Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16
17
18192021
23242526272829

Vandaag jarig

Alex Vargas (1988)
Ben Cramer (1947)
Chanté Moore (1967)
Ed Sheeran (1991)
Loreena McKennitt (1957)
Lupe Fiasco (1981)


Joy Denalane kaarten

Het laatste nieuws over Joy Denalane kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Joy Denalane beschikbaar.

artiest informatie

Joy Denalane

Dé soulsensatie en het grote talent van 2006!
Joy Denalane heeft een stem die klinkt alsof hij gevormd is in een kerkoor in Amerika, maar het verbazingwekkende feit wil: Joy is Duits, door en door: geboren in Berlijn-Schönenberg en opgegroeid in Kreuzberg. Werd ze na haar debuutalbum ‘Mamani’ wel de Queen of German Soul genoemd, met haar nieuwste én eerste Engelstalige album ‘Born & Raised’ kan ze zeker meedingen naar de Amerikaanse variant van deze titel. Een avond waarop je een tijdloze mix van soul, gospel en hedendaagse hiphop kunt verwachten.

Joy Denalane was het derde kind en de oudste dochter van een Duitse moeder en een Zuid-Afrikaanse vader en groeide op in Berlijn. Op haar zestiende ging ze uit huis en begon ze zich te richten op muziek. Uitgerust met een mengeling van politiek bewustzijn, een opvoeding waarin educatie zeer belangrijk gevonden werd en een zelf verworven straatwijsheid, begaf de ambitieuze tiener zich in de Berlijnse muziekscene. Zo begon ze al vrij snel op te treden met lokale soul- en reggaebands als Culture Roots en Family Affair.
Uiteindelijk verhuisde Denalane naar Stuttgart waar ze de producers DJ Thomilla en Tiefschwarz ontmoette. Met hen schreef en produceerde ze haar eerste internationale clubhit ‘Music’. Ongeveer gelijktijdig kwam ze in contact met de hiphopformatie Freundeskries. Voor hun track ‘Mit Dir’ vonden ze in haar de vrouwelijke tegenhanger voor leadzanger Max Herre (Denalane’s latere echtgenoot). Het duet werd in 1999 uitgebracht als een singel en werd een top-10 hit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Na twee jaar met de groep FK Allstars getoerd te hebben, kreeg ze een contract bij het label Four Music en begon ze te werken aan haar debuutalbum ‘Mamani’. Een album met een ambitieuze mix van R&B, Soul, Jazz, en Afro-Beat dat een mijlpaal is gaan vormen voor de Duitse soulmuziek. In 2003 ging Denalane op een solotoer en werkte ze onder andere samen met Youssou N’Dour, ASD en Till Brönner.

In april van dit jaar richtte ze samen met haar man het label Nesola Records op en werkte ze aan haar eerste Engelstalige album ‘Born & Raised’. Een album met gastoptredens van onder andere de legendarische Raekwon, Lupe Fiasco en Governor. Hoewel muzikaal en vocaal volwassener, is het Denalane gelukt om dit album even veelzijdig en dynamisch te houden als haar voorganger. Nadat ‘Born & Raised’ in augustus in Duitsland uitkwam, is het daar op de tweede plek de charts binnengekomen en zijn er in no time 140.000 exemplaren verkocht. Denalane wordt dus niet voor niets Dé soulsensatie en het grote talent van 2006 genoemd.