Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


Judasville kaarten

Het laatste nieuws over Judasville kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Judasville beschikbaar.

artiest informatie

JudasVille

JudasVille is een band uit Eindhoven, die volgens velen een mix van Country, en Hardrock à la Thin Lizzy en Social Distortion maakt. De muzikanten in Judasville, namelijk zanger/gitarist Berry Black, gitarist Sélim Lemouchi, bassist Sander Betz en drummer Sander van Baalen, komen uit een relatief divers spectrum van muzikale achtergronden. Berry en Sander van Baalen zijn bekend van de Eindhovense bands The Lovesteaks en de Spades, die rockabilly- en speedrockachtige dingen deden, Sander Betz en Sélim zijn actief in de stoner-achtige band Red King Rising, die de laatste tijd een meer metal-achtige kant op gaat. Sélim is verder bekend van blackmetal-projecten en hardcore-bands als Urban Conflict en Maypole, en Sander van Baalen speelde in hardcore-band Violation of Trust. Deze diversiteit zie je terug bij de optredens van JudasVille, waarbij ze naast hun eigen werk covers spelen van Johnny Cash en de Misfits.

Biografie

Volgens de band zelf ontmoeten de vier elkaar in juli 2003 in een kroeg in Eindhoven, waar Berry en Sander van Baalen zitten te drinken, en over hun huidige band praten waar de Schwung een beetje uit lijkt te zijn. Ze zien Sélim, die zich druk staat te maken over het feit dat de dj een Misfits-nummer heeft afgekapt. Als Sélim een biertje aangeboden krijgt en de drie beginnen te praten over hun muzikale achtergronden lijkt het te klikken, en op het moment dat een melancholieke en whisky-drinkende Jaap (inmiddels ex-lid) een plaatje van Hank Williams aanvraagt is JudasVille geboren.

Een paar maanden later, na slechts een handjevol repeteersessies, staat de band al in lokale kroegen en zalen, met als tweede show een optreden in Café Altstadt in Eindhoven, een bekende kroeg voor Eindhovenaren die van alternatieve rockmuziek houden, en dus in zekere zin een belangrijke plek om te spelen voor een beginnende Eindhovense band. De band valt in positieve zin op, de optredens ontwikkelen zich tot een energieke live-performance en al snel volgen er meer concerten en hun nummer Excuse Me op de verzamelaar Greetings From Eindhoven Rockcity!.

In januari en april 2004 neemt de band nog een tiental nummers op, op eigen kosten. De redenering is dat ze zo meer vrijheid hebben over waar de nummers uitgebracht worden en na wat zoekwerk komen ze bij I Scream Records terecht, waar in oktober 2004 hun eerste album Welcome to JudasVille uitkomt. Het album wordt over het algemeen heel positief ontvangen, en voor JudasVille het weet spelen ze op allerlei festivals, en touren ze door Duitsland, Frankrijk, en zelfs Japan.

Op 21 augustus 2005 maakt de band via hun website bekend dat Jaap Slijk de band heeft verlaten, om vervangen te worden door Sander Betz.

In 2005 spelen ze in het voorprogramma van Golden Earring, en ontdekt Eric Corton de band, die er heel lovend over is, en geeft ze een week lang elke dag airplay van hun single Excuse Me. In oktober en november 2005 staan er nog acht optredens met Golden Earring gepland.

Discografie

  • Welcome to Judasville (2004