat meer op de kaart te zetten, ging vergezelde Julian vanaf februari 2006 Trijntje Oosterhuis op tour als haar support act. Rond die tijd verscheen de derde single van het album: Lucky Day. Het werd opnieuw een bescheiden hitje. In de zomermaanden van dat jaar trad de zanger op, op diverse Nederlandse podia en festivals. Onlang verscheen de 4e single van het album: Floating. Begin 2007 start Thomas - in samenwerking met o.a. Mir (beter bekend als Mirjam Timmer van voormalig popduo Twarres) en Syb van der Ploeg (zanger van opgeheven Friese band De Kast) een avondvullende popvoorstelling met de populairste Amerikaanse 'West Coast'-nummers aller tijden genaamd Motel Westcoast.