Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Journey kaarten

Het laatste nieuws over Journey kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Journey beschikbaar.

Bekijk de volledige Journey historie.

artiest informatie

Journey

Journey is een Amerikaanse symfonische hardrock formatie die veel succes had aan het eind van de jaren zeventig en begin jaren tachtig. De groep is in 1973 opgericht door Gregg Rolie (toetsen), Neal Schon (gitaar) (beiden ex-Santana, Ross Valory (basgitaar) en George Tickner (slaggitaar). Het viertal werd in het begin aangevuld met de drummer Prairie Prince van The Tubes. Hij werd echter al snel vervangen door Aynsley Dunbar (ex-Frank Zappa).

Journey breekt door in Amerika met de komst van leadzanger Steve Perry. Tickner en Dunbar hebben de groep dan inmiddels al verlaten en Dunbar is vervangen door Steve Smith.

Eind jaren tachtig valt Journey uit elkaar. Neal Schon vormt dan samen met Jonathan Cain en ex-Babys zanger John Waite de groep Bad English.

In 1996 komt de band in een andere bezetting weer samen om Trial By Fire op te nemen. Ze touren weer vanaf 2001 en hebben succes met hun Arrival 2001 World Tour.

Huidige bezetting

  • Neal Schon (gitaar)
  • Jonathan Cain (keyboard)
  • Ross Valory (basgitaar)
  • Jeff Scott Soto (zang)
  • Deen Castronovo (drums)

Discografie

  • 1975 Journey
  • 1976 Look into the future
  • 1977 Next
  • 1978 Infinity
  • 1979 Evolution
  • 1980 Departure
  • 1981 Captured (live)
  • 1982 Escape
  • 1983 Frontiers
  • 1986 Raised on the Radio
  • 1988 Greatest Hits
  • 1992 Time 3 (3 CD Box)
  • 1996 Trial by Fire
  • 1998 Greatest Hits Live
  • 1998 Armageddon The Album
  • 2001 Arrival
  • 2002 Red 13
  • 2005 Generations